Априлче палаво лудува и за празниците се вълнува :)

• 28 855
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
  • USA
La Catrala, имаш предвид, че не трябва да са опънати крачетата, нали? Днес ми е много зле и дали затова, не разбирам какво пишете Laughing Embarassed. Не знам със сигурност до кога, но на много места пише до 1 месец след раждане.

# 481

Аз също ще повивам бебо, аз съм повивана и майка ми на дълго и на широко ми е обяснила преимуществата на повиването, добавям към маймун и положителното от повиването за прави крайници на бебето. Peace  Разбира се, решението е индивидуално и всеки си преценява какво да прави. Wink А до кой месец се повива Маймун ?

А негативите от повиването и опиването на крачетата обяснили ли са ви?! Защото май пропуснахте споменатото от Алена относно ставите по-горе.

Маймун, дай линк към тези пелени в някой европейски сайт моля /за повиване на ръчичките, не еднократните /.   bouquet

Май се разболявам, преди малко върнах всичкото си стомашно съдържимо, а дори не бях вечеряла и главата яко ме боли, едвам гледам.  Tired

# 482
  • London
Точно е добре за прави крака да се повива бебето, за да не е с криви крака, буква О и тн. Лично аз ще го практикувам, защото е изпитано върху мен и нямам криви крака, а даже е спомогнало доста, защото съм се родила и с луксация на крайниците. Ако не се беше подходило адекватно можеше и да крива походката сега. Аз смятам, че нито трябва да е много отпуснато, нито много стегнато - едно нормално повиване както се казва.

Ето едно интересно мнение...

В: Може ли техниката на повиване на бебето в одеалце с ръцете прибрани до тялото, препоръчана в „Най-щастливото бебе”, да бъде опасна и няма ли да накара децата да се чувстват уязвими?

О: Нямаме данни за проучване, което да показва, че повиването на едно напълно износено бебе с ръцете отстрани до тялото, може да има някакъв неблагоприятен ефект. Повиването с ръце отгоре се препоръчва единствено при недоносени деца, тъй като това им помага да са по-неврологично организирани и да се движат повече. Това обаче не е нужно при износени бебета, които повиваме, за да успокоим и за да спят по-добре.
Ето защо този метод получи изумителна подкрепа от различни институции в САЩ – от дулите (ДОНА) до министъра по здравеопазването, от основателя на„Ламаз” до Ла Лече лигата, от Предотвратяване на насилието над децав Америка до Международната организация„Родителски грижи с обич”.
По-голяма част от индианците са повивали бебетата си с ръчичките до тялото до 6 месечна възраст, а те са известни със своята смелост и независимост. Данните предимно сочат, че повиването по този начин успокоява сърдечната дейност и дишането и бебетата спят по-добре (по-дълго, но все пак са по-лесно разбудими, и съответно по-малко застрашени от смърт – Синдрома на внезапната детска смърт.
Този начин на повиване (с ръцете надолу) крие големи възможности за подобряване на кърменето и намаляване на случаите на депресия, брачен стрес, Синдрома на раздрусаното бебе и дори Синдрома на внезапната детска смърт.

# 483
  • USA
 Г-жа Гертруда Смехуркова, нали точно това писах, че сега начинът на повиване е различен. Не бих опъвала и стягала крачета.
Ето в Английския амазон от същите, които аз поръчах, но на друга марка.  Тук тази е май най-известната, виждат ми се малко скъпи обаче.  http://www.amazon.co.uk/anais-Jungle-Muslin-Swaddle-4-Pack/dp/B0 … is#productDetails

Също така съм виждала чувалчета, но с повиване на ръчичките само, нещо такова.
http://www.amazon.co.uk/Kiddopotamus-Swaddle-Me-Microfleece-Ivor … VW/ref=pd_cp_by_0

За съжаление не съм запозната с европейските сайтове.

# 484
  • в 1001-та нощ
...

a.l.e.n.a, много е сладък! Да, СЗО препоръчват бебетата да спят по гръб нощно време, защото по този начин се намалял рискът от задушаване, но все още не се знае точната причина.

...

Така е  Peace аз съм го оставяла така само следобед  Peace

# 485
  • Sofia
Благодаря за споделеното, момичета  Hug
Ще чето по-задълбочено последния месец, когато ще ъм си повече в къщи, но определено има резон в това овиване на ръчичките. Много ми хареса това чувалче, сигурно  има подобни и тук. Хареса ми и това със спането по коремче. Много е сладък бебчо, Алена  Simple Smile
Сега видях същото чувалче в Продавалника, за 15 лв, със сигурност ще го има и на други места.

# 486
Мислех си ,че повиването е много остаряла и забравена във времето практика и ,че в днешни дни не се прилага или само в случаи в които е наложително,например при недоносените бебчета мисля ,че е добре за тях.Нямам нито една позната която да е повивала бебето си или да е смятала да го прави,никой лекар не ме е съветвал да го правя.Никога не съм чела статии по въпроса,даже сега много се изненадах,като видях че тук отваряте въпроса...Явно е нещо което се завръща като практика...
А това за правите крака не мисля ,че е много вярно..По-голямата ми сестра е повивана и въпреки това е било много неспокойно и ревливо бебе и сега не е с много прави крака.Аз не съм повивана и съм била супер кротко бебе и не съм плакала и краката ми са по-прави от на сестра ми..

# 487
  • London
Чувала ми се вижда много готино, май ще вземем едно, добавям го в списъка. Mr. Green А ако някой ми обясни и как точно да повия вече ще го цункам. Hug

# 488
Сега разгледах и пеленките които се предлагат в сайтовете и виждам ,че има доста модернизирани варианти.Но в Бг не съм виждала в нито един магазин такива неща,и си правя извода че явно тук не е практика да се повиват бебетата

# 489
  • USA
La Catrala, като си взимаш такова чувалче, гледай материалът да хубав, от памук, тънък, кожата да може да диша, а не нещо изкуствено. Казвам го от опит, доста неподходящи неща съм купувала. Този чувал го дадох за пример само като модел. Ето от хубав материал, но друг модел http://www.amazon.co.uk/ErgoCocoon-Organic-Zip-up-Swaddle-Natura … ing++sleeping+bag

maminka85, и аз така не знаех за това повиване, майка ми и свекървата казаха, че е остаряло и така.

# 490
  • в 1001-та нощ
За правите крака - според мен е ген  Peace

Аз имам много красиво оформен прасец, питали са ме дали майка ми е стягала глезените с каишки  Shocked онемях просто, но се оказа, че някъде се практикува  Peace Crazy

# 491
  • Nova Zagora
Момичета аз да си призная с малкия изобщо не слушах педиатъра,тъй като майка ми успешно е изгледала половината махала (къпане,масажи,повиване) Всички я викаха да показва как се прави. Дойде при мен за 15 дни след като родих и ми показа всичко необходимо. Повивах малкия до момента в който той успяваше да се извади от вързопчето,в интерес на истината не съм му изправяла краката,но ръчичките винаги бяха прибрани. Правехме му чайчета от копър и анасон. Масажи с мас всяка вечер след къпане,а за къпането една шепичка морска сол във корито. Жив и здрав ми е момъка,а аз така и не разбрах какво са колики и ревливо бебе. Комшиите се чудеха има ли бебе в апартамента или го крием някъде Grinning Сега пак смятам да приложа техниките на мама и никой не може да ме убеди,че някое от тези мои действия е било неправилно.

# 492
С баткото четох доста, уж се бях подготвила и накупила всичко. Нещото, което не бях предвидила, а е супер удобно са именно памучните пелени. Стават за постилане в количка и по мебелите, избърсване след баня (по-меки са от хавлиите), повиване на ръчички, завиване през лятото, забърсване и какво ли още не. Затова вече си купих от един мой любим детски сайт http://www.mytoys.de/jollein-Mullwindeln-XL-Flower-boy-115-x-115 … .11.02.02/3207623 Имат всякакви десени и размери.

# 493
Г-жа Гертруда Смехуркова, нали точно това писах, че сега начинът на повиване е различен. Не бих опъвала и стягала крачета.
...

Маймун, постът ми беше насочен към двете мнения преди моето, твоето виждане го подкрепям напълно.
Благодаря за линка за пелените, исках да добия представа дали трябва да са под някаква специфична форма или става и с обикновени квадратни парчета?!

Споделете за тензуха. Вчера свекърва ми супер ентусиазирана ме уведоми, че щяла да поръчва тензух да сме попивали бебето с него.  Whistling Нито съм споменавала, нито съм я молила, най-малко обичам допира на тензух, ама се уби да ме увещава колко добре попивало след баня под хавлийката. Добре де, какъв е смисълът като има хавлия да слагам отдолу и тензух не мога да разбера?!  Crossing Arms

# 494
  • София
Sun~shine, ще погледна в eBay. Предполагам, че китайските са имитация на оригиналните. Не бих рискувала да си призная. За раничките е много важно да са анатомично и ортопедично съобразени, материи, материали и т.н. - всичко ще гледам да сравнявам.

maimun77, да в България на раничките казват "кенгуру", което е напълно погрешно. Това е името на марка, която произвежда такива ранички и други продукти за деца - колички, кошници и т.н., но е станало нарицателно вече, като "Ксеркос" за фотокопирните машини. Много хубави неща си избрала, аз също се ориентирам към органичен памук като основна материя, къде, колко, как и дали въобще ще намеря е отделен въпрос.

Гледам отворили сте темата за повиването. Интуитивно винаги съм смятала, че ще го правя. Не съм чела задълбочено по въпроса и ми бяхте много информативни. Увереността ми, че ще повивам новороденото (от 0 до 30 дни) се засили и след лекция в Токуда. Неонатоложката там обясни, че новородените не се чувстват сигурни и комфортно, когато махат свободно с крачета и ръчички и затова плачат. Затова и особено много наблегна, когато бебчо трябва да се къпе, предварително всичко да е приготвено и едва тогава да се съблича и къпе (да се намали времето, в което е голичко). Не мисля, че повиването е нещо остаряло. По тази логика гледането на дете е остаряло от памтивека:) Виж, мас и каквото и да е животинско не бих ползвала, не защото е старомодно, а защото противоречи на разбиранията ми за света.

Дадохте ми повод за четене и ограмотяване, за което благодаря. Иначе покрай ерго раничките си бях харесала и тяхна пелена. Изглежда ми толкова уютна, че искам и аз да се свра в нея Grinning

http://store.ergobaby.com/swaddler

Общи условия

Активация на акаунт