Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е известно за съдържанието на новата тема във форума?
Какви са симптомите на ранна и късна бременност и как могат да бъдат управлявани?
Какви витамини и хранителни добавки са полезни по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е известно за съдържанието на новата тема във форума?
Нова тема във форума е посветена на бременност и майчинство. Потребителите споделят лични и медицински преживявания, обсъждайки прегледи, резултати от изследвания, притеснения и очаквания. Освен това се споделят съвети за лекари и клиники, както и опит с хомеопатия. Всички се подкрепят взаимно и споделят положителни мисли и емоции.
-
Какви са симптомите на ранна и късна бременност и как могат да бъдат управлявани?
В ранните етапи на бременността симптомите могат да варират, като например намаляване на напрежението в гърдите, спад на корема, намаляване на гаденето, болезнено усещане в гърдите и липса или загуба на тегло. Тези симптоми са индивидуални и могат да варират от жена до жена. В по-късните етапи на бременността симптомите могат да включват повишено напрежение в гърдите, увеличаване на корема, намаляване на гаденето и увеличаване на теглото. Освен това някои жени могат да изпитват болки в кръста и корема. Симптомите на бременността включват непостоянно напрежение в гърдите, гадене, непоносимост към храните, зацапване, болки в гърдите и подут корем. Тези симптоми могат да се появят и изчезнат, като се различават от жена на жена. Симптомите на бременността могат да включват умора, гадене, глад, коремни спазми и други. За справяне с тях е важно да се осигури достатъчно почивка, редовно хранене и балансирана диета и консултация с лекар за прием на подходящи добавки или лекарства за облекчаване на симптомите.
-
Какви витамини и хранителни добавки са полезни по време на бременност?
Препоръчително е да се приема фолиевата киселина по време на бременност и е важно да се консултирате с лекар за подходящи хранителни добавки, тъй като прекомерният прием може да бъде вреден. Някои лекари препоръчват избягване на други витамини до края на третия месец. Консумацията на плодове и зеленчуци е за предпочитане пред синтетичните витамини, тъй като те са по-лесно усвоими от тялото. Важно е да се отбележи, че гаденето и трудността при приемане на витамини са често срещани проблеми по време на бременност.
-
Какви са препоръките за справяне с гадене, зацапване и предотвратяване на стрии по време на бременност?
-
Кои са препоръчителните лекари и лекции в София по време на бременност?
Ама не е ли рано? Не е ли рано да се уголемяват, при положение, че бебо е едва 3 -4см ? Питам наистина, защото не знам. МОже би някой ще сподели с предна бременност. Иначе и аз знам , че при втора бременност си личи от по-рано. А мои приятелки все ми казват, че преди 5 месец едва ли ще ми проличи. Хммм 

това ще се прави)
Виж целулитче,5-6 бръчици имам ,ама стрии- неее
. Но пак казвам, няма еднозначна позиция по въпроса в световен мащаб
)
) Много добри отзиви за пилешко има за livadi.bg предлагат на по-сносни цени. Мисля, че няма био сертификат. Лятото исках да взема нещо за месоядното население вкъщи (те имат един хладилен камион, дето в различните дни е в различен квартал) ама така и не го направих, така че нямам личен опит.
по-добре да го правим, нали така 
Все ми се струва, че е малко рано, за коремче, но... важното е да сме здрави! Онзи ден, даже ме питаха в работата.. напълняла ли съм, или... а съм качила само 1 кг?! От другата седмица смятам да си пусна отпуска, че и без това имам да чистя стара и от януари излизам в болнични! Та това е от мен! Стискам палци на всички мами!
Отдавна ви чета, иска ми се да се присъединя към вас. Бременна съм за 4 път. Ще се радвам заедно да споделяме хубавите моменти, които ни предстоят. От Павликени съм, на 27г. с термин 07 07 2014г. Пожелам ви, лека бременност, много усмивки и здрави бебоци!!!
Явно няма да е по неговата част.