Априлче палаво лудува и за празниците се вълнува :)

• 28 850
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • София
jul_j , количката ми харесва , ние имаме подобна , но има някои неща които ме карат да си мисля , че не е подходяща за новородено.Кошчето което е за новородено , мислиш ли че е подходящо , нали уж трябва да е с изправено гръбче ... не знам вече , нова ли да купуваме и ние или можем да си ползваме тази

titinq ,Ние с мъж ми ходихме до Хиполенд именно за да я видим и на живо и момичето ни демонстрира как става и в пълно легнало положение-вдига се максимално нагоре отпред за крачетата и облегалката се смъква до долу.Така,че е идеална април-май за новородено Peace

# 511
Привет и от мен  Simple Smile
Да се похваля и аз за моето априлче-живи и здрави .
В моемнта съм в 19 г.с. термина ми е 26 април.
Много се вълнуваме  newsm44.....
До момента само четях ,но реших да се запиша в тази темичка.

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 15:13 от t@to

# 512
Аз като с първо бебе е ясно, че нямам опит, въпреки това си изграждам мнение за повечето неща и тъй като на доста места четох за позитивите от повиването, като това, че бебетата се стряскат от това, че махат с ръчички и се чувстват по-комфортно, както в майчината утроба. Та, смятам да се пробвам - пък да видим какво ще излезе  Simple Smile.
Тук също има специални чувалчета, в които и ръчичките са прибрани http://kasida.bg/bebeshka-zavivka-za-novorodeni-mycey-366-23217.html
ver4eto, аз преди години така се бях алергизирала от някакъв сапун, беше ужасно, приятелка със суха кожа ми беше казала, че й понася много добре специално олио за под душа на Нивеа http://www.nivea.bg/products/body-care/in-shower-body-moisturize … -shower-body-milk

# 513
Аз открих повиването сравнително късно, някъде към 2-3 месечна възраст. Синът ми беше от бебетата, които махат с ръчички и се стряскат от рязкото движение. Толкова умора ми се беше събрала от безсъние, че започнах да ровя за решение в интернет и го намерих:) Повивахме му ръчичките към тялото някъде до началото на 6 м. (след като го приспя на ръце) и спряхме, когато нощем започна да се развива. Действително му помагаше да спи по-спокойно.

# 514
  • Сидни
Айде и тука да се отчета:
И моята ФМ мина преди малко. Беше много готино. Бяхме при д-р Павлова в " Марковс". Много готина мацка! Доволни сме. Според нея всичко с малкия ( да отново втрещи с чурче ) е супер, без забележки. Най-накрая намерих и обяснение защо го усещам ниско долу - предната висока плацента била в основата на нещата хахаах. 360 г сме и сме си тамън за 20 седмици +6 дни. Нямаме дискове и дигитални снимки, само 2 на хартия- една на глава и една на пишка .  Party

# 515
И аз да се запиша с едно синьо щъркелче.

Ако просто ни информираш - ОК, но ако желаеш да те добавя в списъка е нужно да се посочи поне и термина 

Отговор: на мен можеш да ми сложиш син щъркел . Момченце даже име си има Боян, Боян трябва да се роди на 02.04.2014 Simple Smile

# 516
  • Сидни
wow  и моят ще е Боянчо ( поне от последните 2 месеца, не се знае до края   LaughingMr. Green

# 517
  • Nova Zagora
Като стана дума отново за имената... Вчера разбрахме,че свекървата държи да кръстим бебето на нея,а ние вече бяхме решили,че ще е Сияна на свекъра. Сега се чудим за Даная,но като цяло май този път няма да и угодя.

# 518
  • USA
 t@to, добре дошла Hug!

ver4eto, и мен така си ме сърби кожата. Определено е от хормоните, студеното време и самото разтягане на кожата, поне при мен.

titinq, аз никога не съм имала количка с нацяло легнало положение. Столчетата за кола, които са ок за бебетата, се прикрепят към количката първите 6 месеца, а може и повече, зависи от количката. Така беше с дъщеря ми, така ще е и с бебето. Моята количка е ето тази, плюс столчето за кола, което е на последната картинка в червено. http://www.bebe-best.com/quinny-buzz-2014-rocking-black-bebeshka … chka-p-54090.html
Г-жа Гертруда Смехуркова, аз тензух не съм ползвала, но едни пелени, които бяха много мекички и памучни, използвах ги за всичко. Много добре попиваха, а тензухът ми се струва, че е ползван едно време за същите цели, но сега има вече по-модерни и удобни неща от него. А тези за повиване, които показах, ми се струват много близки до тензух, но някак си по-плътни от него. След като спра с увиването, ще ги ползвам за всичко останало.

Dao, искаш да кажеш кенгуру е като памперси  Laughing.

elenaz, едва ли си по-боса от мен Laughing. Аз дори играчките за деца не знаех, добре, че беше отчетната тема, за да се информирам малко. Докато понауча нещата и дъщеря ми вече порасна Laughing.

Аз си позволявам да споделя на мамите, които за първи път ще си имат бебе, някои неща, които купих, а се оказаха напълно излишни. Естествено, всеки си проучва нещата и решава кое в неговото положение ще е добре.
Например, купих цял комплект за леглото на бебето, а се оказа, че ползвахме само чаршафът. Бебетата не е препоръчително да имат каквото и да е било в леглото заради риск от задушаване, а просто трябваше да купш едно качествено чаршафче. Също така, мамите, които мислят да кърмят и да не работят, аз накупих разни шишета, залъгалки, стерилизатори, а се оказа, че нямах нужда от тях. Дъщеря ми мина от гърда на чаша направо. Залъгалка не пожела, както и от шише никога не можа да се научи, защото беше свикнала на гърда само. Другото, за което се сещам дрехи с ципове за бебета, изключително неудобни и непрактични са, всички ги изхвърлих. И последното, за което се сещам, колкото по-рано се свикне детето да спи в чувал, толкова по-лесно ще го възприеме. В предната ми отчетна си спомням, че някои бебета никога не можаха да свикнат с тях, понеже беше по-късно. А те са много удобни, особено през зимата. И най-добрият материал за бебешки дрехи е памук, бамбук и мерино вълна (която не боде).

# 519
  • в 1001-та нощ
Като стана дума отново за имената... Вчера разбрахме,че свекървата държи да кръстим бебето на нея,а ние вече бяхме решили,че ще е Сияна на свекъра. Сега се чудим за Даная,но като цяло май този път няма да и угодя.

И двете са много хубави  Peace

Свекървата как се казва?  Rolling Eyes

# 520
  • София
maimun77, точно като памперси  Laughing хубави съвети си дала, напълно съгласна по всички линии

момичета, тези дни си мислех, че по коледните празници като имам повече време ще преровя първите теми, в които споделяхте какво ви е било необходимо и какво не, за да мога постепенно да правя и наш списък

# 521
  • в 1001-та нощ
Според мен, колкото по-малко неща се взимат предварително, толкова по-малко излишни ще има после  Peace

Вземи само неща, без които не може и всичко друго - може да се купува в последствие  Peace

# 522
  • Nova Zagora
 a.l.e.n.a  свекърва ми е Динка,но тя държи само на буквичката,че да може да се хвали  Joy

# 523
  • London
Малкото японче се оказа момченце та можете да ми добавите сини гащи и на мен отпред в темата. Mr. Green Ако ви кажа какво име се върти на мъжа в главата ще паднете, решил е бебо да се казва Атила. Crazy Joy Mr. Green Иначе сме добре с бебо, плацентата ми се е вдигнала, матката ми е ОК, всичко е нормално. Mr. Green Само дето съм адски изморена нещо, деня бе доста дълъг. Купих си страхотни вълнени чорапи вътре с хастар пух, направо са си като пантофи, а на стъпалото са с гумени топченца. Mr. Green Сега съм с тях и ми е супер жегичка. И аз днес си вземах бебешко олио на Джонсън с алое вера , със зелена капачка е. Досега бях само на крема на Прегнакеър, днес си вземах цели три от тях, бяха на промоция. Mr. Green

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 23:05 от La Catrala

# 524
Г-жа Гертруда Смехуркова, нали точно това писах, че сега начинът на повиване е различен. Не бих опъвала и стягала крачета.
...

Маймун, постът ми беше насочен към двете мнения преди моето, твоето виждане го подкрепям напълно.
Благодаря за линка за пелените, исках да добия представа дали трябва да са под някаква специфична форма или става и с обикновени квадратни парчета?!

---------------------------------------------------------------------

Постът ти не беше от най - дружелюбните, затова не смятам за нужно и да ти отговарям, да се обосновавам и защитавам мнението си.

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 23:11 от Nia_Nia_Nia

Общи условия

Активация на акаунт