Априлче палаво лудува и за празниците се вълнува :)

• 28 839
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, нещо доста задачи ми се насъбраха и не мога да стигна до форума, а толкова много неща исках да напиша... почти всичко забравих ooooh!
Много бих искала да кажа нещо мило и успокоително на avgust 13 и bobi_e, но не намирам думи.... истината е, че в момента най-важни са ни бебоците и трябва да ги съхраняваме от негативни емоции и да щадим себе си, ...........и както го казвам, знам, че сама за себе си не го правя и се ужасявам моята беболина колко ли нервна ще е като виждам себе си какво кълбо от нерви съм... момичета имайте сила  Praynig Hug
La Catrala, Атила, много ми допада. Имам един колега, който така кръсти първородния си син (лапето вече е на около 5 годинки) а втория си син... мисля, че го кръсти Кубаир (или някой от тези по-стари ханове).
Оказа се, че течението, за което писах преди време е съпроводено/причинено и с гадинки, та сега ще трябва да слагам Гиназол от 5 г. спринцовка..... хич не ми се иска. Някоя ползвала ли го е?
Не си спомням, но мисля, че не ви споделих за последната си среща с кантара.... +10 кг. съм вече... явно ще подмина допустимите 12 кг. .... #Crazy и ще сбъдна мечтата на ММ да си ме "търкаля"  hahaha

# 571
  • London
ikitoriq успех на прегледа и дано всичко е наред.

babyboopk, как му викат на този Атила на галено?

# 572
Май никак... Атила  newsm78

# 573
Привет, аз пак ще се включа със закъснение по някои теми, които вече не обсъждате, но да си кажа и моето мнение без да съм многословна...

За повиването - няма да го практикувам. Първото ми дете спеше до мен на спалнята и мисля, че това много успокоява едно бебе, не е имало стряскане и будене до 5-тия месец, когато започнаха зъбите. През деня често спеше в слинга, пак близо до мама, много спокойно бебе беше и вярвам, че е от това. Само понеже се спомена луксация - ако има риск от това се предписват отропедични гащички, които разкрачват повече краката. В моята стая имаше бебе, на които ги изписаха, тогава го научих. Многократните пелени също държат малко по-разкрачено и това е един от плюсовете им, краката се изправят след прохождането.

Dao, ето линк към вече изтекла оферта - http://www.ebay.co.uk/itm/181252181559?ssPageName=STRK:MEWAX:IT& … p3984.m1438.l2649 , струва ми се същото като дизайн, но като материя не знам Simple Smile За жалост не успях да го спечеля аз...На мен другите са ми прекалено скъпи, но вероятно ще има някаква разлика с тези.

За имената...и ние мислим мъжко. Ако беше момиченце със сигурност щях да я кръстя на мама, само че е момче и няма да го кръщаваме на никого. Харесват ми Явор (но няма галено), Мартин (ММ не одобрява), Никола (супер разпространено), Алексей (много ми е руско), Виктор (много ми е чуждо)....и засега май са тези, ще мислим и за други Simple Smile
Иначе хубави имена за мен са Филип, Теодор...но имаме близки с такива имена и не искам да ги повтаряме Simple Smile

# 574
  • London
На Явор се казва Ява или Явка. Peace

Е може да го успокоява, ама аз си имам мъж. Mr. Green В кревата само с него, пък детето в креватчето си. Peace

# 575
И аз си имам Simple Smile

Явка викаха на мой съученик, нещо не ми допада, звучи ми като "юфка" (без да обиждам никой, чийто мъж или дете се казват така, Явор е прекрасно име)  Peace

# 576
  • USA
Sun~shine, явно бебето ти е било доста спокойно, на моето само спане до мен не му беше хич достатъчно. Върху мен или в мен и а съм мръднала, а сме оревали де що има. Още в болницата ми намекнаха, че няма да ми е лесно. Просто си има по-лесни и по-трудни бебета, така се раждат. Този път се надявам да е лесно, да има все пак някакъв баланс Laughing. Но важното е да са здрави, а другото минава след известно време.

# 577
  • сто акровата гора
Джули много се радвам, мислех си кога ще се похвалиш   bouquet
Аз не съм практикувала повиване и нямам намерение. Като се сетя как спеше като хвърчило, разперила ръчички  Heart Eyes хич не си представям да й ги прибирам. Плачеше от колики, после на 6 м започна да се буди нощем - зъби, но леглото й беше до моето, на ръка разстояние и се справихме, с доста недоспиване за мама естествено:) Чувалче също не съм ползвала - докато не започне да се върти не се отвива, а като започне, се отвива ако й е топло, защо да я претоплям насила. За локсации, понеже беше седалищно Соня, имало повишен риск и ходихме по прегледи, слава Богу нищо нямаше, та навсякъде обясняваха, че трябва крачката да са отворени, като жабче, за профилактика. Масажите започнах веднага, педиатърката ми показа кое как, за съответната възраст.
За банята беше писал някой - ако е топло в стаята (защото беше зима при нас) не виждам защо да не си постои голичко бебето, много се радваше даже и като поотрасна месец- два много си играеше та удължихме тези въздушни бани. Може би има деца, които не обичат така, та ми се струва най-редно да се гледа по детето, не по книга Wink

# 578
  • София
но в последствие засече, "няколко епизода на екстрасистоли". Препоръча ми да отида на ехокардиография
ikitoriq, моля те, сподели след прегледа по ехокардиография, какво е казал лекаря по случая! На какво биха могли да се дължат тези екстрасистоли- приемана храна, напитки или емоционално състояние ... Ще стискам палци всичко да е наред с бебето! След няколко дни и на мен ми предстои ФМ и съм притеснена и развълнувана какво ще се види на монитора и какъв ще е коментарът на наблюдаващият ме лекар!

Последна редакция: чт, 05 дек 2013, 09:15 от rayahr

# 579
  • София
Sun~shine, на мен също идеята за co-sleeping много ми допада, но се страхувам, че детето ще се задуши, постоянно ще се притесняваме с таткото да не му направим нещо - има завивки, възглавници, ние сме грамадни, а леглото не е king-size; със сигурност ще е на отделно креватче от моята страна на леглото. А за раничките - да такива има много, но мисля, че си струва да се отделят повечко парички от гл.т. здраве на детето, че и за мен, защото ще затежи в един момент. Ако успея да не купувам количка, разходът ми се струва оправдан. Харесала съм и отделно преносимо легълце, като кошче, но много леко и приятно. Сумарно струват по-малко от най-евтината количка.

За който желае да повива, давам линк към сайта на Международния институт по дисплазия на тазобедрените стави (това е изтриването на ямките, за да станат плитки). Има клипче с няколко метода на повиване, за да се избегнат каквито и да е проблеми със ставичките (луксация, дисплазия и т.н.):

http://hipdysplasia.org/developmental-dysplasia-of-the-hip/hip-healthy-swaddling/

Съгласна съм, че някои неща сигурно зависят от бебока, но той не говори - само може да плаче и недоволства. От какво плаче вече зависи от нашето тълкуване и тук започват предположенията  Wink

# 580
Тегаво ми е... и  аз опитвам да се разсейвам като мисля имена за момиченце с буквата С. Кое ви е любимото име с тази буква?

# 581
Аз харесван името Сидония Simple Smile

# 582
  • в 1001-та нощ
Аз от раждането съм научила Калоян да спи сам, в отделно легло и в друга стая, без бебефон, оставях вратите отворени, в интерес на истината съм го чувала и как диша, много е странно, но майката има свръх сензитивност. Наистина - за мен беше зор и недоспиване, но всеки си знаеше леглото.

Обаче се е случвало да спи при нас  Peace Наистина страхът да не го смачкаме е реален, но те оцеляват и се пазят, не е имало страшни ситуации Simple Smile а сега, като легне при нас - заема сам по-голямата част то леглото  Joy hahaha

Аз за себе си - не понасям такова "узъптане" - да съм опашкулена, може би затова не мога да приема повиването, както и дори чувалчета не съм ползвала. Отвива се, но ... ставаме, завиваме го ... проблемът  е в моята психика  Peace

# 583
na men mi haresva Simeon ili Slavi ima mn hubavi bylgarski imena s bukvata S taka 4e uspeh moeto beb4e ve4e si e krysteno Boqn ! leko bremeneene

# 584
  • София
Пуснахме ПКК, стерилна урина и микробиология, последните две са ок, но в кръвнта картина имам няколко завишени показателя......
Мога от личен опит да кажа, че утайка ти т.е СУЕ ти е доста завишена, което показва, че имаш някакво възпаление. Наистина може да е бъбрек.За другото съвет не мога да ти дам.

Ах , сетих се как при израстването ни първото зъбче точно на 6м малката беше цосала 20 пъти за 12 часа Joy /това беше една нощ/.

Аз също съм си харесала Симеон и Свилен или Свилена.Та ще видиме де:)

Общи условия

Активация на акаунт