Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 80 644
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
  • софия
Момичета, аз имам нужда от помощ!
Не мога да реша къде да стои камината! Стената е 6 метра. Има колона почти на средата на стената- 50 см колона която разделя стената на 3,0 м и 2,5 м първоначално мислихме да пред колоната, но мястото от 2,5 м остава много голямо ( там исках да има миндер примерно 1,5 и колони рафтове встрани) и сега ме убеждават да се простя с идеята за миндера и да сложа там в сеедата на тази 2,5 метрова стена камината. Да си е като птделен кът, а останалата 3 метра стена да я направим като библиотека( вероятно дътеени рафтове с въжета) и тв сет, уредбата скрита в шкафа с диваниъе срещу стената и т. Н а пред камината да сложим кресла.
Нещо ми куца изобщо в разпределението на холната част. Към кухнята нямам забележки никакви, но хола ме тормози.....
http://imageshack.com/i/0o2u9qj

Допълвам си поста- показаната скица е варианта с миндера и диваните са сложени условно.

П. С уфффф много е трудно през телефона, извинете ме за куция пост!

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 21:09 от Амели

# 301
  • София
Амели, ако можеш да снимаш самата стая, че да усетим атмосферата...
Иначе, аз съм камината да е в дъното и наистина да се отдели кът за нея.

# 302
  • Вила Великула
според мен трябва камината да е между  меката мебел и трапезарията, за да може да се "ползва"от всяко ъгълче на помещението. А и така ще топли по равно.

# 303
Амели , като застанеш в стаята кой вариант ти е на сърце?
Момичета, имам ли право да си променя вътрешното разпределение? Трябва ли да се правят екзекутиви и допълнителни одобрения? Например кухнята е заложена с килер до нея. Искам да махна килера и кухнята да стане цяла. Стената е неносеща 12см. Да затворя врата или да я изместя в друг край? От една страна ми казват че всички вътрешни(неносещи) стени мога да ги разместя, а после, че промените трябва да се нанесат от архитекта и да се одобрят наново. Като се издават съответни акт 14,15 и разрешение за ползване всичко точно по проекта ли трябва да е? На чертежа ми изглежда добре, като застана в помещението или ми е малко или нещо друго не ми пасва Sad Помня, че съм чела назад в темите и по този въпрос, но не можах да го намеря.

# 304
Ameli, ако сложите камината на 2.5 метровата стена, може да я разположите в единия край, например до колоната и от нея на ляво да започва миндера, който искаш. Може и Г-образен да го направиш, струва ми се сякаш, че има място на съседната стена, до големите прозорци.

При нас геодезиста дойде да мери преди два дни. Сега чакаме архитектката да се обади кога ще дойде да говорим. Уж трябваше да е вчера. Аз съм се заровила в нета и плакна очи. Какви неща има само...

# 305
Амели , като застанеш в стаята кой вариант ти е на сърце?
Момичета, имам ли право да си променя вътрешното разпределение? Трябва ли да се правят екзекутиви и допълнителни одобрения? Например кухнята е заложена с килер до нея. Искам да махна килера и кухнята да стане цяла. Стената е неносеща 12см. Да затворя врата или да я изместя в друг край? От една страна ми казват че всички вътрешни(неносещи) стени мога да ги разместя, а после, че промените трябва да се нанесат от архитекта и да се одобрят наново. Като се издават съответни акт 14,15 и разрешение за ползване всичко точно по проекта ли трябва да е? На чертежа ми изглежда добре, като застана в помещението или ми е малко или нещо друго не ми пасва Sad Помня, че съм чела назад в темите и по този въпрос, но не можах да го намеря.
        Като знам как мечтая да имам килер до кухнята и какво улеснение е /за съхранение на зимнина, консервички, картофки, лук и какви ли не други щуротии, пазаруване "на едро" и т.н. ...  newsm78  Ще дадеш ли отново линк към проекта?

# 306
  • Вила Великула
момичета, в голямо търсене сме на бригада от района на Перник, Радомир за довършителни работи - мазилки, поставяне  на теракот и гранитогрес, ел.инсталация, водопровод и т.н. За съжаление всички майстори, които познаваме са от София, а нямам възможност да им плащам и транспорта всеки ден. При строителството беше ок-строителите се инсталираха фургон и там живееха.
Моля ако някой може да предложи нещо да сподели, ще бъда много благодарна.

# 307
 tetka_the_best , ето линк  http://lariva.snimka.bg/?album_pass;aid=709916;pid=29530673
ще ти пратя парола. Погледни последните снимки, сега качих новото предложение за кухнята . И аз се успокоявах, че с килер ще ми е по удобно, но като застана в кухнята, ми криво ми е, исках голяма и просторна да е. Бях се примирила донякъде, но като се понатрупаха повече неудобни разпределения и се решихме на промени.

# 308
  • sofia
Вместо килер, може да сложиш голяяям шкаф. Пак ще побира много, но е "по-леко" от стена и врата.

# 309
  • Sofiq
Аз искам да попитам за строеж на гараж на някой искали ли са виза отделно, също проблем ли е да се строи гараж на границата на регулацията на улицата?
Казаха ми, че като подавам документи за виза ( тоест днес  Grinning ) трябва отделно да си поискам да ми нанесат гаража и то с размерите? Та от тук ми идва и въпроса какви размери на виза да си искам да двоен гараж... това не е ли работа на проектантите.....

# 310
Здравейте. тъй като / надявам се скоро/ трябва да приключа процедура по смяна на статута- 3 дълги и мъчителни години..... Cry, в които надниквах тук, да запазя вярата си че мечтите се сбъдват... бих искала да помоля ако някоя от вас има време и възможност да ми препоръча проектанти и строителни бригади за Пловдив ще съм много благодарна, може и на лични  или да ме пренасочите къде да погледна.  bouquet

# 311
Аз искам да попитам за строеж на гараж на някой искали ли са виза отделно, също проблем ли е да се строи гараж на границата на регулацията на улицата?
Казаха ми, че като подавам документи за виза ( тоест днес  Grinning ) трябва отделно да си поискам да ми нанесат гаража и то с размерите? Та от тук ми идва и въпроса какви размери на виза да си искам да двоен гараж... това не е ли работа на проектантите.....
Гаражът, ако е отделна постройка, се води "допълващо застрояване". Може да бъде на уличната регулационна линия, и да, трябва да се нанесе в скицата - виза, но това може да стане и на по-късен етап, след като с архитекта уточните мястото и размерите му. Просто, на вече издадената виза се допълва петното на гаража. Гаражите обикновено са със светли размери 3,00(3,50)/5,50(6,00m). Ако е за две коли - 6,00/6,00м примерно (петното на застрояване в този случай, като се включат зидовете, ще е 6,50/6,50)

lariva, екзекутиви се одобряват, дори да няма промени. Архитектът ви ще реши дали да нанесе тези несъществени отклонения от проекта - зависи каква е ситуацията във вашата община. Обикновено, когато става дума за еднофамилни сгради, на тези вътрешни промени, които не засягат конструкцията не се обръща голямо внимание, но пак казвам, това че ще бъдат нанесени в екзекутивите, няма да ви забави.

Последна редакция: пт, 28 фев 2014, 18:14 от kallitko

# 312
Ние имаме вече проект от архитект, работен е все още. Но ми се иска да си кажете и вашето мнение. Нещо, което да се набива на очи, което да се промени? Единствено, което се уговорихме е да намали малко банята долу като квадратура, а да се увеличи малко килера.
Ето тук са снимките: https://picasaweb.google.com/115044463253255643548/JqvbF?authkey … RgCNeE2PaS8s242QE

Поради особеностите на терена (голяма денивелация), къщата е проектирана с нещо като полуетаж, на който има една спалня и баня.

# 313
  • sofia
Дион, на мен ми харесва замисъла.
Помисли само за пералното, дали не е по-удобно да е на второто ниво, от гледна точка пренасяне на мръсни и чисти дрехи.
Иначе сервизните помещения, колкото повече, толкова повече - винаги ще се намери с какво да ги запълниш Mr. Green Това го споменавам, защото картофи, лук, брашно и подобни пазарувам на чували, консерви разни също и си иска място за съхранение.
Бидоните за вино и ракия не всеки ги има, но знае ли човек какво ще му хрумне да прави  Laughing
Миналата година се сринаха от плод асмите и овошките - не можем да изядем плода.

# 314
  • Русе
Отдавна не ми е харесвал проект толкова.
Аз може би бих намалила долната баня, да стане и отделна тоалетна и килер. Пералното наистина, ако може горе ще е по-добре, но и зависи колко човека сте, къде ще спите повече и т.н. Във всички мокри помещения ли ще има душкабина? Иначе спалните са доволно големи. Не виждам смисъл от терасата на втория етаж, но е малка, така че може и да се прежали.

Ааа, сега видях, че долу има отделна тоалетна, само мивка няма, но ...

Общи условия

Активация на акаунт