Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 80 653
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
Аз въобще не те съветвам да е гипскокартон, ако правиш къщата с цел продажба добре, но ако ти ще живееш в нея сериозно помисли за друг вариант.

Последна редакция: ср, 29 окт 2014, 10:31 от Xy6aBTaTKo

# 706
  • София
аз ще живея де. а защо какви са недостатъците?
аз от гледна точка на по-добра изолация...

# 707
аз ще живея де. а защо какви са недостатъците?
аз от гледна точка на подобря изолация...

Отговарям, макар че в-са не е отправен към мен
С гипскартон и вата се правят помещения за сезонно обитаване (хотели и др. подобни)
Предимства - бързо затопляне на отделни стаи, без да се подгряват самите стени на сградата = > по - малки разходи при отопление (охлаждане) с климатици.
Недостатък - сградата не може да акумулира топлина, съответно бързо изстива, защото изолацията е от вътрешната страна на зида.

За жилищна сграда по - добрият вариант е топлоизолационен пакет от външната страна на зида и мазилка от вътре. При постоянно обитаване и отопление сградата запазва топлината.

Доста безсмислено решение е топлоизолация и отвътре и отвън на зида ( по - скъпо е , а се губи ефекта на запазване на топлина вътре в сградата)

# 708
  • София
По добре мазилка отколкото гипсокартон.

# 709
Здравейте! Имам нужда да чуя вашите мнения относно един парцел. Все още сме в търсене, но сега ни хареса един парцел, който е около нови къщи, но пред парцела има напоителен канал и това малко ме притеснява. Първо защото има някаква миризма от канала, а представям си през лятото колко ще е силна миризмата и оттам ще се появят мухички и комари. Второ дали ще стане някакво наводнение, ако вземе да вали много и канала да се напълни? Ще се радвам да чуя и вашите мнения какво бихте направили, ако бяхте на моето място

# 710
  • София
Пепси, при нас случаят е такъв- отвън къщата има изолация, строена е от друг, не е от нас.
Ние я взимаме в този вид, но от вътре е на тухли. Целта е за постоянно обитаване.
И ще се отопляваме с котле- климатици изобщо няма да има.

# 711
Моето мнение, както съм писал и по-горе е вароциментова вътре, а от вън изолация с минимум 15 см. стеропор. Аз така си правя къщата, така ми е по проект и ефекта е осезаем.

# 712
  • София
Съгласна, с изключение на това, че каменната вата е по-добра изолация. В момента сме с такава и температурите в статите варират между 17 и 21 градуса, в зависимост от изложението, без никакво отопление.

# 713
  • София
Здравейте! Имам нужда да чуя вашите мнения относно един парцел. Все още сме в търсене, но сега ни хареса един парцел, който е около нови къщи, но пред парцела има напоителен канал и това малко ме притеснява. Първо защото има някаква миризма от канала, а представям си през лятото колко ще е силна миризмата и оттам ще се появят мухички и комари. Второ дали ще стане някакво наводнение, ако вземе да вали много и канала да се напълни? Ще се радвам да чуя и вашите мнения какво бихте направили, ако бяхте на моето място

Ами, на всеки по обилен дъжд ще тичате по течението да гледате дали не е затлачен.
Второ - напоителен е, ама дали?
Миризмата, комарите и тинясалата вода не носят само обонятелен дискомфорт, а са реална опасност от зарази.
Последно - ако има превес в денивелацията, макар и минимална в полза на канала - проблеми ще има.

# 714
  • густо майна Филибето

Не знам за миризма и комари, по принцип при течаща вода това не трябва да го има (до нас също лятото тече напоителен канал) , но от жаби няма да се отървете, а крякането може да е безумно просто!

# 715
 Ljuboznatelna и Ms.Gorgeous, много ви благодаря за вашите мнения! Категорично се отказахме от този парцел. Търсенето продължава  Rolling Eyes

# 716
Здравейте, много отдавна не съм писала тук, но знам, че тук сте най-информирани относно новите строителни материали. Това, което ме интересува не е много ново. Търся фирма, която предлага профили от стериопор за външна употреба. Искам да "обкантя" входната врата на къщата. Гледах картинки, видях и фирми, но ми трябва препоръка. Благодаря предварително! Hug

# 717
Здравейте, много отдавна не съм писала тук, но знам, че тук сте най-информирани относно новите строителни материали. Това, което ме интересува не е много ново. Търся фирма, която предлага профили от стериопор за външна употреба. Искам да "обкантя" входната врата на къщата. Гледах картинки, видях и фирми, но ми трябва препоръка. Благодаря предварително! Hug
Предполагам говориш за това - http://www.marisanbg.com/bg/ramkovi-profili/page/413#.VGDOG_mSz4s.

# 718
Здравейте!
Искаме да дострояваме към къщата ни още около 60-70 кв.
Интересувам се, строил ли е някой с тухли "Поротерм"? Спрели сме се на тези, които са 38 см., защото съпругът ми иска да е без допълнителна изолация. Има ли някой впечатления?

# 719
Здравейте!
Искаме да дострояваме към къщата ни още около 60-70 кв.
Интересувам се, строил ли е някой с тухли "Поротерм"? Спрели сме се на тези, които са 38 см., защото съпругът ми иска да е без допълнителна изолация. Има ли някой впечатления?
Аз съм строил, но с 25 N+F, добри са, но са много чупливи. Необходимо е да си вземете или вие или бригадата машина за рязане, иначе отива много фира. Освен това лично мое мнение, че е по-добре 25+изолация, отколкото 38.

Общи условия

Активация на акаунт