Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 80 639
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
Казвам ви вси4ки документи. Имам Разрешение за строеж, договор между възложител и изпълнител, договор за продажба на общинска 4аст, Вик, електро, план за безопасност и здраве, конструкции, констр. заклю4ение, паркоустройство, архитектура и вертикална планировка- идеен проект за окон4ателно решение за сградата със съответните подписи и пе4ати.

# 736
Лошо, не цитираш наличие на никакви протоколи по време на строителство по НАРЕДБА № 3 ОТ 31 ЮЛИ 2003 Г. ЗА СЪСТАВЯНЕ НА АКТОВЕ И ПРОТОКОЛИ ПО ВРЕМЕ НА СТРОИТЕЛСТВОТО 3

http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135470582

За начало си ги потърсете от предишният възложител на строежа. Предполагам , че сте я купили от него.
Вероятно някъде ги има, иначе не зная как изобщо сте купили къща, ако тя не фигурира като обект. Предполагам , че при продажбата са ви предоставили удостоверение за завършен груб строеж?
В противен случай не може да се издаде данъчна оценка за сграда.
Изброявам до този етап какво е необходимо като строителна документация.
Образец 1,
Образец 2, и 2а
Образец 3 със заверки на нива
Заповедна книга за строежа (Образец 4) и писмо уведомление до общината за заверката ѝ.
Заповед за определяне на техн. ръководител и копие от дипломата му;
Образец 5,
Образец 6 /не съм сигурна дали е задължителен за обекти 5-та категория изпълнени преди 2012 г./
Образец 7 за нива и елементи
Бетонов дневник /с декларации за съответсвие на бетона вложен в обекта/
Декларации за съответствие за стомана.
Образец 14
Образец 12 ако са съставяни за етап груб строеж (ако има изпълнявана топло и хидроизолация в основи, канализация в нулев цикъл и т.н.) Ако са изпълнявани такива дейности - декларации за съответсвие за вложените м-ли.
Това е горе -долу.

Последна редакция: чт, 20 ное 2014, 21:00 от pep_si

# 737
 Издадена е данъ4на оценка и имам удостоверение за завършен груб строеж. В такъв слу4ай са издадени тези документи нали? Възможно ли е вси4ки тези документи да са предадени в общината? Утре ще отида в общината с вси4ки документи и ще ги попитам.

# 738
За удостоверени за завършен груб строеж в общината се внасят копия от:
Протокол за определяне на строителна линия и ниво (Образец 2)
Заверена заповедна книга (Образец 4);
Образци №3, 7 и 14
Останалите не се изискват на този етап.
Моят съвет е се провери при предишният собственик с какви документи разполага. Би трябвало оригиналите да са при него. Строителят също би трябвало да има екземпляри от повечето.

# 739
  • София
Строители, помощници, мечтатели - заповядайте в новата тема

# 740
Ето добър майстор за циклене на паркет(ciklene na parket),аз съм много доволен от него.Бях го препоръчал на комшийката и тя остана много доволна.
http://www.alo.bg/4698938 или на телефон 0877 14 73 93 Даниел

Общи условия

Активация на акаунт