Юлска точица расте, даже вече има сърчице! - Тема 2

• 24 089
  • 727
  •   1
Отговори
# 480
bee_di  
          Ако ще ти бъде от полза сини сливи сушени сутрин на гладно и круши може да внесеш в менюто си

# 481
Ми може и да се чуе - в Надежда апаратурата е добра - по- принцип сърцето се формира в 6 г.с. - така че много зависи точен ли ти е термина.

# 482
Ми може и да се чуе - в Надежда апаратурата е добра - по- принцип сърцето се формира в 6 г.с. - така че много зависи точен ли ти е термина.
Благодаря, Grinning

# 483
mmmoni и от мен много стиснати палчета, всички сме с теб Hug!
pival честито  Heart
mini_moni и на теб ще стискаме палци за прегледа утре  Wink
И аз нямам търпение вече за втория преглед на 02.12., Моят проблем за сега е, че вече 3ти ден не мога да ида до  тоалетна smile3550. Корема ми е ужасно надут, както беше казала някоя мама като в 4ти месец съм  Embarassed Не знам какви мерки да взимам вече  newsm78
Пожелавам на всички ви лека и спокойна вечер и дано само хубави неща от утре да споделяте  Kissing Heart

По-принцип пробвай с мляко с мед на закуска, ако не помогне - опитай дуфалак или хуск - второто го препоръчвам с две ръце и за редовна употреба - позволено е по време на бременност както и първото, но е изцяло природно - обвивка на семена от живовляк. Аз по-принцип имам проблем и съм на него от години - много ми помогна и през първата бременност - защото ка при  много мами се наблюдава запек по време на бременността. Много  е вредно и за теб и за плода да не ходиш до тоалетна, защото задържаш токсини и се тровите освен дикомфорта ти

# 484
Здравейте ето ме и мен Hug.НА мен доктора ми каза миналата седмица че съм в 7 г.с но отговарям на 6г.с  Thinking

# 485
Е нещо съвсем се обърках - по лентичка си в 8 и нещо демек девета, според лекаря си в седма, но плодът е в шеста - не ти ли обясни нещо. Не че не може да има разминаване м/у термина и плода, но някак не те разбрах.

# 486
  • София
Здравейте,момичета аз съм 6г.с утре съм на преглед в Надежда за сърцето дали ще се чуе много ми е притеснено

Redstart, при кой доктор си там? там ли си избра да ти следят бременността (ако да - защо:)?
Дано да се похвалиш утре със сърчице Simple Smile

# 487
Здравейте,момичета аз съм 6г.с утре съм на преглед в Надежда за сърцето дали ще се чуе много ми е притеснено

Redstart, при кой доктор си там? там ли си избра да ти следят бременността (ако да - защо:)?
Дано да се похвалиш утре със сърчице Simple Smile
При,д-р Персенска още съм при нея чак след 10 седмица ще ме прехвърли към друг аз ще сиизбера Д-р Михова защото  добр и имат добра апаратура.

# 488
  • Ispania
ЗДравейте моми4ета Hug. Много сте активни, не мога да не го отбележа Joy.
Видях назад, 4е има майки които се притесняват как ще гледат две и пове4е де4ица, като едното е новородено.
На мен огромна помощ ми беше половинката, ако могат вашите да са до вас, това ще ви е достать4но. Ако не, някой който да ви помага. Да ви помага, не да ви дразни Wink.
Аз не сьм имала угризения или мисли, 4е мога да оби4ам едното дете пове4е от другото, не зная... просто си бях сигурна, 4е вси4ко ще е наред.
Пьрвите дни след раждането бях буквално на легло. Голямото ми дете, го водеше на у4илище половинката, той го взимаше, водеше на уроци, 4истеше, готвеше. Като ревне бебето ми го подаваше. Боже... сега като помисля... толкова ми беше в помощ.

За изследванията- в Испания пьрвият ехограф е кьм 12 седмица, преди него се прави крьвно изследване и среща с мед. сестра да те премерят и ей такива подобностти.
Нетьрпеливи като мен ходят или на 4астно или в бьрза помощ, за да видят как е беб4о Joy. Но толкова мильона жени са по този " график", пьк голям процент от тях раждат прекрасни бебоци без да са минали през 10 ехографа преди 12 седмица.
Така 4е на тези на които лекарите им казват да са спокойни и да ходят кьм 12 седмица, наистина трябва да са спокойни Hug.

# 489
Добро утро Simple Smile
стискам палци всичко да е наред при вас момичета..
Това за отглеждането на повече от едно дете и аз съм го мислила, но знам, че всичко ще си е на мястото Simple Smile
Вал,
добре звчи това със половинката, но ако ходи на работа от сутрин до вечер, как да чакам да ми подаде бебето, като ревне Simple Smile  Grinning??

Днес аз съм на Първи преглед, много ми е притеснено,  Rolling Eyes
хубав ден на всички!

# 490
и аз ще се включа се коментар за прословутия "бременен" запек. Моята док с предната бременност ми каза сутрин на гладно да изпивам сока от един лимон в малко хладка вода. Адски е ефикасно, наистина. За деветте месеца хич не ми се е появявал проблемът, пък по принцип стомахът ми не е швейцарски часовник.
Вчера гинеколожката при която смятах да ида на първи преглед ми заяви по телефона, че е свършила документите за изследвания на бременни за тримесечието, т.е. няма до началото на януари и сиреч ако се запиша при нея, трябва да си заплатя пакета първоначални изследвания за установяване на бременност извън ЗК #2gunfire. Не са ми проблем 70 лева, но за какво б'... ги плащаме тия осигуровки?? Имайки предвид че има рекордно нисък брой родени бебета тази година, къде са документите newsm78. И освен това, видите ли, да имам предвид че при следенето на бременност също може да се окаже в недостиг на документи, демек Money
Освен че съм отвратената от тъпата система която е създадена за обезсърчаване на раждаемостта, както е тръгнало, докато намеря свестен доктор, може и във втори триместър да вляза преди да ми установят бременността официално.
Всички са маскари, дето викаше нашия стар познайник Confused

# 491
  • Пловдив
Добро утро!

KRISTI4 и  mini_moni, стискам палци и ви чакам с добри новини.

Лека бременност на всички!

# 492
Добро утро и от мен
Събудих се в прекрасно настроение - макар и да не спах цяла нощ- ама странно не съм уморена.

Добро утро Simple Smile
стискам палци всичко да е наред при вас момичета..
Това за отглеждането на повече от едно дете и аз съм го мислила, но знам, че всичко ще си е на мястото Simple Smile
Вал,
добре звчи това със половинката, но ако ходи на работа от сутрин до вечер, как да чакам да ми подаде бебето, като ревне Simple Smile  Grinning??

Днес аз съм на Първи преглед, много ми е притеснено,  Rolling Eyes
хубав ден на всички!

Стискам палци не се тревожи всичко ще е наред

А за гледането си права - и аз съм го мислила - да лесно е ако има кои да седи до теб и да ти помага, но ако няма се стягаш и се справяш - сама отгледах малкия (таткото ходи на работа), така ще е и с второ- няма кой да ми помага по ред причини на баби и дядовци не можем да разчитаме едните имат желание, но не могат, а другите като се наложи изчезват яко дим- и като няма как оправяш се сам - е примерно във вторник и сряда имах силни болки, не можех да стана,а малкото ми дете  е в къщи и трябва и за него да се погрижа, а станех ли не можех да вървя изправена - а мъжа ми не може да си вземе отпуск- е справихме се криво ляво с малкия-- е не излизахме но се оправихме - като нямаш избор правиш каквото трябва - ще се справим. Няма какво да се тревожим от сега - знам само едно - ще се старая да се отнасям и с двете ми деца еднакво - защото мен родителите ми цял живот ме подценяваха и пренебрегваха за сметка на сестра ми и слушах тя е по -умна , по- красива, ти така и не можеш да и стигнеш нивото ( а странно съм по-малката ) и  т.н. и ми беше много тежко докато един ден един приятел не ми отвори очите и помогна да се оценя и да спра да се подценявам  - е сега 30 години по-късно нашите се осъзнаха и ме оцениха но аз платих за техните грешки, но пък всеки опит носи полза сега аз знам как никога не бих се отнесла към детето си.

За здравната система нямам думи - ние с мъжа ми макар и да сме притеснени този път финансово решихме да си ходя на частно при моята лекарка, защото поне знаем че я е грижа за мен и е добър специалист- в шейново някой ми каза че е 380лв проследяването нищо че си осигурен - а във вита е 620 лв, но отношението е различно от тук до небето. Моя приятелка я следиха в Шейново и тя трябваше да настоява за изследванията на кръвта които се правят всеки триместър за установяване на нива на желязо и т.н. иначе нямаше и да и ги направят и то аз и казах за тях - и разбира се се оказа във втори триместер като повечето от нас че се налага да пие желязо- но тя се оплакваше все от отношението там - безхаберието и грубостта.  

# 493
Добро утро на всички мамчета,вие как се справяте с главоболието ,мен ме боли глава от няколко дни и не знам какво да правя.

# 494
пивал благодаряя  Hug

Мони, аз на твое място не бих изчакал 10 число-доста дълго чакане ще е?
всъщтност , както са те посъветвали момичетата тук.
Преди 4 години преживях същото.. Не отговаря на седмиците, аз бях в 9, а отговарям на 5 +. (явно тогава е спряло да се развива , не знам)
И така изчаках по съвет на док, като отидох още за дбве мнения.Потвърди се същото. Токато мисля какво дда правя, започна кафяво течение и вечерта вече бях с кюртаж.
Съжалявам, че няма да пиша и аз за надежди. но животът е такъв, че на всчико трябва да сме готови..
Дано разбира се не се стига при теб до това, пожелавам ти го от все сърце!!  Hug
Аз лично има мнооого надежди, а тогава още повече боли загубата.
Затова те посъветвам не губи време , а потърси нови мнениея..Все пак си в 9 г.с Все трябва да се види, колкото и да грешим в изчисленията!
успех , стискам палци .Дано дано господ помогне !!

Общи условия

Активация на акаунт