Отговори
# 165
  • Ямбол
Момичета, детските за второ дете стана ли ясно дали ще стават на 50 лв и ако - от кога? ГОвореха нещо по новините, но не разбрах добре. Някой има ли информация?
От първи януари, за второ дете - 50лв. Това означава, че ще се получат през февруари.

# 166
  • София; Дружбето
  bouquet

# 167
Този месец трябва да подавам документите за детски.Трябваше ли пак да взимам бележка от градината,че детето е записано или се заблуждавам?Октомври и после месеца,в който се подава,нали така?

# 168
Този месец трябва да подавам документите за детски.Трябваше ли пак да взимам бележка от градината,че детето е записано или се заблуждавам?Октомври и после месеца,в който се подава,нали така?

Да, задължително.

# 169

Да, задължително.

Благодаря за отговора  Hug

# 170
  • Бургас/Пз
Момичета, детските за второ дете стана ли ясно дали ще стават на 50 лв и ако - от кога? ГОвореха нещо по новините, но не разбрах добре. Някой има ли информация?
От първи януари, за второ дете - 50лв. Това означава, че ще се получат през февруари.

А за третд дете пак ли ще са 35 катo за първoтo?

# 171

А за третд дете пак ли ще са 35 катo за първoтo?

Да,за всяко следващо след второ е 35.

# 172

Да, задължително.
На мен пък никога не са ми искали бележка от градината, само от личния лекар. :roll:7
Да попитам, въпреки че не е много по темата-ако майката е безработна, а бащата е в неплатена отпуска и имат едно дете, имат ли право на някакви помощи-за отопление, двойни детски и т.н?

# 173
  • Ямбол
....На мен пък никога не са ми искали бележка от градината, само от личния лекар. :roll:7
...
Защото детето ти не е във възраст, в която е задължително да ходи на градина или училище.
Като стане на 5, ще трябва да носиш.

# 174
....На мен пък никога не са ми искали бележка от градината, само от личния лекар. :roll:7
...
Защото детето ти не е във възраст, в която е задължително да ходи на градина или училище.
Това е ново за мен, незнаех, аз подавам всяка година по това време-януари месец, а на 5 той ще стане другия месец.Сигурно от другата година, като стане 3-та група. Peace

# 175
  • в огледалото на живота
...
Това е ново за мен, незнаех, аз подавам всяка година по това време-януари месец, а на 5 той ще стане другия месец.Сигурно от другата година, като стане 3-та група. Peace
Ако навършва 5г.значи се води подготвителна група.
Сега се носи бележка.
Дъщеря ми е на 4г. и е втора група-значи догодина ще нося такава  Peace

# 176
  • Стара Загора
Това, че детето става на 5 г. през февруари, не значи, че от другия месец ще го местят в трета група, това не става ли на есен. До тогава не се ли води втора група, а новите групи започват от септември?

# 177
  • в огледалото на живота
Това, че детето става на 5 г. през февруари, не значи, че от другия месец ще го местят в трета група, това не става ли на есен. До тогава не се ли води втора група, а новите групи започват от септември?
Права си!
Детето е родено  в началото на годината и от това се подведох  Peace
А моето в края.

# 178
  • Mediterraneo

Да попитам, въпреки че не е много по темата-ако майката е безработна, а бащата е в неплатена отпуска и имат едно дете, имат ли право на някакви помощи-за отопление, двойни детски и т.н?

Двойни детски със сигурност няма да имат право да получават- те се вземат от деца с увреждания и май от близнаци( за тях не съм сигурна). За отопление вече май няма как да се кандидатства, парите трябва да изплатени, отоплителният сезон е преполовен. общо взето нямат право на нищо допълнително от социалните, още повече, че бащата реално е работещ, нищо, че е в неплатен отпуск.

# 179
Копирам питане от едно момиче от фейса -

Момичета прочетох току-що (в една група), че трябва да се подаде Декларация за получаване на детските от 50 лв. за второто дете. Някой знае ли нещо по въпроса?

Има ли нещо такова като подаване на декларация за второ дете?

Общи условия

Активация на акаунт