Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 81 178
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,
Моля за координати на потребител "Markk".Виждам,че има хора от по-старите теми които са ползвали неговите услуги.От няколко години не е публикувал мнения и за това разчитам на хора които имат неговите координати.
Благодаря предварително.

# 526
  • Варна
тази мощност реално ти пускаха по жицата. Т.е не ти пускат реално 6 а 8 и така потребителя е застрахован.

Абе от 34 г. съм действащ електроинженер ама на мога да да разбера как точно енергото ''ти пускат'' 8 кВ. ,  а не 6 и как аджаба като мине 8 пък го спират newsm78 newsm78 newsm78
Долу в таблата ВСИЧКИ предпазители са 63 А въпреки , че захранват кабинети , студия и апартаменти съответно с 6 , 9 и 15 кВ.
Никъде не става въпрос за моментна върхова мощност което може съответно и евентуално да се
oграничи апарАтно.

# 527
Аз не съм електро инженер и не мога да го обясня професионално , но често се сблъсквам с ЕВН  и така са ми обяснени нещата в кол центровете им.

# 528
  • sofia
тази мощност реално ти пускаха по жицата. Т.е не ти пускат реално 6 а 8 и така потребителя е застрахован.

Абе от 34 г. съм действащ електроинженер ама на мога да да разбера как точно енергото ''ти пускат'' 8 кВ. ,  а не 6 и как аджаба като мине 8 пък го спират newsm78 newsm78 newsm78
Долу в таблата ВСИЧКИ предпазители са 63 А въпреки , че захранват кабинети , студия и апартаменти съответно с 6 , 9 и 15 кВ.
Никъде не става въпрос за моментна върхова мощност което може съответно и евентуално да се
oграничи апарАтно.
Ограничават го с малък бушон. Нашите табла са на улицата. Главният бушон е 63А, както и на старата ни партида, нокогато вкарахме още една партида и си платихме за 6 кв ни сложиха бушон 10 А на втория електромер. Та така ограничават мощността.
В нас осветлението е с 10А бушони. Изобщо не мога да си представя как за къща ще са достатъчни 6 кв.

# 529
Момичета, да се похваля. Вижда му се краят при нас. Дайте акъл обаче за хубави врати, че къщата е голяма и сумата, която ни искат е абсурдна за момента. Нещо хубаво и не безобразно скъпо.... Става дума за интериорни и външни.

И за оградата не можем да се разберем. Не искаме плътна, но и нищо не можем да си харесаме...

# 530
  • София
Моргана, наистина има доста условности, така е.
Преди да тръгнете по фирмите и искате оферти, трябва да имате проект на основите . От него ще се види колко бетон ,армировка и кофраж ще трябват, както и технологията на изпълнение дали ще е с ивични основи с а.б.н-ка или фундаментна плоча.
Имате ли спецификацията на материалите  Grinning остойностяването е лесно.

Да, и ние сме дали да ни остойностят проекта /нищо, че още не е минал в общината - май другата седмица ще се случи/ - дано не получа удар като чуя сумата #Crazy - обещаха ми да ми сметнат материалите по приблизителни цени - горе-долу да знам за какво става въпрос. Пък после ще търсим бригади за оферти.
Наистина няма ли проект всичко и условности.

# 531
  • Русе
Момичета, да се похваля. Вижда му се краят при нас. Дайте акъл обаче за хубави врати, че къщата е голяма и сумата, която ни искат е абсурдна за момента. Нещо хубаво и не безобразно скъпо.... Става дума за интериорни и външни.

И за оградата не можем да се разберем. Не искаме плътна, но и нищо не можем да си харесаме...

http://vrati.raidoor.com/index.php?route=product/category&path=59_62
Нашите са такива. Даже май ни направиха някаква отстъпка. Мисля, че бравата се плащаше отделно. Дадохме и мостра на цвят, че ни го направиха. Входната и тя ни е такава, само някаква подсилена малко. Че иначе 1500-2000 лв за външна не ми се даваха.

За оградата - то не е ясно и дали имате право на плътна. Ние имаме проект за ограда, но ажурна. Засега е обикновена телена, някой ден като се опаричим, ще направим по-красива.

# 532
Meggysan,

Благодаря. Довечера ще ги подложим на обсъждане Simple Smile

# 533

Horemann имат много добри външни врати на цена от 1000 лв. Това им е промоционалната цена.
Ако проявиш интерес търси техни дистрибутори.

# 534
  • София
Meggysan,

И нашите са същите, чуднички са, стават и за бани и мокри помещения. Най-хубавото е, че има огромен избор на цветове и ми изпълниха несъществуващия по мнението на всички цвят Peace
Тук се виждат малко
Скрит текст:

# 535
Ние също слагаме врати все още, ходихме да гледаме на няколко места и за нас беше голяма чуденка какви да бъдат, мнения и разногласия много, първо мислехме бели Крафт Мастер, после тъмно дърво..... накрая се спряхме на Солид55 - не са евтинки де Simple Smile светъл дървесен декор с декоративни лайстни, харесаха ни първо качествата им, най-вече плътността на вратите (имат добра шумоизолация) и гуменото уплътнение, поръчахме 2 врати, но имаме още да поръчваме като съберем парички
Скрит текст:
забележете касата на лявата врата е около 30 см

# 536
bp, много благодаря за полезната информация!!!  Hug
Ms.Gorgeous, много ми харесва у вас! Как се казва цвета на вратите?

# 537
  • Русе
Meggysan,

И нашите са същите, чуднички са, стават и за бани и мокри помещения. Най-хубавото е, че има огромен избор на цветове и ми изпълниха несъществуващия по мнението на всички цвят Peace
Тук се виждат малко
Скрит текст:

Брей, изтървала съм, че от там сте ги взели.

Тук ни се вижда входната, всички са еднакви. Много държах на това.
Тук има по-общ план.
За баня не бих казала, че стават, само там имаме проблем с касата на вратата. Но то с моите диванета да не мислите, че имам суха баня, само си мечтая за такава Simple Smile Simple Smile. Като се къпят във ваната вода излиза почти до коридора през миялното Simple Smile. Иначе на тоалетната, външната, миялното няма проблем.

# 538
  • София
Меги, нашите в баните им слагаха някакво покритие, не помня. Нямат забележки, но и честно казано вода до тях не стига.
 Seti Beti, хич не помня цвета, знам, че исках светли с някакъв си подтон и бла, бла, бла...абе разбраха ме хората, отстъпка ми направиха за бройка и най-важното - направиха една двойно сгъваема същият цвят за помещението под стълбището Peace

Показвала съм и външната от Солид. Хубави са им, ама 15хил за интериорни врати  Money
Скрит текст:

# 539
  • Русе
Може и да са слагали, честно казано забравила съм вече. Но те моите мокрят навсякъде. Обаче им е такъв кеф ваната, че една врата сега няма да я мисля. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт