Юлска точица расте, даже вече има сърчице! - Тема 2

• 24 113
  • 727
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
Здравейте!
Не знам за вас, но аз съм много обездвижена. По цял ден съм в офиса на компютъра и дори през последните седмици се усещам, че започвам да се задъхвам само като говоря с клиентите  Blush
Иска ми се да си взема някакво DVD с подходящи упражнения за бременни, но предлагането е много голямо и се обърквам. Някой дали има вече опит и възможност да направи препоръки в тази посока?

# 406
Болничния прекратява отпуска, но нямаш право да излезеш болничен и като ти свърши да пуснеш пл.отпуск и после пак болничен без да имаш поне няколко работни дни!

# 407
Тия два три дни между боничен и отпуск....... може и формално да се пуснат.
Поне аз имам уникално разбрана шефка и едва ли ще иска да ме гледа повръщаща в офиса.
А и миналата година си ходех на работа и си загубих бебока, сега ме искат в офиса само на гости.

# 408
Ами, аз не съм ходила при личната, защото докато чакам  да ме приеме с всичките тези кашлящи, кихащи и подсмърчащи хора ме е страх да не се разболея...
Абсолютно. И при нашата винаги се чака поне 1-1,5 часа, обикновено не се знае и кой след кого е. И вируси във въздуха - колкото искаш. Като ми се наложи да ходя там, ми прилошава. Пък и откъде да взема толкова време, че да вися там? Ще трябва да измисля някакъв друг начин.

# 409
plesure : Благодаря ти ! А пък и имам вкъщи, което е чудесно.

Ухх аз след 10 минути потеглям на преглед. Много ми е притеснено , а и за първи път мъжа ми няма да е с мен, че го пратиха в командировка  Embarassed Ще ми се пръсне сърчицето!

Приятна вечер на всички!

# 410
Monik@   не се притеснявай всичко ще е наред  Hug

# 411
Момичета, само да кажа...чух се с моята лична л-рка и тя ми каза, че след 3тия месец когато те запише АГ за ЖК тогава се ходело при личната за да издаде такова направление за тези консултации....издавали се две направления от личната - едно за установяване на бременността и второто за ЖК...от там на татък за всичко се занимавал АГ....той пишел болнични и каквото се наложи....
Нямала право да издава повече....трябвало на частно да се ходи за прегледи...в промеждутъка....честно казано това може и да го знаете, но аз пък за пръв път чувам и за това ви го споделям. Пишете ако знаете нещо повече.

# 412
Болничния прекратява отпуска, но нямаш право да излезеш болничен и като ти свърши да пуснеш пл.отпуск и после пак болничен без да имаш поне няколко работни дни!
Миме,да ти кажа какъв е моя случай и нямам проблем- след като лежах в болница няколко дни ми дадоха домашен 30 дни,които свършват на 21.12.2013.трябва да се явя на работа на 22.12,което е неделя,а аз съм учителка и ваканцията ни започва на 23.12, през която задължително пускаме отпуска цялото училище.Та аз дефакто от болничен направо пускам платен отпуск ... newsm78 Не ми казаха,че не става.Даже мисля после като започнем пак на 06.01.2014 пак да излезна в болнични  ,ако всичко е наред  Peace Може би са нямали избор да ми откажат,защото така си идва болничния- няма как да съм на работа на 23ти като никой не работи ...знам ли

# 413
Сподели моля те, като направиш първото посещение как ти се е сторило, график, цени.Звучи доста интересно.

ок, моят час еза 09.12, ноо ще трябва давзимам талон за регистриране на бременността от личната, а и тя е там, така че и по рано ще знам

# 414
Оххх момичетаааа  Party Бебо е почти 3см! Този път имаше и крачета и ръчички и мърдаше. Беше толкова вълнуващо, че се разплаках. Думи нямам да опиша какво чувствам! Дано всички сме здрави и всичко е наред, за да изживяваме тези прекрасни емоции.  Blush

Аз сега съм в 9г.с. и досега ходя през 2 седмици на лекар. След 2 седмици съм пак и вече от 12та ще се водя на ЖК. Не е ли малко късно според вас?  Thinking Като се запиша на ЖК в 12та трябва да се запиша и веднага за БХС и ФМ. Увери ме, че няма да е късно...пък да видим.

# 415
Аз по темата с килограмите много се бях вманиачила предния път. Имам много приятелки французойки и там много им следят килограмите на бременните. Освен въпросът със свалянето на килата след раждане, не трябва да се пренебрегва и факта че е вредно за самия плод и освен това прекомерно качване на кг по време на бременност може да доведе до свръх тегло на детето впоследствие. По нашенски някъде докъм 15-17 кг се смята за нормално на края на бременност, но примерно във Франция нормата е 12-15..
Разбира се, не става дума да си на диета 9 месеца, но тъпкането не е вариант Naughty
Аз знам че е много важно да се консумира протеин и един от най-добрите му източници е изварата, защото има висок процент протеин и нисък масленост. Аз ядях средно по 800 грама извара на ден..
А за упражненията, правех тези: http://www.letsgym.com/2007/02/12/gimnastika-za-bremenni-nagledno/ и бях много доволна.
Както пишеше в един сайт, бременността не е време за влизане във форма, а за поддържане на формата Heart Eyes

# 416
ох и аз да се разпиша! Днес бяхме при доки каза,че по МЦ съм в 8г.с.+1,но бебето отговаря на 6г.с.+6, ,,но при момичетата е така-пък ще видиме дали съм права"(така каза доки) Mr. Green
Имаме си и сърчице,всичко за сега е наред и ме вика направо на 6.01.2014г за БХС и ФМ лелееее чак догодина... а дали да не отида пак към средата на декември или преди празниците  newsm78

# 417

Petita, при кой лекар си там? Правят ли по-специфичните изследвания - фетална морфология и т.н.?

Моята лекарка е доктор Валентина Мазнейкова, правят всички необходими изследвания, мен ми връчиха списък от десет посещения по седмици, в коя седмица какво ще ми правят и пред седмицата ми пише на коя дата да отида. Ето например на 09.12. съм за кръвни изследвания, секрет за микробиология и т.н.

# 418
  • София
bebe2 202uu Аз миналият път не следих кг, малчо (да чукна на дърво) не е пълен, абсолютно нормално и в границите си е, но ми беше много тежко, и тези 28 кг ги свалях цяла година.

... мен ми връчиха списък от десет посещения по седмици, в коя седмица какво ще ми правят и пред седмицата ми пише на коя дата да отида.

Би ли сложила този списък, макар и да бях сложила подобен, мисля, че и твоят ще е от полза Simple Smile

# 419
Много пишете, ама мно-го  Crazy

Добър вечер  Hug

аз продължавам със слонското спокойствие. Трябва да си взема направление за ЖК, но не знам кога ще намеря време... да не говорим и че тепърва трябва да реша къде ще се следя, а за раждането не искам и да си мисля от сега.

Килограмите обсъждате. Докато сме бременни всички ще ни се радват каквито и китчета да станем. Но после ще родим и ако имаме много килограми отгоре, ще сме си просто дебели, а това вече не е будещо умиление  Mr. Green С предната бременност бях студентка последна година и работеща на пълен ден едновременно. Постоянно сновях нагоре-надолу. В резултат имах 10-12 кг качени до 9ти месец. След раждането минаха 2 седмици и си подносих всички стари дрехи.
Чувството е много готино, пожелавам го на всички  Peace
Сега се надявам пак да е така.

бебе2, мерси за линка с гимнастиката.  Peace Йогата е много подходяща в нашето положение също. Аз си правя тази по Фиеста,когато стана достатъчно рано. Приятно е.

Много бавно ми минават тези седмици, искам да сме вече към 20та, такова нетърпение ме е подгонило.

Лягам си, много се разписах. Лека нощ, коремчета  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт