Юлска точица расте, даже вече има сърчице! - Тема 2

• 24 107
  • 727
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте мами.Имам едно притеснение.Бременна съм в 9 г.с. и 3-ти ден имам някакво течение жълтеникаво...по-тъмно, но не ръждиво.Ходих на консултация на 19.11 и ме викат на 18.12.Трябва ли да отида при гинеколога си? Трябва ли ми направление? Първа бременност ми е и не знам какво да правя.Благодаря.
Аз имах кафеникаво течение през цялата 6 седмица. Писах тук и много мами ме посъветваха да отида на лекар. Изписаха ми дуфастон до 10 седмица и сега нямам никакъв проблем.
Не искам да те шашкам, но според мен е добре да идеш и да провериш, дори само за лично успокоение.
Аз ходих на преглед извън женската консултация и си платих. Не знам дали може да си вземеш направление - аз тогава така или иначе бях в София и не можех да се прибера до Търново за едно направление.  Поне при мен така беше, ако някой знае чалъм за без пари да сподели (((:

# 451
Здравейте, мамчета забелязвам че на обед като се наобядвам и все едно някои ми бие приспивателно така ми се доспива и другото ще ми се пръсне сърцето само при качване на едни стълби, а ние живеем в къща и няма спасение от тях Sad чувствам се като бабичка.
Между другото като заговорихте за черни мисли  Mr. Green днес сутринта докато си правех закуска и установих че закъснявам за работа, а още не бях сложила на кучето да яде, не бях изчистила колата от снега...и веднага си викам Боже аз сега не мога да се справя с две кучета и с мен а какво остава и с едно бебе на главата. Стана ми много криво  ooooh! защото ние от 6 години го чакаме а едва ли не сега си мисля за него като че ще ми е в тежест...Това определено са хормони защото сме преминали през какво ли не да стигнем до тук и ако трябва пак ще мина..........Знам че като се роди всичко ще е друго, но наистина имам доста такива черни мисли  smile3511

# 452
Мимето 14 остави ги тези мисли как ще се справяш с дете и две кучета Simple Smile казвам ти го от личен опит, че не е никак страшно.Аз също минах през подобни главоболия как ще се оправя с голямо куче и бебе,дали кучето няма да ревнува ако нямам време за него как ще се справя с родата която беше на мнение, че кучинка трябва да се махне.Ами не е страшно.Понякога даже кучето е в помощ колкото и странно да звучи.Никога няма да забравя как кучето слагаше муцуна на корема ми докато бях бременна и почваше да скимуца ако бебче не се размърда примерно половин час защото спи.Скоро пермаментната умора ще премине и ще видиш как всичко ще се нареди от самосебе си
Относно притесненията как ще се отрази второто дете на първото и за мен е много страшно.Дали няма да пренебрегвам малката как ще го приеме иначе вече сме и казали и е голяма радост.Само ми попа корема и ми обяснява как бебето е скрито там и скоро ще излезе,как щяла да му дава играчките си и да спи с него в детската дане би баба меца да го открадне(тя още спи при на Embarassed)
някоя мама беше писала , че е на антидепресанти ако иска да ми пише на лични  да не спамя темата и с подобни мои си разсъждения
 Hug на всички бъдещи мами и опитайте се да я карате по небрежно от прекаленото вглеждане в нещата само се самоизнервяме излишно и сами се вкарваме във филми  hahaha

# 453
  • София
Здравейте момичета,
днес бях на втори преглед да чуем сърчице, но за съжаление новините не бяха добри. В седма седмица съм, а докторката каза, че развитието е като за пета, няма ембрион. Насрочи ми преглед за след 12 дни и не пожела да обсъждаме на какво може да се дължи това. Каза да не го мисля сега, като отида на 10-ти декември тогава ще видим какво се случва. Изобщо не очаквах да чуя това. Сега не знам какво да мисля. Не знам как ще изчакам толкова време със всички мисли, които ми минават през ума.
Другото, което ме притесняваше е, че освен напрежението в гърдите от две седмици насам, всички други симптоми отшумяха. Сега се питам дали двете неща са свързани. Моля, ако някоя от вас има подобен опит да сподели.

# 454
Леле колко много сте изписали, но всичко иизчетох!

mmmoni : Много съжалявам! Дано все пак нещата се развият към добро.  Аз на твое място не бих издържала толкова дълго време и бих се консултирала и с друг лекар. Например другата седмица.

Nelita_Lolita: Благодаря ти! Скоро ще го видиш и ти и ще изпиташ същото, много скоро! Охх възможно ли е вече да го обичам това малко нещо в мен?  Blush

За мамите с повече дечица не смея и не бих посмяла да дам съвет, тъй като на мен ми е първа бременност, но имайте предвид, че сега хормоните засилват всички наши емоции. И все пак бъдете около мъжете си и нека ви подкрепят постоянно.

yulianka : Всеки лекар преглежда различно и по различно време. Важното е да се чувстваш да му имаш доверие и да си спокойна. Ако не е така се замисли дали да не го смениш. Но знам, че доста момичета ходят през месец, въпреки че аз лично предпочитам по-честичко.

Mar_bella : относно направленията, защо не питаш направо личната лекарка?Тя знае най-добре.

Namiby : Най-малкото за твое успокоение отиди на лекар,няма смисъл да го мислиш

При мен вече гаденето май отшумява. Появява се леко късно вечер/през нощта, но нищо сериозно. Ох дано, дано вече се нормализират нещата. Само че и аз като вас се задъхвам и ми се спи мнооого  ooooh! (Сетих се за Нина, която върви по моя път. Ти как си?  Grinning )
Вчера питах доки дали не мога да започна някакъв много лек спорт и ме отряза категорична. Каза да изчакам 4ти месец. Ами ще го послушам, какво да правя.

# 455
Мони ако имаш довери на лекарката успокой се и изчакай, но пък нищо не ти пречи да потърсиш и второ мнение.Все пак няма гаранция, че оплождането не е станало по късно. Hug бъди силна заради себе си и заради мъничкото човече което расте в теб.Бъди сигурна, че няма да си първата нито последната която е минала през този стрес и в последствие е гушкала мъничко бебче след 9месеца. Hug

# 456
  • Бургас
днес бях на втори преглед да чуем сърчице, но за съжаление новините не бяха добри. В седма седмица съм, а докторката каза, че развитието е като за пета, няма ембрион. Насрочи ми преглед за след 12 дни и не пожела да обсъждаме на какво може да се дължи това.
Чувала съм за много такива случаи. Не се притеснявай! Възможно е бебето просто да е по-малко от възрастта, която му определят по цикъл. Опитай се да мислиш за друго! Затова и лекарката не иска да коментира причините с теб - все още няма нищо за коментиране.

# 457
  • Пловдив
mmmoni,  Hug, аз бих потърсила веднага и друго мнение.

Mar_bella, можеш да си вземеш направо за записване на ЖК, не е задължително да си искала преди това за установяване.

Аз днес съм на преглед, трябва да чуем сърчице и да видим как е отлепването. Стискайте ми палци.

# 458
Благодаря, Nausica!

# 459
  • София
Здравейте момичета,
днес бях на втори преглед да чуем сърчице, но за съжаление новините не бяха добри. В седма седмица съм, а докторката каза, че развитието е като за пета, няма ембрион. Насрочи ми преглед за след 12 дни и не пожела да обсъждаме на какво може да се дължи това. Каза да не го мисля сега, като отида на 10-ти декември тогава ще видим какво се случва. Изобщо не очаквах да чуя това. Сега не знам какво да мисля. Не знам как ще изчакам толкова време със всички мисли, които ми минават през ума.
Другото, което ме притесняваше е, че освен напрежението в гърдите от две седмици насам, всички други симптоми отшумяха. Сега се питам дали двете неща са свързани. Моля, ако някоя от вас има подобен опит да сподели.
mmmoni, на какъв ехограф те гледаха? Аз два пъти преживях мисед в 7-8 г.с.. На обикновен ехограф не видяха първия път ембриона и ми даваха уклончиви отговори, вкл. да отида след 2 седмици. Тогава веднага отидох другаде, за да ме видят с вагинален ехограф и се разбра, че сърдечната дейност я няма и плода не се развива. Не бих могла да чакам 10 дни, за да разбера, че всичко е наред. Според мен дори и в пета седмица на вагинален ехограф би трябвало да се види, че в плодния сак има нещо  Peace :Аз бях на първи преглед в 4г.с + 5 дни и се видя. Стискам палци всичко да е наред Praynig Hug

# 460
  • София
Здравейте момичета,

Мони, пожелавам ти всичко да завърши добре, чела съм за много случаи, при които оплождането е станало по-късно и на практика бебчето се развива със "закъснение" спрямо изчисления по последна менструация термин. Мисля си, че най-добре да потърсиш още едно мнение, но то пък вероятно трябва да се изчака малко.. все пак направи това, което чувстваш (ако мислиш, че ще ти е по-спокойно, отиди веднага при друг доктор или пък изчакай - сигурно ще е мъчително), в едно съм сигурна - всички стискаме палци новините да са добри.
За симптомите не съм сигурна, че играят роля, аз до момента не съм имала абсолютно никакви и не знам дали може да имат връзка..

Разтърсих се и виж на каква тема попаднах: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=272157.0
Подобно на теб (даже в 9-та седмица) и всичко се е оказало наред в последствие.

Последна редакция: чт, 28 ное 2013, 15:32 от Duduna

# 461
  • София
На преглед ходих във Вита, мисля че апаратурата им е доста добра там. Гледаха ме на вагинален ехограф. Преди две седмици, когато ходих за установяване на бременност ходих последователно в Шейново и след това във Вита. И двата доктора ми казаха да се върна сляд 2 седмици, че сега е още много рано, още тогава се видя плоден саки очаквяанията бяха както вече споменах вече да има ембрион, но уви. Мисля си сега да запиша час отново във Шейново, но предния път като че ли там ми хареса по-малко, най-вече апаратурата.

# 462
  • София
На преглед ходих във Вита, мисля че апаратурата им е доста добра там. Гледаха ме на вагинален ехограф. Преди две седмици, когато ходих за установяване на бременност ходих последователно в Шейново и след това във Вита. И двата доктора ми казаха да се върна сляд 2 седмици, че сега е още много рано, още тогава се видя плоден саки очаквяанията бяха както вече споменах вече да има ембрион, но уви. Мисля си сега да запиша час отново във Шейново, но предния път като че ли там ми хареса по-малко, най-вече апаратурата.

пожелавам ти от все сърце добри новини, където и да отидеш!

# 463
mmmoni: И аз бях за установяване на бременност в Шейново. Апаратурата не е толкова зле според мен. А лекарите са добри и спокойни. По принцип колко дълъг ти е един цикъл?

pival: Стискам, стискал палчета на ръце и крака!

# 464
Аз бях в 6 г.с.,когато в плодното сакче, не се виждаше плодче все още. А ме гледаха с вагинален ехограф. Индивидуално е.

Мони, не се филмирай, а изчакай поне 4-5 дни. В този период всеки ден е решителен, днес може да не се е видяло нищо, а утре вече да се чува и сърчице (това ми го каза док). Ако сакчето отг. на 5та седмица нищо чудно, да не се вижда нищо. Успокой се  Hug

Общи условия

Активация на акаунт