Юлска точица расте, даже вече има сърчице! - Тема 2

• 24 122
  • 727
  •   1
Отговори
# 360
http://mcfenix87.com/%D0%9D%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE.html МЦ Феникс при д-р Надежда Стивисарска много е мила и симпатична,доста обяснителна,работи с много нова техника и най-важното за мен - освен че ми следи бременоста дава дежурства и  изражда и в шейново.
Забравих да отбележа-работи със здравната каса  Wink

# 361
Добро утро и от мен.
На момичетат с кървене/зацапване и аз ще потвърдя -лежане и спокойствие!
Много ме страх от това, много!
Аз в петък съм на първи преглед, не знам честно какво да очаквам-точица/??Сърчице???
не знам  Rolling Eyes

# 362
VeryMe, когато бях на преглед доктора ми каза плацентата е малко ниско, но е нормално за тази седмица (7), но поради това можело да прокървя било напълно нормално. Да продължавам с утрогестана и така....
А какво стана с ТСХ?Какво ти каза Начев?

# 363
  • Пловдив
Здравейте!
Добре дошли на новите момичета, лека и безпроблемна до термин бременност!
Аз утре съм пак на преглед. Миналата седмица имах зацапване, което от леко отлепване на плодния сак. Сега се тъпча с хапчета и лежа. Надявам се, че утре ще чуем сърчице  Heart Eyes

На мен също ми се гади, но още е почти търпимо. Гърдите са ми меки, нямам болка и напрежение

# 364
Добро утро и от мен Wink
Искам да ви питам всички как са ви коремчетата? Моето е супер подуто, а като изпия 2-3 чаши вода и приличам на бременна поне в 4-ти месец Shocked. Чудя се дали защото ми е втора бременност или си внушавам.. Пък съм с плосък орем по принцип newsm78
И другото, и аз съм в чуденка къде да се следя в София. С предната бременност бях при доктор Консулова в поликлиниката в Надежда и съм супер доволна newsm10. Много грижовна, внимателна, изчерпателна и ми направи 9 ехографа, по един на месец, което в последствие разбрах че не правят всички (преди 5 години като бях бременна повечето лекари правели по 3 ехо на бременност ooooh!, да изтрещиш направо)
По същество, Надежда ми е вече далече като кв, и сега си търся нещо около центъра. Някой да е чувал нещо за д-р Диана Николова от МЦ Лора на 5-те кьошета?
По съветите на 2 мами на които много благодаря, реших че ще изчакам за първия преглед, ще ми се падне в 7 гс и няколко дена. Първата снимка ще я подаря на бъдещия батко, който ще стане на цели 5 на 18/12  Party Time
пак се увлякох.. желая ви позитивен и усмихнат зимен ден Hug

ПС: нещо много тъпо: не мога да си сложа линийките от долу като вас Embarassed, някой може ли да ме хелпне

# 365
  • Телиш/Плевен
Добро снежно утро, мамчета! Hug

pival, стискам палци! fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Чакаме да се похвалиш със сърчицето. Heart

bebe2, виж тук и ако има нещо неясно - питай. Hug

# 366
Добро утро и от мен!
Аз се обзаведох с ужасна хрема - не мога дъх да си поема. През нощта не успях да спя, заради хремата и честото ходене до тоалетна. Сега съм направо като разбита. Чудя се дали да си взема болничен от личната лекарка и са си отида ли в къщи и да се наспя или да се направя на герой?

# 367
Здравейте,
Имам въпрос за мамите,които са от София-къде следите бременността и какви са впечатленията ви??

В МБАЛ Света София на бул. България. аз там си ходя от години и съм доволна. Работят със здравната каса и имат басейн и аквагимнастика за бременни.  pregnant jumpВчера бях доста ошашавена и не забравих да питам за графика, но след 2 седмици мисля да се запиша и да почвам.
Сподели моля те, като направиш първото посещение как ти се е сторило, график, цени.Звучи доста интересно.

# 368
no spa x 3 утрогестан x 3 и фолиева киселина , каза че други не ми трябват само трябва да лежа до декември , никакво чистене , вдигане на тежко и пътуване също

Аз имах отлепяне в 5-та г.с. Изписаха ми ударни дози утрогестан 3х2. 2 пъти на ден но шпа, и фолиева киселина 3х2. Пълна почивка. Ставане само до тоалетна. ММ се вижда в чудо с мен, защото трябва да готви, да чисти, да пере и да ходи на работа, ама............ мисията е важна.Само ,че аз имам един спонтанен миналата година и сега ни е мнооого притеснено. При нас се случи много странно забременяване.Напълно естествено, при положение,че 5 специалиста ми казваха ,че без хормонално лечение няма да стане " никъв шанс". Що рев изревах.......
И без да искаме .... EFP
Даже едната лекарка( защото аз ходя при двама,които работят заедно) ми каза ,че вижда две бебета, но било рано да се каже, защото на едното видяхме пулсации, а другото......."може и да се развие"
Днес съм на  преглед,дано да се преброим вече.
Вторият доктор не иска нищо да ми каже за второто бебе,защото " такава информация се дава след 12 г.с."???????
А иначе за симптомите............. ужасно гадене, непрекъснат глад, но не мога да ям всичко, миризми.......не мога да понасям изобщо, от душ гела ми се гади.
В болнични съм от първия ден в който разбрах, че ще имаме бебоци.
Някои мами питаха за болничните, та да обясня:
имаме право на 180 календарни  дни за календарна година, което ще рече 180 за 2013г и 180 за 2014г.,имаме право и на платен отпуск от 20 работни дни (което прави горе-долу цял месец с почивните дни), за всяка от двете години, така, че като се има в предвид , че на всички тук терминът е юли месец, дните са напълно достатъчни. Друг е въпросът как пада обезщетението от НОИ , но всяка мама може да си направи сама сметката кое е по-важно. Мен лично са ме осигурявали на много ниска заплата и ми е все тая за обезщетението....просто не разчитам на него, а икато се има в предвид загубата ми от миналата година....предпочетох да си остана в къщи, за да се пазя.

Sorry  за дългия пост, ноооооо, толкова много неща ми минават на ден през главата......

Последна редакция: ср, 27 ное 2013, 10:37 от dimence

# 369
  • Бургас
Добро утро мили мами!
  В петък ми е третият преглед и ще правим необходимите изследвания за картон. Притеснено ми е дали всичко ще е Ок, но нямам и търпение да видя моето балонче (аз на таково го оприличих след последния преглед) в какво се е превърнало  newsm53

# 370
  • plovdiv
Здравейте,вчера бях на преглед.Гледаха ме с вагинален ехограф.Нищо не се видя,освен една 4 см киста.Матката е много набъбнала.В петък пак ще ходя.Дано вече се види.Поне се успокоих за нурофена,не е опасен.Сега си вкарах мисълта за извънматочна.Нямам болки и кървене.Стискайте палци за петък.Хубав ден.

# 371
  • София
Здравейте,
Имам въпрос за мамите,които са от София-къде следите бременността и какви са впечатленията ви??

В МБАЛ Света София на бул. България. аз там си ходя от години и съм доволна. Работят със здравната каса и имат басейн и аквагимнастика за бременни.  pregnant jumpВчера бях доста ошашавена и не забравих да питам за графика, но след 2 седмици мисля да се запиша и да почвам.

Petita, при кой лекар си там? Правят ли по-специфичните изследвания - фетална морфология и т.н.?

# 372
Момичета има ли някоя с обърната матка като моята? Попитах лекаря дали ще е проблем и той каза и не и да и не мога да разбера сега. Сигурно няма да мога да родя нормално или какво? После ми каза, че е сложно за преглед от лекар, но уж нямало проблем за бременността newsm78

# 373
Момичета, моля ви споделете къде мислите да ходите на ЖК? И дали паралелно с това мислите да ходите и при друг доктор, който сте си избрали, но не работи със ЗК... newsm78

# 374
Аз ходя в клиника Вита при д-р Кълвачева. Така стана, че тя ще ми води ЖК явно няма да се записвам някъде на държавно и предполагам, че ще ми излезе скъпо там, но вече няма отказване, защото искам при нея да раждам. Не съм питала дали работят със Здравна каса, ако някой ходи там и знае да каже.

Общи условия

Активация на акаунт