Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 27

• 80 778
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте! Предстои ни покупка на парцел в с. Крумово /община Родопи/ и може ли пловдивските майки да кажат кои са вашите архитекти? Ако може и техните координати. Буболечо ми каза за нейния архитект, но ми трябва и други за сверка на цените. Благодаря ви

# 586
Започвам ремонт на покрива - интересува ме как процедирате с фирмата - договор, неустойки, гаранции - колко е нормално, материалите сами ли ги купувате или давате пари, всичко, което се сетите е добре дошло.   bouquet

# 587
  • Вила Великула
Започвам ремонт на покрива - интересува ме как процедирате с фирмата - договор, неустойки, гаранции - колко е нормално, материалите сами ли ги купувате или давате пари, всичко, което се сетите е добре дошло.   bouquet
ние правихме ремонт на покрива на кооперацията в която живеем в София. Не мисля, че са оформяне кой знае какви документи преди това-не съм наясно, но момчетата си свършиха перфектно работата. После след градушката отново ги извикахме-пак останахме доволни.
Но по принцип аз ако не познавам някой или не ми е препоръчан -винаги правя договор и неустойки. Най-малкото заради гаранцията.
А за строежа на вилата-мога да кажа-приключихме. За догодина на пролет оставихме цокъла на къщата. Вътре вече нанасяме мебели, имам кухня дори. Остана да монтираме вратите. Надявам се да може да посрещаме празниците около Коледа там.

# 588
Здравейте! Чета ви, но не мога всичко наведнъж, а искам да имам повече информация за сглобяеми къщи... Някой правил ли си е оттук? Става въпрос за Варна. Имаме едно място, от години живеем на квартира, чакаме да влезе в регулация, че е направо в града, а се мотат в общината, слава Богу, стана, ама наполовина. Казаха ни, че можем да си направим сглобяема къщичка, модулна, от този тип без да трябват специални документи. Разбира се, до 100 квадрата, нямаме нужда от повече, на един етаж, две спални и голяма дневна с бокс. Разглеждах оферти из нета, обаче по 400 лева минимум на квадрат излиза, което ни е доста, за съжаление. Мъжът ми смяташе да я прави сам, но не съм сигурна колко добре е това... Моля ви, дайте съвет, вече не ми се живее на квартира, толкова ни е хубаво мястото - гора, морето пред нас, градът се вижда...

# 589
  • София
А за строежа на вилата-мога да кажа-приключихме. За догодина на пролет оставихме цокъла на къщата. Вътре вече нанасяме мебели, имам кухня дори. Остана да монтираме вратите. Надявам се да може да посрещаме празниците около Коледа там.
Аааа, Пипи, снимки, снимки ....... Grinning, pls

# 590
Понеже виждам, че има хора, които се двуомят дали да се захващат със строителство от личен опит искам да ви кажа едно - Хубаво е да си купиш парцел и да си построиш на него къща, но уви не се лъжете само, че това е евтино начинание или поне не си мислете, че ще е по-евтино от това да си закупите жилище в града. Преди да почнете трябва да сте сигурни, че го правите не заради цената, а заради желанието да живеете в къща, защото ако е заради първото много бързо ще ви застигне разочарованието.

# 591
  • Вила Великула
о harry 10, снимки тепърва мога да качвам, но като за начало може това:

имаме още много, много работа, но да сме живи и здрави-ще стане.

# 592
  • София
Чудно, чудно - Икеа ли надушвам?! Сигурно това е най-хубавата част от всичко - да си подредиш къщата и двора - ах, двора!
Много ви се радвам иииииииии чакам още хубави снимки!

# 593
pipilota6, много ми харесва кухня, може ли малко повече подробности?  Grinning

# 594
  • Вила Великула
кухнята не е от Икеа. Направихме я по поръчка. Много съм доволна от резултата. Наистина е голям кеф да виждаш как строежа се превръща в дом.

# 595
  • Стара Загора
Здравейте,най-накрая и ние се престрашихме да започнем строежа на мечтания дом. Харесахме проект на един архитект във Варна а ние сме в Стара Загора. Смятате ли ,че ще има някакъв проблем в общината после ( принципно имат офис и в Стара Загора).А някой евентуално може ли да ми препоръча архитект в Стара Загора ,от който да е доволен предварително благодаря!И още нещо исках да попитам някой превил ли е къща с емпоре?! Трябва ли нещо определено да следя при проекта и изпълнението?Ако някой е правил дали може да ми даде насока,че ми е много трудно да си го представя различно от проекта с програмата ,може и на лични.

# 596
  • София
Имаме си девойка в темата с прекрасна къща с емпоре, дано се включи..

# 597
  • Стара Загора
Много бих се радвала ако се включи. Да попитам някой  има ли впечатления от архитектурно бюро "ИнтерАрх" гр.Варна?

# 598
Здравейте,най-накрая и ние се престрашихме да започнем строежа на мечтания дом. Харесахме проект на един архитект във Варна а ние сме в Стара Загора. Смятате ли ,че ще има някакъв проблем в общината после ( принципно имат офис и в Стара Загора).А някой евентуално може ли да ми препоръча архитект в Стара Загора ,от който да е доволен предварително благодаря!И още нещо исках да попитам някой превил ли е къща с емпоре?! Трябва ли нещо определено да следя при проекта и изпълнението?Ако някой е правил дали може да ми даде насока,че ми е много трудно да си го представя различно от проекта с програмата ,може и на лични.

Отдавна не бях ви поглеждала, че много работа.
Ще отговоря: По принцип проектантите в България не са ограничени в кой район да проектират. Само в проекта трябва да си приложат копия от лиценза за проектантска правоспособност + застраховката. Общините не правят и нямат право да правят проблем.
 Проблема при вас да вземете от регион Варна готов инв. проект и приложите във Ст.Загора идва от това, че двата региона са с различна земетръсност. Варна е VII степен а Ст.Загора е IX степен, което ще рече, че конструктивния проект не може да се ползва. Трябва нов да се направи.

# 599
  • Стара Загора
Много благодаря за отговора,ще го имам в предвид и ще попитам.Предполагам ,че конструктивния проект ще бъде съобразен с района,но ще наблегна при следващия разговор на това.

Общи условия

Активация на акаунт