Юлска точица расте, даже вече има сърчице! - Тема 2

• 24 107
  • 727
  •   1
Отговори
# 420
Оххх момичетаааа  Party Бебо е почти 3см! Този път имаше и крачета и ръчички и мърдаше. Беше толкова вълнуващо, че се разплаках. Думи нямам да опиша какво чувствам! Дано всички сме здрави и всичко е наред, за да изживяваме тези прекрасни емоции.  Blush

Аз сега съм в 9г.с. и досега ходя през 2 седмици на лекар. След 2 седмици съм пак и вече от 12та ще се водя на ЖК. Не е ли малко късно според вас?  Thinking Като се запиша на ЖК в 12та трябва да се запиша и веднага за БХС и ФМ. Увери ме, че няма да е късно...пък да видим.

Monika, мн се радвам за теб....това е страхотно....нямам търпение и аз да видя бебо и да се почувствам така! То при теб си е едно мини човече.....при мен сиг прилича още на извънземно...но най-прекрасното извънземно....хихиихи

# 421
Мравче, и аз като теб качих общо 13 кг за цялата бременност, но за разлика от теб си ги свалях 6 месеца newsm39. Не е болка за умиране, ама тогава бях на 22...
 Искам да се обърна към мамите с едно и повече дечица. Аз съм се вкарала в някаква емоционална драма как ще се справя да отделям достатъчно внимание и на сина ми когото обожавам, и на новия член на семейството и на мъжо... Не знам просто  Embarassed. Аз и сега изнемогвам между детето, градината, бачкането (въпреки че работя на половин ден), домашната работа и емоционалното равновесие на всички ни...пък как ще е на юли? В никакъв случай не искам да се превръщам във вечно мрънкаща великомъченица дето все натяква на околните че се смазва да им слугува. И другото, което ме тревожи е че не знам как ще обичам достатъчно още едно дете и по равно ли ще ги обичам или някое ще е ощетено... Знам че на някои ще прозвучи извратено като мислене, но ми е
много притеснено.Help Praynig

# 422
Добро утро момичета!
Аз утре съм на преглед и ще се запиша официално в темичката,понеже не знам кога точно ще ми е термина.Трябва да съм в 9 седмица,но утре ще се каже в точност.И моята лекарка каза,че ще ме запише на ЖК когато съм в 12 седмица.Така,че явно това става практика на повечето лекари и не е късно,просто се струпват много неща на куп.Изследвания,БХС и ФМ.Време да имаш.
Бебе2,това  са мисли минаващи през главата на всички бъдещи майки.Няма да е същото,то се знае.Трудно,ще е в началото.но аз гледам оптимистично на нещата.И аз не знам дали еднакво можеш да обичаш,но живот и здраве ще видим.Притеснява ме и финансовата страна на нещата,но това са нормални мисли.радвай се на детето си на малкото бебче в теб другото ще се нареди Hug
Иначе и аз през първата бременност качих 10 кг.но сега е тази нещата вървят на много.Съдя по това,че ям много и то тестени неща.Снощи в 22:00 часа си пригорвях сандвич Rolling EyesКорема ми е надут като балон и като хана приличам на бременна в 5 месец Laughing
Хубав ден от мен  bouquet

# 423
Добро утро на всички и от мен.Една мисъл не ми дава спокойствие известно време,тъй като чета вашите постове много от вас вече са били на преглед за тоновете на бебето и се притеснявам не е ли много късно моя преглед на 12.12. при положение ,че ще бъда в 10 седмица и 1-2 дни,и всичко това заради необходимия срок между двете направления,за сега само ми установи бременността и край.

# 424
Добро утро  Peace

bebe2, и аз бях на 22 тогава  Laughing но като ти гледам лентичките и сега не си предъртила  Grinning

Мен ме мъчат същите мисли, аз и сега имам угризения спрямо детето, че работя и вечер понякога съм ужасно изморена, а той иска да си играем. Успокоява ме много свекърва ми. От самосебе си щяло да дойде всичко, да се нареди. Ще видим... поне като излезем по майчинство ще сме си по цял ден и с по-големите дечица.  Heart Eyes

А мрънкането на жената по време на майчинство не е ли нещо нормално  Mr. Green

Моя приятелка ми каза наскоро, че не може да сравни обичта си към дъщеря си с тази към сина си. Нито повече, нито по-малко обича единия или другия, просто различно  Crazy

Рибке, задавай си въпроса "гладна ли съм?". Аз изпитвах някакъв лъжовен глад, имам чувството, че на психическа основа. Огладнявам, правя си сандвич (както ти казваш) и точно да започна да го ям и вече няма глад  Shocked и така по няколко пъти на ден. Въпреки че се храня по 4 пъти дневно.
Хормони  Crazy

# 425
  • Бургас
И другото, което ме тревожи е че не знам как ще обичам достатъчно още едно дете и по равно ли ще ги обичам или някое ще е ощетено...

Аз също съм се тревожила за това, когато бях бременна с малката. Много добре си спомням как обяснявах, че не мога да си представя да обичам толкова много още едно човече.
Обичането обаче не е нещо, което можеш да осмисляш съзнателно или да прогнозираш. Децата ти ще са много различни и те ще ги обичаш и ще им се радваш по различен начин, но с еднаква сила. Въпреки че всяко едно на моменти ще те упреква, че обичаш повече другото Simple Smile
Ще видиш, че след раждането изобщо даже и няма да се замисляш за тези неща, защото всичко се случва съвсем естествено.

# 426
  • Burgas
 Здравейте момичета, и ние имаме сърчице  Heart и гръбначен стълб и е пораснало малкото човече, но като чета другите майки тук, май не е пораснало много. На снимка е 2 см,  дали е достатъчно?
И аз следващия път ще се записвам за женска консултация и ще правя БХС. Надявам се да не се налага ФМ, че чак до София не ми се ходи.

# 427
Добро утро на всички и от мен.Една мисъл не ми дава спокойствие известно време,тъй като чета вашите постове много от вас вече са били на преглед за тоновете на бебето и се притеснявам не е ли много късно моя преглед на 12.12. при положение ,че ще бъда в 10 седмица и 1-2 дни,и всичко това заради необходимия срок между двете направления,за сега само ми установи бременността и край.
офф че ме дразни така като ме изхвърли....всичко ми се изтри....добре де..исках да кажа
Юлианка, не смяташ ли че това е доста голям период особено в началото на бременността когато на всички ни се иска всеки ден да виждаме промяната на своето бебоче....Защо не отидеш на частен преглед и не чуете сърцето....? аз не разбрах само на един преглед ли си ходила и в коя седмица е било това? ако съм на теб няма да чакам чак до 12.12....бая време ми се вижда, но все пак ти си преценяваш...може АГ да е казал че иска да те види тогава, за да станат на веднъж нещата-да чуете сърцето и вече да видите бебо..... Стискам ти палци...Дано и другите дадат мнение, но ти си решаваш...

# 428
  • Бургас
Не е толкова далече 12.12. - след две седмици е Simple Smile С предните ми бебета не помня да са ме преглеждали по-често от веднъж месечно. Когато всичко е нормално и няма болки, зацапване и т.н. спокойно може да се изчака. Тя точицата си расте, независимо дали я следим изкъсо или не.
Звездичка, ти при кой лекар си? Аз при първия преглед нямах време да питам Кироваков какво мисли за всички тези изследвания, но то си е и рано още. И на мен не ми се пътува до София, особено през зимата.

# 429
Добро утро и от мен!! Simple Smile

# 430
понякога, като имам време поглеждам , чета в нета за да разбера коя седмица какво се случва с бебето Simple Smile
Направи ми впечатление, че често пише, че сърдечна дейсност се чува в 5+, 6 -та седмица..
възможно ли е?
А и назад, като съм чела тук момичета във темичката, наистина има такива, които се радват със такива новинки и такива, които ощер им е рано. а като седмица са еднакви  Rolling Eyes
Знам, че е индивидуално , но..  Rolling Eyes

# 431
Зависи от апаратурата на лекаря, по принцип май по-късно се чува, но на нас ни я показаха, защото явно сме попаднали на такава техника. А то всъщност аз не я чух сърдечната дейност, а ми я показа на екрана, като кардиограма излезе, но не чух звук.

Не мислите ли, че за гимнастика е рано. Прочетох, че пише от 4 месец нататък. Аз лично  снощи едва изкачих стълбите до 9 етаж, понеже не работеше асансьора. Направих сигурно 3 почивки, защото се задъхах и имах чувството, че ще ми се пръсне сърцето   sweating

# 432
Като цяло съм била на 2 прегледа,на първия беше прекалено рано и не беше сигурна АГ  ме викна след 1 седмица,когато установи бременността.Имам леки болки за които ми изписа но-шпа и каза при силни болки или зацапване да я потърся,много ми се иска и на мен преди 12.12 да бъда прегледана,но ММ каза да не предизвиквам съдбата с  ненужни прегледи ,а аз вече съм в паника от всеки  затихващ или засилващ се симптом.

# 433
Здравейте,маминки! Hug
Искам да попитам тези от вас ,които вече имат дете-казахте ли вече на бъдещите каки/батковци ,че чакате бебе?От една страна нямам търпение да кажа да дъщеря си ,от друга-се страхувам ,че ако се случи нещо /все пак риска в първите 3 месеца си го има, колкото и да не ми се мисли негативно/ще е травма за нея...Може би ще изчакам прегледа си другата седмица и ако всичко е наред ще и кажа newsm78

# 434
аз не съм казала на каката Simple Smile
Защото това означава, че на всички съм "казала", първите ще са в детската градина, после в квартала и така цялата рода...
Искам първо да минат тези първи седмици, да чуем сърчице и тогава Simple Smile.
Утре ми е първи преглед  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт