Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 81 992
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • София
БебОле, и нашата къща много прилича на вашата. Също с много бетон, но сега се радваме, че е такава здрава. Много ми стана приятно, че има още някой с къща на 1 етаж, че до сега все виждах няколко етажни. Доколкото разбрах и Пипилота6 е с подобна. Ние имаме и висок таван с големи прозорци, много е романтичен, защото има прекрасни природни гледки от прозорците. Аз съм решила да си правя библиотека на тавана. Вашата къща за вила ли е?

# 91
     Ако вече сте избрали 20, то аз бих го комбинирала с 18.
     Като алтернативен вариант 19 със 17. Тази комбинация аз бих я предпочела , ако трябва  да в топлата гама. Имайте предвид, че ако не са високо качество, тъмните бои могат да избелеят доста грозно от слънцето.

# 92
Уж боята е качествена- силиконова.

# 93
  • Банкя
И аз съм тази комбинация. Peace

Нашата мазилка е Рьофикс силикон-силикатна и в зависимост от цвета, колко е тъмен, имаше някакви коефициенти, за това, колко е издръжлив. Отделно имаше доплащане за по-тъмен цвят. Ние за по-тъмно кафявото доплащахме допълнително и го сложихме на места, където не е много огрято от слънцето. Simple Smile

# 94
Благодаря на всички и ако стане хубава ще ви я покажа Simple Smile

# 95
  • София
А, ако не стане? Joy hahaha Викате Кристо е това е!
Разбира се, че ще стане, цветовете са разкошни и щом е раздвижена ще стане прекрасна! Heart Eyes
Хайде, де, отчитайте се със снимки! Са, ясно е, че аз съм патологичен мързел, ама вие.....

# 96
Като сте  започнали да помагате , имам нужда от още съвети.
Не съм наясно къде да боядисваме в тъмно.По- точно за определени места.Откъм улицата стената си е права и според мен трябва да е светла, а на втория етаж има чупка-леко издадена,която ми се вижда ,че ще е тъмна.Ако там където ми са вратопрозорците на терасата е тъмно,какви да са терасите  , тъмни или светли ? И Стълбищетоцялото ли да е тъмно или само лицето да е светло.

Леле, аз се обърках а вие как ще ме разберете Joy
Сега надрасках на един лист рако от него разберете нещо ще е добре, ако не -здраве да е Simple Smile

http://media.snimka.bg/s1/2941/032126035.jpg?r=0

# 97
Като сте  започнали да помагате , имам нужда от още съвети.
Не съм наясно къде да боядисваме в тъмно.По- точно за определени места.Откъм улицата стената си е права и според мен трябва да е светла, а на втория етаж има чупка-леко издадена,която ми се вижда ,че ще е тъмна.Ако там където ми са вратопрозорците на терасата е тъмно,какви да са терасите  , тъмни или светли ? И Стълбищетоцялото ли да е тъмно или само лицето да е светло.

tblagoeva, опитай се да "разделиш" обемите във фасадата и да ги откроиш. Добре е цветовете да завършват във вътрешен ъгъл, а не във външен ръб (май не се изразих много разбираемо... Simple Smile )

3D визуализация определено би помогнала в случая. Какво мисли архитектът ви по въпроса?

# 98
Много добре те разбрах.Няма никакъв архитект.Всички се допитват до мене и после да чувам приказки.
Аз пък тайно се съветвам с вас, защото ви имам доверие.

# 99
npnconstruction, бонбонбон, благодаря ви много за съветите  Simple Smile  bouquet
Плочки за съжаление в момента няма как да се сложат. Иначе това искам по принцип, но за сега не става.

Вече 3-ти човек за цикленето идва да оглежда, като последния вече се оля съвсем - 400лв за циклене на съвсем малко квадрати площ! Ясно е, че не им се занимава, защото е проблематично помещението и затова праснаха такава цена. Решили сме ние да го правим цикленето, мъжа ми, де.
Затова въпроса ми е дали може да ме насочите към кого/или коя фирма да се обърнем за машини под наем за циклене .
Търсих и намерих само 2 фирми, които предлагат машини за циклене под наем:

http://www.rentex.bg/catalog/view/tsiklesta_mashina_za_parket.html

http://www.mashinipodnaem.bg/mashina/ma6ina-za-ciklene-na-parket-1201111552

Няма ли и други?? Само тези ли са? Shocked

Последна редакция: чт, 05 дек 2013, 06:29 от AQUА

# 100
Момичета, може ли да ми кажете колко излиза на квадрат сухият под на Кнауф?
И аз имам личен въпрос, малко се опаричихме и имаме малка селска къщичка за ремонт. Много й е лошо състоянието, прозорците са разчанчени, счупени стъкла, вратата пък едно, че е полуразбита, второ не можем да й намерим ключовете от катинара, а преровихме всичко... Можем ли да започнем ремонта от дограмата и вратата, за да можем все пак да я затваряме тази къща? Чудех се дали да слагаме алуминиева входна врата (тя е на северната страна) и ПВЦ дограма - всичко от Ролпласт. СЛед това да изловим хубав ден за подмяна на керемидите, къщата е 20 квадрата, наистина е МНОГО малка, мисля, че за един ден ще я "изядат" майсторите. След това да измажем и да подменим мебелите. Вижда ли ви се добра идея? В едно софийско село е къщичката, майстори от София ми трябват.

# 101
  • софия
Липсвах ли ви Simple Smile
Така , ето го отчета:
Третия етаж е иззидан, торст покрива е свален отдавна ( отдавна отдавна - преди няколко дни)
Изкопа за пристройката е направен, армировката поти е готова. Велукса е поръчан, в близките дни ще се поръча и останалата дограма. Покрива всички се насяваме да в готов до края на седмицата. Готов е кофража за входната площадка. Омразната стена между двете стаи вътре вече я няма. Опасенията ни относно старата конструкция отпаднаха. Т. Е за сега нещата са в наша полза- здрави спойки между стара и нова част и още по-новата - тоест сегашната ще се получи много здраво. Конструктора е щастлив от ситуацията, идва на всяко обаждане от строителя. Строителя пък ( за сега) се държи чудесно. Обяснява ми се всичко , мъкне ме с него по складовете, не ми дава поводи за съмнение. Постоянно съм на строежа и присъствам на всички техни "открития"  от сегашната сируация и взимането на решения. От вдички работници (девет на брой) трима пушат, никой не употребява алкохол (вкл. Бира) Застъпват в 8 на обекта до 5 плътно работят, а понякога и до 6.

Ами това е Simple Smile Засега.
Хубав ден на всички Simple Smile
П. С. Извинявам се за разхвърлената  мисъл и пр. грешки , но пиша от телефона.

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 16:06 от Амели

# 102
Браво Амели, много се радвам за теб! Отчетът ти звучи много оптимистично, а и вижда се, че работата върви с добри темпове, без помоткване. Стискам палци, и ще чакаме снимки!

# 103
  • Варна
Здравейте момичета !Аз не пиша често защото при нас няма нищо ново все още си чакаме ПУП,но редовно си ви чета .Успех на тези които вървят напред

# 104
  • София
Привет, имам един малко страничен въпрос.
Продаваме парцел и вече се договорихме за сумата с купувача, без помощта на посредник. Сега ми трябва някой, който да оформи детайлите: данъци, такси, договори (ако са нужни) и прочее. Въпросът ми е към адвокат или брокер трябва да се обърна? Тъй като цената вече е договорена не виждам смисъл да платя 2.5% комисионна на брокер, но дали адвокат ще е достатъчен за бумащината?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт