Априлче палаво лудува и за празниците се вълнува :)

• 28 851
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • в 1001-та нощ
Аз доста ползвах тензух - до главичката, ако капне мляко да се попие в него, памучните пелени - основно за завиване  Peace

В интерес на истината Калоян не е ръкомахал  newsm78 Спокойно бебе беше с основни претенции да е нахранено и изведено  Mr. Green сравнително леко минахме и през коликите, може би защото аз съм със здрави стомах и СЧТ и таткото също  Blush

# 496
Аз ползвах тензухче за попиване по съвет на мои приятелки и се уверих ,че наистина попива много по-добре от самата хавлия...Ако искаш си купи 1-2 ,те не са скъпи,ако не си доволна ще си ги ползваш за друго..Материята е много мека и попивна

# 497
  • в 1001-та нощ
И попива бързо и съхне за нула време  Heart Eyes Ако помните физиката в 8-9 клас - т.нар. "капилярни явления"  Blush

# 498
Я ме светнете, че май съм в грешка. Тензухът не ли от памук  newsm78. сега си напрягам бременския мозък, поразцъках тук и там и установих, че в предния си пост визирам тензухени пелени. Под памучни явно трябва да се разбира по-плътна материя на плата... Heart Eyes

# 499
  • в 1001-та нощ
Тензухът е като много фина марля, а памучните пелени са като "чаршаф" - по-плътни.

Памучни - бях взела едни много, много мекички, да ти прави кеф да ги пипаш и гушкаш Simple Smile Не спарват, ест.  Peace

# 500
Здравейте!   bouquet Влизам да  се оплача, цяла нощ не съм спала от сърбежи по цялото все едно ме нападат мравки. Ужасно е! Вярно че кожата се опъва, но то продължава и в момента не спира дори за секунда да ме сърби тялото. Чудя се вече нерви ли са, хормони какво е.. Според вас може ли да е нещо сериозно и трябва ли да се консултирам с Аг-то ми?   bouquet

# 501
Здравейте!   bouquet Влизам да  се оплача, цяла нощ не съм спала от сърбежи по цялото все едно ме нападат мравки. Ужасно е! Вярно че кожата се опъва, но то продължава и в момента не спира дори за секунда да ме сърби тялото. Чудя се вече нерви ли са, хормони какво е.. Според вас може ли да е нещо сериозно и трябва ли да се консултирам с Аг-то ми?   bouquet

Бих ти предложила да се намажеш с нещо и/или да смениш мазилото си за тяло. Опитай с нещо без много добавки - чист зехтин, базово етерично масло (жожоба много успокоява)р някакво студено пресовано масло. Кожата сърби по начина, който описваш, когато е много суха.

# 502
ver4eto  на мен ми се случва от нерви, но и от хормоните в комбинация ( ако нямаш някакви явни обриви). Ако нямаш алергия към мед, направи си малко вода с лъжичка мед, билков чай и излез на разходка за да се разсееш. Когато е от нерви, колкото повече го мислиш , толкова повече сърби затова се разсей, ако не мине обаждай с на АГ!!
Разбира се и anna е права, може  това да е.

# 503
  • Сидни
Леле, вие колко сте напред с матеряла, както се казва.
Аз съм супер боса в тези неща, даже още не мога да науча видовете дрешки - кое е камизолка, кое гащеризон....Да не говорим за другите подробности.
Това, което Дао показва, в което бебето се увива като какавида е много сладко, но на клипчето отдолу дават бебенце на 3 месеца...а дефакто вие пишете до 30 дни, че трябва да е с такова нещо или подобно, ако съм разбрала правилно.
И ние мислим да вземем и слинг и "кенгуру" , но и количка със сигурност.
За бабините методи със сол, гас , мас и оцет ...ами не мисля да ги прилагам, залагам на иновативността, в разумни граници.
Нямам вече баби, а майка ми и свекървата са доста "зашаматени " вече, за да ги ползвам със съвети, та съм си on my own  #Crazy

# 504
  • в 1001-та нощ

С предишната бременност имах такъв проблем с прасците, сега пак, спаси ме бебешкото олио, но го ползвах под душа - с малко количество намазвам тялото и ме облива вода - не излизах мазна, но ефектът беше моментален и така ори всяко влизане под душа  Peace

Причината е хормонална  Peace

# 505
Благодаря ви момичета! Явно е до хормони...Мисля че козметиката ми е добра имам на Палмерс олио, крем за гърди, лосиона, също със зехтин се мазах, с крем здраве,бебешко олио, но нищо даже и не облекчава сърбежа. Сутринта пих чай, излязох разходих се за спокойствие на нервите но не. В петък съм на ЖК и просто не знам как ще издържа до тогава.  Tired

# 506
  • в 1001-та нощ
Аз също ползвам хубава козметика и само бебешкото олио ми помогна  Peace

Няколко лв струва 1 шише, не пречи да пробваш  Peace

# 507
  • София
И мен понякога много ме сърби корема,особено на местата,където си поставям инжекциите.Взимам
помук,напоявам с Риванол и си обтривам корема с него,а на дупките си правя компреси и доста облекчава Peace

По бебешките въпроси съм гола вода,обаче си имам много добър гид в лицето на свекърва ми,с която живеем заедно.Тя е медицинско лице и ме е спасявала във всякакви ситуации,много разумна и премерена жена!Освен това бъдещата кръстница на бебчо има малко дете и с нея сме се разбрали като дойде време за пазаруване да я водиме с нас за консултант!За сега сме избрали само количката,

шезлонга,

http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=14030&cat=109

стерилизатора за шишета

http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=10580&cat=32

и човалче  

http://www.uniquebg.com/%D0%9B%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0 … l&itemId=1917

На Коледа и Нова година ще сме си в къщи,като на НГ ще дойде и едно приятелско семейство.
За сега толкова,утре ще се включа с повече новини Praynig

# 508
jul_j , количката ми харесва , ние имаме подобна , но има някои неща които ме карат да си мисля , че не е подходяща за новородено.Кошчето което е за новородено , мислиш ли че е подходящо , нали уж трябва да е с изправено гръбче ... не знам вече , нова ли да купуваме и ние или можем да си ползваме тази

# 509
  • София
Аз също не съм повивала бебето и мисля да не го правя. Но като се замисля за това със стряскането има логика.
А относно масажите те мисля са препоръчителни след като бебето почне да си държи главата изправена стабилно. Нещо такова ми се върти в главата. Аз масажите си ги правех сама.Но пък беше такъв кеф и за двете- писнички и смях голям. Много бързо се отпуснаха мускулчетата и разпънаха крачетата и ръчичките. Ела сега да я видиш каква фигура вади Heart Eyes
Аз също мисля да пробвам с пелените за многократна употреба и трябва да се поразтърся за модели и видове. Че  дъщеря ми доста често се изриваше съвсем леко и то не бяха мазила, то не бяха бани със смрадлика или калиев пермангенат /може и да не се пише така Mr. Green/
Тензухени пелени ползвах и пак ще ползвам. Дори до скоро бършех косата на детето с тях. Удобни са и са супер мекички. Разликата е огромна дали ще попиваш с хавлиена кърпа или с тензухена пелена. Но въпреки това може да се мине и без тях.Аз обаче съм свикнала и наистина вършат перефктна работа а и стават за супер много неща. Една приятелка си беше купила голямо парче тензух и си ги беше ушила както тя иска.Т.е не е нужно да си купиш задължително готови тензухени пелени.
Другото  много удобно е чувалчето за спане. С каката до доста късно го ползвах и ми беше супер удобно. Няма ставане посред нощ да завивам.А и тя се чувстваше супер удобно.

Общи условия

Активация на акаунт