Всичко за 175 ОДЗ

• 26 753
  • 148
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Еми официално казаха че на 07.07 почват всички набори, обаче като ходих да записвам бебето питах директорката за баткото и тя ми намекна че би било хубаво поетапно да започват децата, а не всички наведнъж - да бе да и как ще решат кой кога да почне като родителите и без това вече са избеснели. Още два дни и ще разберем, във вторик е родителската среща. Аз няма да отстъпя - моя син стига да е здрав започва на 07.07 - и без това заради техните обещание го спряхме от частната още на 31.03.

# 76
  • София
Еми официално казаха че на 07.07 почват всички набори, обаче като ходих да записвам бебето питах директорката за баткото и тя ми намекна че би било хубаво поетапно да започват децата, а не всички наведнъж - да бе да и как ще решат кой кога да почне като родителите и без това вече са избеснели. Още два дни и ще разберем, във вторик е родителската среща. Аз няма да отстъпя - моя син стига да е здрав започва на 07.07 - и без това заради техните обещание го спряхме от частната още на 31.03.

Оффф аз съм с много смесени чуства за тази градина, ама да видим.. Супер съм си доволна от частната, ама само да не беше толкова пари  Money Стискам палци да ни се паднат добри учителки, на които им се занимава с децата и имат усет за това!  Praynig

# 77
На мен директорката въобще не ми върна пропуснатите обаждания както на adelina_bg, но току що ми звъннаха от дирекция образование или нещо си там не разбрах дори името на жената но не се представи да е директорката "във връзка с отварянето на новото ОДЗ / точно това им бяха думите/ утре ще има родителска среща от 18:00 ч. желателно е да присъствате", благодарих им и им казах че вече знам още от миналата седмица от информацията в системата. Желателно да се присъства , ама какво е това уведомяване от днес за утре не знам, добре че си знаем още от миналата седмица

# 78
Ехо, кажете как е минала родителската среща? Видяхте ли помещенията, двора?

# 79
  • София
Ехо, кажете как е минала родителската среща? Видяхте ли помещенията, двора?

На мен ми хареса, поне на думи, добре до докараха. Директорката изглежда дейна и приятна жена. Видяхме само някои от учителките - на средна възраст, изглеждаха ок, но това нищо не значи на този етап. Ще има доста голям медицински състав - мисля, че 6 мед сестри и 1 фелдшер (който ми се стори доста странен  newsm78 ) Иначе помещенията са светли и цветни с нови мебели. Децата ще си имат гардеробчета. Тоалетните са мънички с мънички мивчици, но на едно място няколко и със стъкла оградени, явно за да могат да ги държат под око. Кухнята също разгледах, много добре оборудвана е. Дворът е голям с хубави съоражения, но без никаква сянка, което е неприятно за лятото, но пък много хубаво за есенните и пролетни месеци.

На 7-ми почваме  Peace

# 80
  • София
Аз съм много впечатлена, помещенията са огромни, просторни, с много прозорци, всяка група освен собствена детска площадка на двора си има и собствена тераса, където децата също ще могат да играят - парапетите бяха супер високи някъде към 1.80, така че няма опастност да паднат. Тоалетните са мънички и мивките също, между тоалетните ще има преградки, но още не били монтирани каза човека, който ни развеждаше. Имаше много хубав лекарски кабинет, кухнята беше впечатляваща. Ще има 4 мед сестри - в яслените групи и 2 фелдшери - мъж и жена. Хареса ми че директорката е отворена за всякакви предложения - езици, спортове каквото пожелаем и стига да има достатъчно желаещи. Аз искам сина ми да учи немски вместо английски и дано да се сформира група. Директорката каза че стига да има желаещи може да има и английски и немски и френски, и карате и каквото пожелаем. Каза че сега участвали за финансиране по някакви евро проекти за да закупят някакви електронни дъски за да може учебния процес и материала да се преподава да електронните дъски посредством таблет или лаптоп (не съм виждала такова чудо само съм чувала че в някои частни училища има такива). Щяло да има електронни дневници и сега учителите минавали някакво обучение.
За сянката на двора не се притеснявам защото наесен всяка група ще има отделна родителска среща и тогава ако се организираме може да се закупят големи масивни чадъри, които да правят сянка поне на пейчиците, каза че това е възможно, но засега инвеститора не го финансира, но ако имаме желание може сами да си закупим.
За децата които ще почват от 7.07 - питах я дали има закупени играчки - още няма никакви играчки закупени и каза който иска да си носи, после наесен като направим родителските срещи по групи може да се събират пари за всяка група да се купуват, но сега лятото няма да смогнат. Каза че приема играчки от вкъщи стига да са в добър естетичен вид и да са здрави.
За облеклото каза че няма изискване децата да ходят с анцузи както е в някои други градини, но искат децата приветливи, с приличен вид и с чисти дрехи, иначе всеки може да си облича детето както му харесва. Домашните пантофи са задължителни.
Май това се сещам засега

А сетих се още нещо - каза че абсолютно няма да толерира гледане на филмчета от децата на територията на детската градина (което супер ме радва), дори и да има родители, които го позволяват или желаят. Който иска да пуска детски филмчета на децата е свободен да го прави вкъщи 

Последна редакция: ср, 25 юни 2014, 15:26 от adelina_bg

# 81
  • София
Някой вече е направил ФБ страничка https://www.facebook.com/pages/%D0%9E%D0%94%D0%97-175/266201566903976?fref=ts  ще е хубаво повече хора да я харесат и да има с кого да коментираме актуални теми/анкети и т.н

# 82
  • София
Здравейте. Има ли вече тръгнали на градина/ясла дечица? Какви са първоначалните ви впечатления. Моето дете е набор 2010 и ще отиде за първи път в петък - 11.07.

# 83
  • София
Здравейте. Има ли вече тръгнали на градина/ясла дечица? Какви са първоначалните ви впечатления. Моето дете е набор 2010 и ще отиде за първи път в петък - 11.07.

Привет! Ние тръгнахме от понеделник и също сме набор 2010, в 1А група сме. Учителката изглежда много симпатична и мила, помощничката (или както се казва) е доста младичка, но и тя изглежда ок.

Моята щерка идва от частна градина и мислех, че ще й е трудно в началото, но ходи с удоволствие, казва, че й харесва. Ако искаш да знаеш нещо по-конкретно, питай Simple Smile

Единственото, което малко ме притесни е нещо, което се случи днес. Значи предните 2 дни сутрин ги проверяваше една сестра, която е много мила. Просто я караше да си отвори устата да й погледне гърлото. Днес обаче, ги проверяваше фелдшера (за който и преди казах, че ми е странен). Та той направо ми я дръпна от ръцете и я заведе в коридорчето, където се събуват. Там я накара да седне и първо и погледна гърлото, после й надигна поличката и леко подръпна гащичките да погледне под тях  Thinking

Доста съм втрещена, не знам дали параноясвам или това е много странно  newsm78
Мисля да наблюдавам отблизо и да поговоря с директорката ако се случи пак.

# 84
  • София

Привет! Ние тръгнахме от понеделник и също сме набор 2010, в 1А група сме. Учителката изглежда много симпатична и мила, помощничката (или както се казва) е доста младичка, но и тя изглежда ок.

Моята щерка идва от частна градина и мислех, че ще й е трудно в началото, но ходи с удоволствие, казва, че й харесва. Ако искаш да знаеш нещо по-конкретно, питай Simple Smile

Единственото, което малко ме притесни е нещо, което се случи днес. Значи предните 2 дни сутрин ги проверяваше една сестра, която е много мила. Просто я караше да си отвори устата да й погледне гърлото. Днес обаче, ги проверяваше фелдшера (за който и преди казах, че ми е странен). Та той направо ми я дръпна от ръцете и я заведе в коридорчето, където се събуват. Там я накара да седне и първо и погледна гърлото, после й надигна поличката и леко подръпна гащичките да погледне под тях  Thinking

Това и мен ме втрещи!
Наистина, ако се повтори, говори с директорката.
Моето дете досега не е ходило на градина и очаквам проблеми с адаптацията. Нещо подобно би провалило изцяло положителната нагласа, която се постарахме да постигнем. Много ти благодаря, че го каза!
Аз нямам идея в коя от двете първи групи ще сме. Като чета какво казваш, дано да сме във вашата  Simple Smile

# 85
  • София

Това и мен ме втрещи!
Моето дете досега не е ходило на градина и очаквам проблеми с адаптацията. Нещо подобно би провалило изцяло положителната нагласа, която се постарахме да постигнем. Много ти благодаря, че го каза!
Аз нямам идея в коя от двете първи групи ще сме. Като чета какво казваш, дано да сме във вашата  Simple Smile

Да, задължително ще наблюдавам отблизо. Не искам да всявам излишна паника, дано просто е било нещо инцидентно ..

Иначе за сега никакви оплаквания нямам, така че смело напред. Не знам на другата група как е учителката, но аз съм много доволна за сега. Дано сте при нас Simple Smile

# 86
  • София

Това и мен ме втрещи!

Да, задължително ще наблюдавам отблизо. Не искам да всявам излишна паника, дано просто е било нещо инцидентно ..

Иначе за сега никакви оплаквания нямам, така че смело напред. Не знам на другата група как е учителката, но аз съм много доволна за сега. Дано сте при нас Simple Smile

Да, дано.
Имаш ли представа колко дечица ходят в момента във вашата група?
А какво правят по цял ден? Стори ми се, че няма никакви играчки. Сигурно ги извеждат, но едва ли по цял ден са навън.

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 14:25 от Joie

# 87
А има ли някое детенце 2012 набор да ходи вече? Моя син май ще го пускам от 14.07.

# 88
Ние ходим от понеделник синът ми е 2010 г. и е 1 А група, доволни сме засега предвид че досега въобще не е ходил на градина, не плаче , играе си , но почти не яде и не спи. Много харесва госпожа Ненкова, ние също , а за младичката госпожа Петрова малко като че ли го е страх от нея нещо се е стреснал но дано премине. Занесохме малко играчки, книжки за оцветяване, листа и моливи - така ни помоли госпожа Ненкова а пък и аз нямам против стига да му е уютно и комфортно на детето ми пък и на всички останали деца. Засега са малко около 8-10 деца в групата играят и навън, дори едната сутрин ги приемаха навън тяхната група.Сутрин отива с желание и не плаче въпреки че му е за първи път, вечер като го взимам малко се полигавя и плаче, но сигурно защото е изморен, неговия режим досега беше съвсем друг и спеше до късно 10 ч. а сега ставаме в 7.30 ч.

# 89
Водим и го и двамата с баща му сутрин все още за да е по-спокоен,  И ТАЗИ СУТРИН НАИСТИНА ФЕЛДШЕРА ТАКА ГО ДРЪПНА ОТ РЪЦЕТЕ НА БАЩА МУ ЧЕ ТОЙ МНОГО СЕ ЯДОСА И В КОЛАТА МИ КАЗА ЧЕ АКО ОЩЕ ЕДИН ПЪТ СЕ ПОВТОРИ ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯ. Аз понеже говорих с госпожа Петрова и не видях помислих че така му се е сторило на мъжът ми НО ЯВНО НЕ Е ТАКА ЩОМ ИМА И ДРУГ СЛУЧАЙ С ДРУГО ДЕТЕ И МАЙКА. Моля ви всички да обърнем повече внимание на тази случка и ако се повтори да говорим с директорката!!!

Общи условия

Активация на акаунт