Юлска точица расте, даже вече има сърчице! - Тема 2

• 24 224
  • 727
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Благодаря ви момичета, лека и безпроблемна до юли на всички  Praynig Да ви попитам, вие пиете ли витамини?

Не, само фолиева киселина. Лекарката, при която ходих каза, че е против пиенето на витамини до края на 3-тия месец. Не разбрах защо.

# 76
Момичета здравейте аз съм бременна след инвитро.В понеделник видяхме плодно сакче,другата седмица пак съм на преглед.Искам да попитам вие ползвате ли болнични или да си отида на работа.
Здрасти,честито сакче  Hug Аз съм от тези с болничните отсега- мисля,че точно сега е важно да няма стрес, тичане и ядосване в работата.Зависи от работата де. Моята е много натоварваща,изнервяща и имам огромен риск от заразяване с болести .Живот и здраве няма да стъпна на работата нито ден докато съм бременна. А и аз имам един мисед преди 2 месеца и съм решила много,много да се пазя  Peace Ако бях продавачка,например в магазин и си дремех по цял ден - може би щях да работя,но....

# 77
Благодаря ви момичета, лека и безпроблемна до юли на всички  Praynig Да ви попитам, вие пиете ли витамини?

Не, само фолиева киселина. Лекарката, при която ходих каза, че е против пиенето на витамини до края на 3-тия месец. Не разбрах защо.
Аз пък пия и витамините О'мами,освен фолиевата киселина Simple Smile
VeryMe,страхотна новина!
А за болничните и аз не съм ползвала още.  newsm78

# 78
Пия само фолиева киселина засега.  Ще попитам АГ-то за витамини, когато отида на преглед.
Относно болничните - мисля да ползвам до края на бременността, живот и здраве. Следващата седмица, когато отида на преглед, мисля да помоля за болничен. Работата ми е натоварена, срещам се с много хора, в периода на болести и зарази не ми се рискува. Освен това ми е некомфорто като съм седнала - много ме заболява ниско долу корема. Предишната бременност заради това седене и болките се наложи да полежа в болница и после до края - на легло вкъщи. Така че този пт няма да рискувам и да се правя на герой, само и само на шефката работата да се свърши Crossing Arms

# 79

това, което ми обясни моят доктор е, че в първия триместър се формират органите на бебето и има опасност, ако приемаш допълнителни витамини (освен тези в храната) да предозираш, тъй като не се знае от какво точно има нужда в момента организмът ти! 

# 80
Здравейте момичета,
докато се присъединя към вас вие сте изписали вече цяла тема:))
Много се зарадвах на името на новата тема, защото моя мъж от както разбра, че съм бременна, само ме разпитва какво прави "Точицата" hahaha
Моят термин е 12.07, ходих на лекар на 15.07, видяхме плоден сак 18мм  Heart Eyes
За първи път забременявам, стана от раз...малко ме притеснява обаче една лека пулсираща болка в кръста която ме събуди нощеска и отшумя сутринта...иначе не ми става лошо за сега...
Пия само фолиева киселина, от София на 30г Simple Smile
Връщам се назад да ви чета:))

# 81
Да ви попитам, вие пиете ли витамини?
Аз пия по предписание на гинеколога, изписа ми Hipp като каза, че ако не намеря може и др. да си взема , съответно нямаше и взех  Supple Maman

# 82
Здравейте момичета, завърнах се (не знам дали някой забеляза липсата ми де  Embarassed ) нямаше ме 4-5 дни,защото не се чувствах добре, ММ го нямаше и ходих на гости при родителите ми а там въобще не ми беше до компютър с това повръщане.  Sick
Първо голямо браво на Мимето за темата, страхотна е!  smile3501
Доста бъдещи мами са се присъединили, добре дошли на всички! Hug

А сега да изкажа моите наблюдения,Моника беше писала назад в темата че в 6г.с. положението с повръщането и гаденето е най-критично, е така се получи и при мен.Гаденето ми започна 1 ден преди 6г.с. и все още продължава, но за моя голяма радост вече отшумява ,бавно но славно... Не мога да се храня много нормално, хапвам предимно сухари и мандаринки, малко ме притеснява това но пък гледам дори и на сила да хапвам и нещо допълнително...Жалко че ме хванаха тези неприятни симптоми,бях изготвила страшен хранителен режим,ноо... какво да се прави.
Иначе и моят корем доста спадна, дори съм свалила около 1,5-2,00кг, но според мен това са нормални неща, чувала съм доста мами да споделят че първите месеци свалят...
И това е от мен, надявам се всички да сме добре и предимно да се хвалим в новата темичка!!
Целувки!   bouquet

# 83
Аз освен фолиева киселина пия Биозин мама. Малко ми идва скъпичко, но пък било много полезно. То не е точно витамини ами...ух ще ви излъжа. Най-добре вижте в гугъл  Laughing
Иначе и на мен доки ми каза без допълнителни лекарства и витамини преди 3 месец (освен въпросния биозин)

Nina_88: Най-сърдечно ти съчувствам. Като се сетя какво ми беше и тръпки ме побиват. Аз също като теб загубих малко тегло, но то е нормално предвид факта, че едва успяваме да хапмнем нещо. Стискам палци да се оправиш бързо, бързо  Hug

# 84
Нина,много лошо с това повръщане,но се изтърпява в името на малкото човече.
Аз със първата си бременност бях много зле с повръщането около месец,накрая влязох в болницата за 10 дена и се оправих.Бях отслабнала 7 кг,но това не се отрази на бебето,така,че не се притеснявай.
Аз си минах прегледа,лекарката каза,че вижда нещо,но е много малко засега.Пусна ми кръвен тест,който ще излезе уте след 17 часа.Питах я за лекарства нещо дали трябва да пия,каза само Фолиева киселина.Даде ми час за другият четвъртък пак за преглед и каза на сестрата тогава да ми оправи документите за женската консултация.Притесних се малко,но ще чакам ,няма друг вариант.

# 85
Ех момичета само ме плашите с това повръщане. Аз от ден-два съм ахааа да  Sick, но се удържам. Питам се има ли начин да се избегне? Казват, че бисквитка/сухар сутрин помагал..

# 86
Здравейте всички !
Като ви слушам с това повръщане  е много зле. Дано скоро да се нормализират хотмоните, че да се спрат тези неприятни нещо. Аз не съм повръщала нито с първото си дете нито сега.  Не мога да кажа, че изпитвам някакви болки в гърдите или някакъв друг дискомфорт в следствие на бременност.

Те гърдите ми, милите, вече са толкова безчувствени, все още кърмя бъдещия батко.

Не мога да ви дам съвет за болничните, нооооо най-важното е да сме спокойни прес тези 9 месеца, тъй, че  не се замисляйте ако нещо ви тревожи или натоварва в работата.

Тук срещам и познати имена, Щастлива жена и моето голямо момче е от Октомврийчетата 2012, радвам се че и тук ще сме заедно. Ти как се спрявяш с Ади, аз гледам да не го вдигам много ,но е неизбежно. Ще се справим някак си . Simple Smile

Да ви кажа честно  не съм ходила на лекар, идния месец няма и да ида. Излишни паники и притеснения не са ми необходими.
Пия си фолиевата киселина и нищо друго

# 87
Аз пък изобщо не се чувствам бременна, все едно не съм- даже се усъмних, че нещо не съм видяла теста като хората и пак си направих днес, бяха си 2 ярки черти, аз и с миналата бременност съм повръщала точно един път. Даже и тежко вдигах , защото бяха спрели асансьора, а количката с детето сигурно е 20 кила  box Добре, че го оправиха днес, че бях решила да не излизам , докато  не го оправят. Не си е работа 5 етажа нагоре-надолу  yahoo_49

# 88
Здравейте!   bouquet
Чета ви от самото начало,ама пусти страх...
Аз съм от София на 26г. (В събота ще ги навърша де... Rolling Eyes)
Това ми е втора бременност имам син на 4г.и 6м.
Термина ми за сега е на 11.07.2013г.
Направих си тест на 7.11.2013г. и... EFP Бяхме го планували,но неочаквах Simple Smile
Отидох на доктор на 13.11.2013г. в 5г.с. и 5 дни и се видя сакче с точица около 8мм
Сега съм на лекар на 27.11.2013г. за сърчице
Аз също бях в октомврииските мами,ама отпаднах още в началото (здраве да е)- сега тук ще сме до край!
Лека и безпроблемна бременност на всички  Hug

# 89
  • Варна
Цоп и аз тук като една евентуално бъдеща юлска мама. Преди няколко дни видях двете чертички, на преглед не съм ходила и не бързам за сега. Предния път ей така има сак, ама не се вижда ембрион, ама ела другата седмица пак, пък след 2 седмици за сърчице.. Само притеснения. Ще чакам 7-8 седмица и ще отида.
От Варна съм, на 27г. Имаме си един хулиган на 2г.1м. Планирахме да го направим батко малко по-натам, ама..  Mr. Green  Терминът ми е 19.07. Ще се запиша след прегледа.  Wink
За болничните аз така или иначе още не съм се върнала на работа. Сега си ползвам платения отпуск. Бъдещия батко пък е от 1 октомври на ясла, ама то една седмица ходи, една у дома, една ходи, две у дома, та ако продължава в същия дух и аз така или иначе ще отсъствам заради неговото боледуване, та по-добре хич да не се връщам. Едва ли ще съм им много полезна. Като прибавим и работата на бюро, където предната бременност оставах без кръст, контакта с всевъзможни хора, напрежението, нервите и сие, май отговора идва от само себе си.
За симптомите освен тъпи болки в кръста и корема, типични при мен и като предменструални и умората, друго няма. Ни гадене, ни промяна в гърдите, нищо.

Лека и безпроблемна на всички.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт