Отговори
# 180
  • Ямбол
Няма. Няма и никаква логика да има.

# 181
  • Mediterraneo
Реално сега при социалните настъпва такъв невъобразим хаос, че вероятно наистина ще ни карат да подаваме такава декларация. Няма как да знаят на кого кое поред дете му е... Има толкова много казуси!
Например, моя приятелка има дете над 20 години, за което не взема детски. Реално второто дете, за което взема, си е второ, но при социалните стои едно ( първо)  дете и до там.
Има резон в тази декларация- както подаваме за еднократната при раждане, така ще подаваме и за детските за второ. Но още не е официално!

# 182
  • София; Дружбето
Добре, вчера в новините казаха, че се замразяват социалните плащания и детските остават 35 лв. Правилно ли съм разбрала?

# 183
Ще има увеличение на детските и след това се замразяват до 2016 г.

# 184
  • Ямбол
Реално сега при социалните настъпва такъв невъобразим хаос, че вероятно наистина ще ни карат да подаваме такава декларация. Няма как да знаят на кого кое поред дете му е... Има толкова много казуси!
Например, моя приятелка има дете над 20 години, за което не взема детски. Реално второто дете, за което взема, си е второ, но при социалните стои едно ( първо)  дете и до там.
Има резон в тази декларация- както подаваме за еднократната при раждане, така ще подаваме и за детските за второ. Но още не е официално!
А ако майката има две деца под 20, защо ще е наложително да се подава?
Да подават онези, които имат второ и взимат само за него детски.

# 185
Например, моя приятелка има дете над 20 години, за което не взема детски. Реално второто дете, за което взема, си е второ, но при социалните стои едно ( първо)  дете и до там.
А ако майката има две деца под 20, защо ще е наложително да се подава?
Да подават онези, които имат второ и взимат само за него детски.
Аз подадох декларация за детски за второто ми дете, тъй като първото е на 22 г.Нищо не ми казаха в тази връзка, а големия съответно изобщо не е вписан в декларацията.Аз си помислих, че тъй като за него не взимам, за малката ще получавам 35 лв.Всъщност как е оформена законово тази промяна?Като помощта за раждане ли ще е-второ поредно дете независимо от възрастта на първото, или 50 лв ще е само в случаите, когато се получават детски надбавки за по-голямото?

# 186
  • Ямбол
Предстои да разберем.
В момента само са свършили популистката работа. Сега трябва да свършат и другата някой ден.

# 187
Деца се водят до 18 г. възраст... какви детски добавки за 22-годишни бре?
Аз да попитам - прага на доходите 350 лв. - променен ли е ?

# 188
  • Стара Загора
Деца се водят до 18 г. възраст... какви детски добавки за 22-годишни бре?
Аз да попитам - прага на доходите 350 лв. - променен ли е ?
Жената имаше предвид , че детето на което се полагат детски, за нея е второ поред. А първото, нищо, че е на 22 г., то си и е дете.
Прага за дохода, не съм чула да е променен.

Последна редакция: сб, 11 яну 2014, 20:50 от galeta

# 189
До колкото знам детски се плащат за деца оглеждани в едно домакинство, а след 18 предполагам се води отделно домакинство вече...   А иначе информацията за брой членове в домакинството мисля че от ГРАО  си я взимат социалните по служебен път...

# 190
  • Mediterraneo
Наистина ли не схващате за какво иде реч?! Независимо колко домакинства са, децата са мои. Въпросът е, че ще броят моето второ дете за второ, независимо, че за първото вече не вземам детски( т.е. е на 25 г. примерно).

А работата социалните я вършат в момента. На такъв са ги насадили, че да не си на тяхно място. Проверява се всяко досие по служебен път в Есграон, а за нашия малък град майките са над 6 хиляди...

# 191
Наистина ли не схващате за какво иде реч?! Независимо колко домакинства са, децата са мои. Въпросът е, че ще броят моето второ дете за второ, независимо, че за първото вече не вземам детски( т.е. е на 25 г. примерно).

А работата социалните я вършат в момента. На такъв са ги насадили, че да не си на тяхно място. Проверява се всяко досие по служебен път в Есграон, а за нашия малък град майките са над 6 хиляди...
В социалните ли ти го казаха?Или още не се знае дали ще е така?

# 192
  • Ямбол
Може би има някаква логика, ако 25 годишното дете не е и не би трябвало да е на издръжката на мама.
Не знам как е записано в наредбта точно, която определя различната сума за второто дете.
Аз закона го намерих с последна актуализазия 01.01.2014г., но там не пише сумата, която се отпуска.

# 193
  • Mediterraneo
Инфото ми е от достоверен източник  Grinning Който в момента точно това прави. Гледа се, както при еднократната помощ- поредността на децата. Не кой живее при мен, кой е женен, кой е бебе. Второто дете, родено от майката, това е!

# 194
здравейте,аз имам следния въпрос-ако имам дете,но нямам сключен брак,кои доходи се гледат-само моите или моите и на бащата,нищо че не се водим семейство

Общи условия

Активация на акаунт