Юлска точица расте, даже вече има сърчице! - Тема 2

• 24 209
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
Мимето14 чакаме отчет Simple Smile Heart
На прегледа в 5г.с. питах за витамини и ми казаха само фолиева кисилина, още било рано за витамини.
Момичета, проверете дали витамините не съдържат фолиева киселина, четох че двойният прием е вреден

# 91
Момичета , въпреки че бебето е планирано и искано започнах да изпадам в паника. Постоянно за това мисля. Много ми беше трудно с първото дете. Не знам как ще се справя сега. Вие имате ли такива притеснения? Сина ми не спеше изобщо , нито през деня , нито вечер до 3г.и 3м.  Гледала съм го сама. Безсънието ме съсипва. Понякога не съм мигвала по 3-4 дни нито за час. Не можах да го откажа от шишето през нощта. Сега само това мисля как да променя нещата с новото бебе. Тези , които имат вече деца да кажат техния опит.

# 92
mi_ivanova виж сега, първо се успокой. Ако нервите и притесненията надделеят сипи си една малка бира, седни удобно и остави за малко всичко на течението.

Това, че първото дете те е измъчило въобще не означава, че ще стане така и сега. Мисли позитивно и се радвай на тея 9 месеца.

Аз винаги се успокоявам като си представя как се оправят жените с близнаци
 twin_neutral

# 93
  • Ispania
mi_ivanova, не мисли сега за такива неща Hug , като му дойде времето ще се справяш сьс ситуацията, няма да имаш време да я мислиш.

На мен пьрвото ми дете, даже не пла4еше, като беше гладно мрьнкаше(даже и да пла4е го мьрзеше), след полу4аване на биберона заспиваше. От 10 ве4ерта, до 9 сутринта. В 9 си пие биберона и пак заспива.
Ей така бях свикнала аз.
Докато не дойде брат му. Ейййййй разказа ни играта. Все беше гладно, все пла4еше, направо ни се отщя да имаме още. Аз такова бебе не сьм виждала, нон-стоп пла4еше.  Shocked
Докато не по4нахме с адаптирано мляко и до там свьршиха мьките ни Joy. Брей това дете по4на даже да се усмихва.

Вяко дете е разли4но! Може пьк то4но това което 4акаш сега да е пьлната противоположност на предишното Hug

# 94
Добро  утро!
Вече съм на работа и докато не са ме нападнали клиентите, реших да ви хвърляедно оЧо Simple Smile
Честито на новите мами и добре дошли Hug
mi_ivanova, не се настройвай предварително, че детенце няма да спи. Пожелавам ти да е от "послушната реколта" и ти да си спокойна.

# 95
  • Варна
mi_ivanova хайде да те успокоя - аз още не мога да свикна с мисълта - на моменти много ме радва, винаги съм искала и още едно дете, на моменти направо ми се изправя косата. Малкия беше много трудно дете и още е - с тежки колики, алергии, захласвания като за последно, рев, инатлъци, търсещ винаги внимание, слушащ само като спи, до 11м. го носех и бутах количка, до 1г.3м. не признаваше храната за нищо, до ден днешен не е оставал при баби да речем за повече от 2-3ч. и т.н. и т.н. И като прибавим, че нагласата ни беше едва след година да действаме, но пък кой ли дявол ме бутна.. и как сега да не се чувствам объркана и да не ме е страх. Но явно така е трябвало да стане. Викам на ММ ее бива ли - един фал и веднага 2 чертички? Хората с години чакат. А той нахалника - "ами майстор"..  Laughing

# 96
  • Варна
здравейте момичета, аз съм  Таня, на 29 год, от Варна. От доста време чета форумите за различни неща, но най накрая реших и аз да се включа.
На 2.11 видях двете чертички и на 15.11 бях на преглед, видя се плоден сак и на 29.11 ще ходя да видим ембрионче и да чуем сърчице.
Искам да попитам някоя от вас дали чувства корема си като на топка, защото аз имам такива оплаквания, не ме боли но като че ли съм постоянно под напрежение и не мога да се отпусна. Доки ми каза ако имам болки да пия но-шпа, но мен не ме боли просто ми е свито всичко....

# 97
Здравейте момичета, аз съм на 26 год. от София. На 15.11 видях двете чертички EFP  и на 16.11 ходих на преглед, видя се плодовия сак от 4мм. Сега съм в 5 г.с. и 4 дни. На 30.11 съм на преглед и ще чуя сърчицето. След това ще се запиша и аз Simple Smile
Аз пия само фолиева киселина и доки ми каза ако имам болки да пия нош па. Но сега само ми се гади рано сутрин и гърдите са ми болезнени.

# 98
  • Телиш/Плевен
Добре дошли на новите мами и леко бременеене. Hug
mi_ivanova, аз нямам деца и дори не знам какво е, но и аз те съветвам да се успокоиш.  Hug Това, което съм чувала от приятелки е същото като това, което ти казват и другите момичета - всяко дете е различно. Може с това пък нещата да са много по-спокойни. Мисли положително, всичко ще се нареди. Hug
Аз да се отчета - тази сутрин направих "пълния комплект" изследвания и сега чакам резултатите след седмица. Не ме гледа на ехограф и ще си чакам следващата консултация на 21-ви декември, макар да нямам търпение, но пък тъкмо бебчо ще е пораснал. Heart Eyes
Усмихнат и ползотворен ден на всички!  bouquet

# 99
Мамчета, здравейте много съм щастлива видяхме сърчице  newsm44, отговаря си на седмицата 7г.с всичко върви добре. Записаха ми час за 19.12.2013 за БХС, тогава ще ми направят и картон за ЖК.
Относно болничните, можеха да ми дадат и сега но понеже съм в 7г.с правото на 180 дни няма да стигне до края на бременността и затова ми казаха че ще ми издадат в 11г.с за да не се налага последните седмици с големия корем да вися за ЛКК.

# 100
Хей Мимето14 страхотни новини, браво само така до юли месец на всички, да те питам ти в Надежда ли си, ако да там ли ще ти водят консултациите и БХС?
mi_ivanova не се тормози предварително, аз първото ми дете си беше кротко бебе и не мога да се оплача, но сега както за момента са 2 сакчета, но това да е да са живи и здрави пък ще си отспиваме някога:)

# 101
Хей Мимето14 страхотни новини, браво само така до юли месец на всички, да те питам ти в Надежда ли си, ако да там ли ще ти водят консултациите и БХС?
mi_ivanova не се тормози предварително, аз първото ми дете си беше кротко бебе и не мога да се оплача, но сега както за момента са 2 сакчета, но това да е да са живи и здрави пък ще си отспиваме някога:)
До сега бях в Надежда, но много ми е далеч София, през зимата особено, и се преместих в Тутракан при Любомир Бойчев те пак са към Надежда и работят даже с тяхната лаборатория аз днес си пуснах контролна имунология!

# 102
  • София
Айде и аз да се цопна при вас.
На кратко за мен: от София съм, 30год, втора бременност - имам все още бебе според мен на годинка (тук сърдечно искам да поздравя ноемврийската мама Val). Двете чертички видях едва снощи, макар да имам голямо закъснение, не мислех, че чакаме бебче. По-скоро бях сигурна, че съм направила киста. Затова съм малко в шок все още. По калкулаторите излиза термин 15-16.07 (а те са общо-взето верни), в понеделник сме при доки. Голям респект на лозенската мама, която има още по-малко бебе от нас със Вал - още съм малко изплашена как ще се справям едновременно с две малки деца, а ти ми вдъхваш кураж!

Темата я разгледах отгоре-отгоре, видях, че някой питаше за лекции в София и за добър лекар. За лекарите: феталните морфологии горещо препоръчвам да се правят във Фемина при др Славкова - много е внимателна и наистина добър специалист. Аз може би и ще се следя този път при нея, ще видим. Иначе първата бременност ми следеше др Илиев (Младост Мед-1), от който също съм доволна.
Лекции иначе има всяка седмица в МОЛа на Цариградско, в детският клуб, организират се от списание 9 месеца. На сайта им може да видите графика. Също така всяка седмица (но не помня точно вторник или сряда) лекции има и в магазин Лабиринт, който е до тунела на Люлин. Лекциите и на двете места са интересни и дават много рекламни материали, които ми свършиха добра работа предният път. Освен това редовно лекции има и в Майчин дом, но там графика не го знам, там за лекциите ни казваха майчета, които се следяха там и бяха в курс на нещата. Но там не е много удобно и приятно, а и тоалетните са ужасно гнусни - повярвайте ми, това ще е от значение след някой и друг месец, като се наложи да пишкате на всеки 20 минути.

# 103
Като чета и си давам сметката , че и от мен по - зле има Grinning Дано поне да е здравичко като първото. Не сме имали проблеми нито с колики нито със зъби , не се е разболявал. Само това безсъние. Той и сега е така - лягаме си след 12 часа вечер. Ако си легне половин час по - рано сутринта е скочил преди съмване. Мъжа ми се чуди как издържа това дете. Никога не е спал на обяд. Ох, дано да имам късмет и с второто дете. Днес съм малко по - спокойна.

# 104
Здравейте,мили мами!Казвам се Юлия на 27г. и съм от София.Аз съм с първа бременност и като всички съм много притеснена и с прочетеното в нета вече и ужасена.Ще ви бъда благодарна ако ми дадете някои разяснения и успокоение.Моят МЦ е нередовен,последната месец,ми дойде на 02.10.2013,на 06.11. теста(5 бр.за 2 дни) беше положителен,на 14.11. отидох  на лекар и се установи ,че съм в 5-6г.с.Вече по същество:                        
    1.Следващия преглед ме викат на 12.12. при положение че на първия се е видял плоден сак
     2.Трябва ли да се притеснявам че гърдите вече не ме болят толкова силно а само на моменти,нямам всекидневно гадене,имам замайване от падане на кръвното
      3.Имам леки спазми(болки)в корема ,за които ми докт. ми изписа но-шпа
Много съм объркана,извинявайте за глупавите въпроси,но няма с кого да споделя и попитам .

Последна редакция: чт, 21 ное 2013, 11:49 от yulianka

Общи условия

Активация на акаунт