Отговори
# 195
Е то и аз съм дете на майка ми ...

в закона пише  
Чл. 3. Право на семейни помощи за деца имат:

2. (предишна т. 1 – ДВ, бр. 69 от 2004 г.) семействата на българските граждани – за децата, които отглеждат в страната;

§ 1. По смисъла на този закон:

1. (Изм. – ДВ, бр. 69 от 2004 г.) "Семейството" включва съпрузите, ненавършилите пълнолетие деца, както и навършилите пълнолетие, ако продължават да учат, до завършване на средното им образование, но не по-късно от навършване на 20-годишна възраст (родени, припознати, осиновени, доведени, заварени, с изключение на сключилите брак).

В тоя ред на мисли броят се децата които попадат в горе - описаното определение за семейство ,  всъщност и това е базата която определя броя на членовете в семейството за определяне на дохода

Последна редакция: сб, 11 яну 2014, 21:28 от veni-b

# 196
  • Mediterraneo
Абе и аз съм дете на майка си, но ако тя сега на дърти години роди, то няма да й се води първо, а трето( имам и сестра), откъдето и да го погледнеш. И в реда на мисли, че се говори за ПОРЕДНОСТ, няма как да зачеркнеш първото дете на една майка, нищо, че то вече живее с мъжа си!

здравейте,аз имам следния въпрос-ако имам дете,но нямам сключен брак,кои доходи се гледат-само моите или моите и на бащата,нищо че не се водим семейство

Само твоите.

# 197
мерси много за отговора

# 198
Нали говориха да вдигат детските от 35лв. на 40 лв.  какво стана,сега ги замръзяват?! До колкото си спомням трябваше от януари да се вдигна ,приеха ли ги ?

# 199
  • Хасково
Нали говориха да вдигат детските от 35лв. на 40 лв.  какво стана,сега ги замръзяват?! До колкото си спомням трябваше от януари да се вдигна ,приеха ли ги ?
Детските само за второ дете имат увеличение от 1 януари от 35 на 50 лв.За първо,трето и т.н. дете остават 35 лв.

# 200
Боже,Боже... чиста дискриминация !!!

# 201
  • Ямбол
Хайде пак се почва.
Да ги оставят на 35, че да няма дискриминация, или може би имаш само едно дете?

# 202
  • Mediterraneo
Хайде пак се почва.
Да ги оставят на 35, че да няма дискриминация, или може би имаш само едно дете?

Съгласна! Не се считате за дискриминирани, когато вземате 600 лв за второ дете при раждане, ама сега е дискриминация! Да ги оставят 35, то все недоволни има!

# 203
Напротив имам 2 деца !И ще ми кажеш ли второ с какво е повече от първо?

# 204
  • Ямбол
Напротив имам 2 деца !И ще ми кажеш ли второ с какво е повече от първо?
Парите ти ги дават на теб. Нали?
Ще вземеш 85 лева, затова, че имаш 2 деца. Нещо като стимул или по-голяма помощ за онези, които отглеждат повече от едно дете.
Няма дискриминация тук.

# 205
Хм, ами аз имам две деца, но взимам детски само за второто, което има ТЕЛК.
Първото не е вписвано изобщо при социалните, тъй като за него трябва да се удостовери доход, а го надвишаваме, следователно изобщо не сме го писали.
И сега какво, социалните ще проверят че имам две деца все пак?
Струва ми се че никой не е взел предвид такива казуси- че може да се взимат детски само за едното дете, а децата да са повече  newsm78 Каква хамалогия само...

# 206
  • Хасково
Айде почна се....Логиката на управляващите за детските за второ дете е същата като еднократната помощ за второ дете.Стимулиране на раждаемостта -поне две деца в семейство. 323 питай депутатите с какво второто ти дете е повече от първото?

# 207
  • Ямбол
... 323 питай депутатите с какво второто ти дете е повече от първото?
За да няма раждане на пето, осмо и 15-то дете, увеличението е само за второто.

# 208
С удоволствие бих пита ! Съгласна съм ,че сега аз ги взимам,ще ги разделя по равно на двете.НО брат ми например има две деца в гимназията и децата сами разполагат с парите,как ли се чувства първото,дискриминирано дори от държавата ! На същото мнение съм и за еднократната помощ за раждането! Та нали тези пари са  помощ за покриване на детските нужди,защо едното дете има привилегия да поучава повече??? Логиката е желязна просто!!! Нали искат да раждаме,непрекъснато се говори за ниска раждаемост,а ни ограничават само до 2 ?! Трябва да са равни за всичките ,каквато и бройка да са те.Ако не искаме да ни се затрие държавата или да станем малцинството в нея, не трябва такава логика!

# 209
  • Ямбол
Никой от държавата не дава парите на децата, а на техните родители, за да им помогне, за това, че са решили да имат две деца, въпреки ниския си доход.
Твоята логика е невярна, 323.

Общи условия

Активация на акаунт