На добър час в ПЪРВИ клас! - 5

• 37 088
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Моята ученичка е болна. Кашля ужасно, направи и спазъм тази нощ, а за капак от сутринта има и температура. Аз съм на работа до обяд днес и ще се прибирам да видя какво е положението. За съжаление планираните празненства за рождения й ден за събота отпадат.  Sad Дано само се размине антибиотикът, че при нея това рядко става. Утре имат магическо шоу в училище, но вероятно ще го пропусне. Учителката каза, че ако не отиде ще ни върне парите, но не е там въпросът. Поне ще си почива вкъщи и пропуска учебната събота. Притеснявам се, защото предишните години винаги се разболява декември-януари и влачи кашлица до май. Но обикновено в началото на март я пусках на градина заради тържеството за 8-ми март. От училище обаче не е възможно да отсъства толкова дълго.  Tired

# 586
Много неприятно, дано се стабилизира  Hug

# 587
Синът ми напоследък преустанови ровенето по енциклопедии.
Сега е на вълна басни. Имаме едно издание с басни на Лафонтен с едър шрифт и го изчете миналата седмица. Вчера му взех това http://www.book.store.bg/p106558/basni-ezop-lafonten-krilov-mihajlovski.html и сутринта си го сложи в чантата. Много се впечатли от баснята за магарето и коня и каза, че му е любимата.
Баща му му взе  от Панаира на книгата  http://www.book.store.bg/p113287/zhivotyt-i-prikliucheniata-na-r … -daniel-defo.html , защото се оказа, че ние не пазим нашите. Но ми се струва, че няма да има търпение да я чете сам и сме я предвидили за ваканцията. Дано да му хареса, че напоследък установявам, че не ни съвпадат много вкусовете. Или не преценяваме подходящата литература за възрастта му.
Предложих му да не ходи събота на училище или поне да го вземем на обяд, но твърдо ми отказа и ми посочи, че това било все едно като се върна на работа, да съм ходела само до обяд Laughing  Мъка голяма....
Хич не обича коластра за разлика от брат му и все се опитва да я пробута тайно на дребното, че то не отказва допълнително. Но като му казах, че му я давам, защото това го предпазва от боледуване, сутринта заяви, че е готов да изпие и цялата опаковка, за да не отсъства никога от училище.
Вчера писаха и двамата домашни - големият имаше да си пише по английски за уроците и малкият не престана да ме пита къде е неговото Томашно -измислих му едно с кръгчета. Писа и в зависимост от големината на сътворените, си бърбореше - майката, таткото, баткото кръгче Simple Smile
Elizabeth Gogova, да минава бързо

# 588
# 589
  • софия
Здравейте и от мен.
Цяла седмица не съм ви чела, че си бяхме вкъщи болни.
Сина ми има имен ден във вторник, кажете какво сте купували за почерпка, иска ми се нещо различно от бонбони. newsm78

# 590
  • софия
Здравейте и от мен.
Цяла седмица не съм ви чела, че си бяхме вкъщи болни.
Сина ми има имен ден във вторник, кажете какво сте купували за почерпка, иска ми се нещо различно от бонбони. newsm78
Френски макарони. Бяха приети изключително радушно. За детската съм купувала петифури.

# 591
  • софия
 zvanche, мммм, изглеждат вкусно, но продават ли ги по магазините или са домашно приготвени.
Другата ми чуденка е свързана с Коледния базар в училище, мисля да направя мъфини, но се чудя всеки индивидуално ли трябва да е опакован, уф като не съм била на такъв базар досега.

# 592
  • софия
Да. В почти всички сладкарници - 100 гр. сладки, Папая, Теа, Гаврош.

# 593
  • софия
zvanche Hug, това ще е почерпката newsm44

# 594
Момичета, ако има задача с квадрати и правоъгълници и условието е да се преброят правоъгълниците, квадратите броят ли се ?

# 595
Момичета, ако има задача с квадрати и правоъгълници и условието е да се преброят правоъгълниците, квадратите броят ли се ?

И аз имах такива съмнения, казаха ми, че щом няма отделно условие и квадрати да се преброят, всичко влиза в правъогълниците, т.е. и квадрати и правоъгълници се броят общо. Но това от математик, който не работи с първи клас.

# 596

И аз имах такива съмнения, казаха ми, че щом няма отделно условие и квадрати да се преброят, всичко влиза в правъогълниците, т.е. и квадрати и правоъгълници се броят общо. Но това от математик, който не работи с първи клас.
И аз така съм го научила, но ме е страх да не обърквам детето.

# 597
И аз винаги се чудя за това. Утре ще ги видим как ще се представят, като хич не искат да решаваме допълнително вкъщи. Решиха всички тестове от минали години, които им бях принтирала и казаха, че всичко си знаели:) Ще ги вудя утре колко ще знаят, като бързат да пишат и после мислят Confused

# 598
Ще ги вудя утре колко ще знаят, като бързат да пишат и после мислят Confused

И при нас същата история, хиляди пъти повтарях да не бърза да пише. А в задачата с правоъгълниците, реших, че е грешно решена, т.е. не отчетох квадрата. Но: "Квадратът е частен случай на правоъгълник с равни страни", та детето беше право. Embarassed Дообразовам се, с математиката винаги съм била на "Ви". Grinning

# 599
Пък моите лични впечетления са, че децата децата трябва да броят отделно квадрати от правоъгълници.

Общи условия

Активация на акаунт