Априлче палаво лудува и за празниците се вълнува :)

• 28 854
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • USA
Здравейте, мами!

La Catrala, Miss India, много хубави колички сте си избрали!

Dao, аз си купи такава раничка, не се ли казва кенгуру на български, само че на друга марка. За дъщеря ми ползвах едни евтино и ужасно, след 5 мин. носене, ме заболяваше гърба. Това другото си го купих много късно, Стейси вече беше на 2 години и сега нямам търпение да си го ползвам с бебето. Супер е удобно и практично. http://www.angelpack.com/category_2/Our-current-products.php

Carmelina, и на мен с първата бременност ми се променяше термина, но с малко, 1-2 дни разлика. Родих на датата, която ми казаха на последния ултразвук.

Ива, не си сама с гаденето и повръщането. Моето до 16 седмица беше ужасно, трябваше да избера хапчета или в обезводняване и в болницата всеки ден, което е опасно за бебето. За съжаление един вид лекарство не ми помагаше и взимах два, за да има ефект, ставах в 2 през нощта, за да повръщам. Не ми помагаха никакви чайове, купих си и едни гривни за ръцете, пак нищо. Тук това се води Hyperemesis gravidarum. След 16-17 седмица намаля, спрях хапчетата и горе-долу мога да го контролирам с често хранене и естествено качвам в несвяст. Тази сутрин се записах в 6 ч. и в 9 ч., а е едва 10 ч. За съжаление с предната ми бременност това нещо беше до края и сега се очертава същото. Толкова ми е лошо, всичко ми мирише и така.

pipence, радвам се, че нямаш повече контракции! А относно дали има разлика в бременностите, през моята първа бременност бях постоянно с контракции, но се движех много, понякога трябваше да се спра за малко, за да отминат. В 8ми месец влязох в в болницата, защото имах кафяво зацапване, за да видят дали всичко е наред, но ми биха инжекция за контракциите, после пак си ги имах и не родих преждевременно. С тази бременност имах малко контракции в началото за около 2 дни и то без да се движа, ей така, както си стоях, от тогава нямам.

Dzverr, това с преобръщането на бебето в корема е и при мен. Понякога цялото му телце се очертава, а понякога само една топка, глава ли е дупе ли, не знам. Много е подобно на контракции, но не е. При контракциите, както другите момичета са ти писали, е вкаменяване на корема.

Момичета, без да сте питали, да ви препоръчам сутиен за бременни и кърмачки. С предната бременност си купих толкова много, на различни марки и най-накрая попаднах на тази, страхотен е. Толкова са удобни, че дори и да не кърмя или да съм бременна си купувам от тях. Не знам дали може да се намерят в Бг, но онлайн е вероятно. По-скъпички са, но си заслужават http://www.amazon.com/Bravado-Body-Silk-Seamless-Nursing/dp/B000XV7ORI

Не знам дали ще повивате бебетата си, аз направих грешката да не повивам дъщеря ми. Сега на разпродажбите в петък купих от тези пелени от $30, намалени на $10. http://www.bambinoland.com/store/template/product_display.php?NI … ffee1732ab0acd1e1  Купих и няколко дрешки за бебето. Но така е като имам всичко от каката, само дрешки, най-вероятно легло и столче за кола ще вземем.

# 466
  • в 1001-та нощ
Аз не съм повивала Калоян и не мисля, че е било грешка  Peace И с второто дете не мисля, ако няма някаква причина. Според лекарите - това, че мъжът ми е бил попиван и силно стяган - е довело до проблеми - плитки ямки на тазовите стави  Peace

# 467
  • USA
Алена, по същата причина и аз не повивах, защото мислех, че това е едновремешното повиване. Сега е по друг начин и изобщо няма такова стягане. Усетих се чак, когато дъщеря ми стана на 2 месеца, но вече беше късно.

# 468
  • в 1001-та нощ
Какво според теб се е влошило  Rolling Eyes

Аз дори го водих на масаж - в рехабилитационен център - за отпускане на мускулите и т.н. - показаха ни и какви упражнения да правим, считам, че поне от тази гл.т е много добре  Peace

Никъде дума не е ставало за повиване  Peace

# 469
  • Sofia
Може ли малко повече да споделиш, Маймунче, защо го отчиташ като грешка?
Аз лично досега не съм се замисляла по този въпрос, сега се зачетох по въпроса за еднократните и многократните пелени. Т.е. събирам информация и всеки споделен личен опит е от полза.

# 470
Подозирам, че Маймунчето има в предвид повиването  на д-р Карп. Тема има във форума, в интернет има доста информация.

# 471
  • в 1001-та нощ
Ако става въпрос за  д-р Карп, то съм прилагала поставяне по коремче с главичка настрани, както и пускане на шум - и в двата случая - ефект имаше  Peace

Даже имам някъде снимка - ще кача след малко  Peace

# 472
  • USA
Алена, нещо не съм в час, но не мога да разбера къде не е ставало дума за повиване Embarassed, при педиатъра на синът ти ли?

Monadirs, повиването помага на бебето да се чувства безопасно и сигурно, така както е било преди това. Отделно има рефлекс, от който се стряскат по време на сън и се будят. Има много статии за това мога да потърся. Стейси беше увита в болницата, но като се прибрахме си я облякох в боди. Не спеше повече от час и половина, именно от това стряскане, отделно беше и много нервно бебе, с много силни колики. На 2 месеца, пробвах да я повия, спа цели 3 часа. Реших, че е случайност и така пробвах през един-два дни пак да повия и всеки път спеше по толкова. За съжаление нямах такива тънки пелени, каквото си купих сега, а беше лято и цялата се изпотяваше и спрях. Също така, според мен, до 1 месец е добре, след това вече имат нужда от повече движения. За многократните пелени ще пиша след малко, сега трябва да взимам дъщеря ми от училище.

# 473
  • в 1001-та нощ
Да, това имах предвид, че никъде при никой лекар не е споменавано, затова не можах да разбера добре както имаш предвид  Peace

Консултациите са били с двама педиатри всеки месец и с невролог - предложението за консултация с невролог беше, че бебетата се раждат "схванати", много грубо звучи, но мускулите не са отпуснати и масажите спомагат за развитието на двигателния апарат. Направихме 10 масажа с гимнастика. Общо взето при посещенията в центъра - повече беше гимнастиката и разни упражнения  Blush

Ето снимката за спането по корем:

На второто дете - пак ще му правя масажите и гимнастиката, може и да не ходим на лекар, ще видим, аз добре си спомням, а и много инфо има(ше) в нета  Peace

# 474
Ох, какъв сладък бузанчо  Heart Eyes

# 475
  • в 1001-та нощ
Тогава бях чела за смъртни случаи при спане по коремче, като повърне и спре дишането, но той не е порвъщал,  а и главичката му беше все на страни, не я е въртял  Peace

# 476
Здравейте, момичета! Минахме ФМ, всичко е наред !!! От клуба на сините категорично минаваме в клуба на розовите гащи stork-girl, бебчето ни е пораснало, вече е 413гр. и около 24см(тъй като вече е дългичко ,за да се измери изпънато)!!! Това е от мен, започваме с размисли и страсти за име на госпожицата!

# 477
  • USA
N.M.W., сега прочетох за Др. Карп, да, повиването е същото, но не се води да е по негов метод, а просто си е повиване. Тук може би всички повиват, поне около мен българи и американци го правят и педиатрите го препоръчват.

a.l.e.n.a, много е сладък! Да, СЗО препоръчват бебетата да спят по гръб нощно време, защото по този начин се намалял рискът от задушаване, но все още не се знае точната причина.

Monadirs, аз започнах със многократни пелени доста късно, когато почти остана само нощното напикаване.  Купих няколко, както и специален прах, който да не се натрупва по дрехите (още такъв ползвам, дори и за нас). Всичко беше добре, но започнаха нещо да миришат. Уж следвах всички указания за пране, но нещо не правех както трябва и спрях. На моя приятелка тогава детето й се обриваше от еднократните пелени и й препоръчах такива, много беше доволна, детето спря да получава обриви и нейните не миришеха. Много мами от другите теми, в които пиша ползваха и бяха много доволни. Ако не миришеха бих ползвала и за бебето.

Ето за ползите от повиването от Ам. академия на педиатрите  http://www.ASAP.org/en's/Рая/Рая/ярд/Мая/Documents/swaddling_infant_PS.PD

Но крачетата не трябва да са стегнати и опънати. Също така ако бебето е спокойно и си спи по 2-3 часа, не мисля, че има нужда от повиване.

mushmolina, честита ти госпожица!

Забравих да се оплача колко много ми се пие кафе Shocked, а преди го ненавиждах и не пиех. Преди няколко дни не издържах и си направих едно, беше следобяд. Вечер, както винаги, ми е много лошо и бързам да си легна, като заспя ми минава. Този път обаче нямаше заспиване, въртях се сигурно 2-3 часа докато заспя.

Последна редакция: пн, 02 дек 2013, 21:01 от maimun77

# 478
  • London
Аз също ще повивам бебо, аз съм повивана и майка ми на дълго и на широко ми е обяснила преимуществата на повиването, добавям към маймун и положителното от повиването за прави крайници на бебето. Peace  Разбира се, решението е индивидуално и всеки си преценява какво да прави. Wink А до кой месец се повива Маймун ?

# 479
Съгласна съм с вас. На мен също са ми обяснявали предимствата и ползите от повиването и живот  и здраве, мисля да го приложа.

Общи условия

Активация на акаунт