Отговори
# 360
Не няма.А е още рано.Даже безработните не са пуснати.Сигурно след понеделник.

# 361
  • Mediterraneo
Какви преводи очакваш, на детски ли?!

# 362
  • Ямбол
Какви преводи очакваш, на детски ли?!
Сега докато ги проверят всички, ми се струва, че ще има забавяне, но да видим, дали ще позная.
Освен това предвиждам и старта на гадателските страници да е от понеделник - има ли, няма ли, във фейса прочетох че една жена каза...

# 363
  • Mediterraneo
При нас се очаква забавяне, да. Онзи ден след "приключването" се е наложило отново да преглеждат нещата поради ново писмо от Агенцията. При първата подготовка са се гледали всички родени от жената деца. Т.е. ако имаш едно починало и едно живо, живото ще взема детски за второ дете. След новото писмо обаче ще се вземат детски според поредността на живите деца. Та това отново изисква физическо време и няма да е чудно да забавят преводите.

# 364
 А ако имам 2 деца,но за първото не взимам детски,а само за второто,то тогава ще ми превеждат ли по-високата сума като за второ дете?

# 365
  • Ямбол
А ако имам 2 деца,но за първото не взимам детски,а само за второто,то тогава ще ми превеждат ли по-високата сума като за второ дете?
Да.

# 366
 А ако имаме 3,за третото си остават 35лв. така ли? Една позната има 3 дечица,взима детски само за третото и сега се чудим и мислим колко трябва да очаква този месец 50 или 35....На предната страница май само за второто по ред дете писахте ,че се увеличава помощта,но не ни е много ясно  newsm78

# 367
  • Ямбол
А ако имаме 3,за третото си остават 35лв. така ли? Една позната има 3 дечица,взима детски само за третото и сега се чудим и мислим колко трябва да очаква този месец 50 или 35....На предната страница май само за второто по ред дете писахте ,че се увеличава помощта,но не ни е много ясно  newsm78
Да, само за второто. За трето е 35 лева.

# 368
А каква е причината да не получавате детски за някои от децата си? От друг брак ли са? Просто ми стана чудно..как за едното ще вземате, а за другото не.

# 369
  • Ямбол
А каква е причината да не получавате детски за някои от децата си? От друг брак ли са? Просто ми стана чудно..как за едното ще вземате, а за другото не.
Детски се взимат до определена възраст на детето и докато са ученици. Малко по-нагоре е отговорено на точно същия въпрос.

# 370
  • варненка от София
Еййййй, втори да си в тоя живот бе. И как пък го измислиха това, браво ,браво, хвалъ.... То ясно, че се лансира двудетния модел в милата ни татковина, но по-голяма дискриминация от това - здраве му кажи. Щото първото да речем няма нужди като второто или третото, седя и си се чудя аз така, първото е спартанче да речем и свиква да оцелява и да се бори в живота и нЕма нужди разни като второто. Аз понеже самата съм второ дете ,трябва да си вдигна малко гарда, не е майтап работа да си се пръкнал втори, ти да видиш...

# 371
  • Mediterraneo
Ех, де! Що пък никой не придиря за дискриминация, когато взема 600 лв за раждането на второ дете. Тогава някак си затваряме очите. Сега като увеличението е само за второто и то с някакви 15 лв, голям проблем! Какви спартанци, какви оцелявания?!?!? Никое от децата ми не зависи от тези детски, та да им отдавам такова голямо значение... Имам право да ги получавам, помощ са ми да платя някое извънучилищно занимание, благодарна съм и до там!

# 372
  • Sofia
Тарталета и аз мисля като теб.Със сигурност има хора,които живеят много бедно и за тях 15 лева са си много,но познавам жени,които ги дават за цигари или някакви други неща,които не са за нуждите на детето. А и много хора в нашата държава свикнаха да мрънкат за всичко.

# 373
  • Ямбол
Еййййй, втори да си в тоя живот бе. И как пък го измислиха това, браво ,браво, хвалъ.... То ясно, че се лансира двудетния модел в милата ни татковина, но по-голяма дискриминация от това - здраве му кажи. Щото първото да речем няма нужди като второто или третото, седя и си се чудя аз така, първото е спартанче да речем и свиква да оцелява и да се бори в живота и нЕма нужди разни като второто. Аз понеже самата съм второ дете ,трябва да си вдигна малко гарда, не е майтап работа да си се пръкнал втори, ти да видиш...
Ти да не би да си делиш помощите на децата?
И заплатата си ли делиш на части и то равни?
Помощта е увеличена за тези, които имат повече от едно дете.
Ако взимаш за две, ще получиш 85лв. за ДВЕТЕ си деца.

# 374
  • София; Дружбето
Идеята е да се стимулира раждаемост, защото много хора, буквално, не могат да си позволят второ дете. Не, че тия 15 лв отгоре ще ги изхранят, но пак е нещо. Не виждам никаква дискриминация и тн

Общи условия

Активация на акаунт