Още малко остана на Януарската мама-2014-Тема15

• 35 220
  • 725
  •   1
Отговори
# 375
Фейсче, аз последния път по ехото бях за 6 януару, голямо бебе, обърнато, паднал корем, не виждам как ще го докарам до 10 януари. Ако устискам до Коледа, ще е супер.

Тони, да, дрехите ги дават на мъжа. После ти носи всичко.
Аз на моя с каката му написах списък какво да прави. И сега ще е така

# 376
tonniny i zuzi,благодаря за отговорите!  Hug Всичко най-добро ви пожелавам!

# 377
  • София
Здравейте и от мен.
Напоследък не пиша много, но то няма и какво.
Гласувах за Себамед за козметиката, най ме грабна на представянето, а и на миризма. Иначе имам мостри и на Боидерма, и на Авен от медицинската козметика и ще пробвам и тях, според зависи на беба какво и понася добре. Мустела нещо не ми хареса.

Фетална ще правя в петък и тогава ще споделя.

Тонини, за дрехи съм показала на майка (тя тези дни ми е на гости) къде са ми дрехите и ще и кажа според ситуацията и настроението кои да ми вземе. И на беба съм отделила дрехите за изписване, и тях съм ги показала, щото ММ е леко отвеян (IT, какво да ги правиш Simple Smile ) и да му кажа, ще забрави.
А за "джуджетата" много се смях Simple Smile

За коледната украса чакам да ми дойде настроението. Може в неделя да украсявам, а през седмицата да мина през Джъмбо, и то в по-нестандартен час, че да няма хора.

Десита, стискам палци с педиатъра, да се похвалиш после.

Извинявам се, ако съм пропуснала някоя мама, на последък нещо не ми се пише и чете, следя ви, но по диагонал.

За петък няма да мога да дойда заради феталната.

Хайде лека вечер от мен, на всички  Hug

# 378
Да мина и аз да се отчета. Днес бях на ЖК. Всичко е наред, чухме сърцето на бебка, обарнала се е главично Simple Smile. Всичко ми е в норма. Биха ми Whooping cough ваксина за бременни.

И аз гласувах за 'друга' козметика в анкетата, защото мисля да ползвам една американска - супер натурална.

Хубава вечер на всички от мен ххх

# 379
  • Близо до морето (200 м)
Росичка, каква е тази "Whooping cough ваксина за бременни"  Rolling Eyes

# 380
Коклюш.
Предполагам, за да преминат майчини антитела върху бебето и да го пазят до 6-ия месец.
Миналата година имахме 20-дневно бебе с коклюш. Оправи се с антибиотик.

# 381
В отвратително настроение съм. В болницата, за която тамън се бях настроила, че ще раждам, чувствително вдигат цените от 1 дек + се оказа, че цари такъв хаос, какъвто не съм предполагала, че може да съществува на такова място. Де факто в последния момент се налага да се чудя къде и при кого да раждам. Тази дилема и несигурност направо ме сринаха от вчера до днес. И без друго съм се поразклатила емоционално с наближаването на деня... Мъжо се чуди на него ли се сърдя, корем ли ме боли, а на мен дори не ми се обяснява и съм се затворила.

Котке, тук се постави такава ваксина на децата, нали? Срещу коклюш, дифтерия, тетанус и още две неща, ама как се казваше и кога се поставяше, изключих.  newsm78

Последна редакция: ср, 27 ное 2013, 22:53 от ♥Пандичка♥

# 382
Котке, тук се постави такава ваксина на децата, нали? Срещу коклюш, дифтерия, тетанус и още две неща, ама как се казваше и кога се поставяше, изключих.  newsm78

Петвалентна е - ДифТетКок + Полио + Хемофилус инфлуенце Б
Пентаксим или Инфанрикс, според зависи какво са внесли, май.
3., 4., 5. месец, реимунизация на година и половина.

Просто дотогава бебетата не са защитени за коклюш, а не е като да няма. Но англичаните имат някакви други протоколи явно.

# 383

И аз гласувах за 'друга' козметика в анкетата, защото мисля да ползвам една американска - супер натурална.

Аз ще ползвам една Южноафриканска - натурална  Grinning
С каката съм ползвала Джонсън и по-късно Бочко - понасяха й добре, доволна съм.
Но продуктите на Джонсън ми ги изпращаха лелите й от ЮАР и Испания, не знам дали има разлика в партидите за различните държави...

# 384
  • София
За дрехите за болницата, аз смятам, ако всичко е ок и си отида планово за секциото, ще си облека дрехите за изписване на отиване. Нищо няма да им стане за 10 мин в колата. Там веднага ме накараха да с епреоблека с нощницата така или иначе.  Няма да нося други с мен. Излишен багаж ми се вижда, или пък да товаря ММ да ме облича по негов вкус  Mr. Green

Дрехи да останат с теб в болницата едва ли ще разрешат. Поне аз не знам за такъв случай в държавна болница. Всичко го връщат на придружителя, вкл. връхните и обувките, след като те приемат.

Аз другата седмица влизам в деветия месец и багажът ми е почти готов. Нагласила съм и дрехите за изписване - за мен и за бебето. Опаковала съм ги добре и на плика за мен пише с огромни букви да не забравят обувки  hahaha че нямам 100 чифта да опаковам и обувки от сега  Joy

♥Пандичка♥
, успех в избора на болница  Hug Изключителна е ситуацията, наистина... човек все нещо трябва да преглътне, освен ако няма наистина много излишни пари...

# 385
Добро утро  cold

Панди, съчувствам ти за това с болницата, много е неприятно. Аз до миналата седмица изпитвах леко притеснение от наближаването на термина, но после говорихме с доктора ми, че искам да раждам при него задължително, той пое ангажимент и така ми олекна  Whistling Дано скоро намериш разрешение и се почувстваш спокойна и ти.  Hug

И моят багаж за болницата е почти набавен, остават ми превръзки, лигнин (изискват ни го в болницата, и то цяло кило Mr. Green) и козметика за беба на Хип (също по изискване на болницата). Нощниците изпрах вчера и малко по малко започвам да събирам, че не се знае  Whistling Все се надявам да родя след Нова година, но не се знае малката госпожица какво ще реши  Mr. Green

# 386
Дрехи да останат с теб в болницата едва ли ще разрешат. Поне аз не знам за такъв случай в държавна болница. Всичко го връщат на придружителя, вкл. връхните и обувките, след като те приемат.

Аз лежах мин. година в Шейново, Токуда и ТК - никъде не са ми връщали дрехите. Имаше майки в патологична бременност - от тези дълго лежащите с по няколко ката дрехи в багажа. Аз знам какво искам да облека на изписването, все ми е тая дали ще ми го донесе мъжът ми или аз ще си го нося, не може да го обърка.
Като ви гледам как сте се разбързали - аз го карам съвсеееем яваш-яваш, нищо още нямам, нито за мене, нито за бебето. Още боядисвам  Mr. Green  Ама бебето е голямо. Нищо чудно, като го храня с шоколад на закуска  Mr. Green Да не вземе да се изтърси изневиделица, голям майтап ще настане  Joy

Колко вдигат цените в "Надежда", че ми е интересно? И информацията от достоверен източник ли е?

# 387
Здравейте! Simple Smile Вчера Цветно ме добави в групата във Фейсбук, за което много благодаря   bouquet

За козметиката аз ще купя днес Мустела, има 20 % отстъпка в аптекта до нас, иначе се бях навила за  Weleda или Topfer.

Да попитам, има ли някоя мама, която ще ражд във Вита? Аз ще съм там. При лекарката която ми следи бременноста, че така ще ми е най-спокойно! Записали сме дата за секцио четири дни преди термин, но както върви може и преди Коледа да гушкам мъж номер три! Grinning Само дано всичко е наред Praynig

# 388
За ваксината - да Коте и тук така обясни лекарката. Бият я на бременни за да може бебетата да са защитени докато станат на 5-6 месеца, когато я бият и на тях. Явно обаче тук има доста защото са доста бебета с тази кашлица по изледвания и затова правителството я е включило към пакета за бременни. Разбира се всеки има избор. Аз доста и се чудех, но прочетох тук там и реших да я сложа.

Панди - миличка какво още ще трябва да преминеш тази бременост?!? Сега пък болницата   Hug
Дано бързо намериш друга ххх

Аз в събота ще ходя да гледам условията в един birthing centre. Тук имаш 3 избора за раждане - вкъщи, този център за раждане и болницата.
Вкъщи - идват 2 акушерки, смята се че когато си вкъщи психически родилката е подготвена за натурално раждане без усложнения.
Център за раждане - нещо между вкъщи и болница. Отново си заобиколен от акушерки, но лекари няма. Раждането отново е напълно натурално. Няма епидурална упойка.
И при двете раждания - болницата е предупредена и ако има усложнения те карат в болницата която е на 5-10 мин.
Предимството на тези две пред болницата е че акушерката е с теб постоянно. Не че знам дали това е предимство. Мамите които са раждали да кажат Simple Smile

Хубав ден от мен мамчета ххх

# 389
  • София
Добро утро и от мен!
За дрехите и болниците - аз имам наблюдение конкретно върху Шейново, защото там съм лежала само. Не знам дали защото платихме ВИП стая и бях сама в нея, но багажа не ми го пипнаха. Сложих си дрехите на закачалки в гардеробчето и там си останаха до изписването. Иначе веднага ме накараха да си облека пижама или нощница. Само докато бях в реанимация, док ми заключи лаптопа в неговия гардероб в съблекалнята.
Елг, на мен последния път ми излезе термин 17.01 по ехограф, а секциото ще е поне 10 дни преди термин, но не са ми уточнили по ехограф или по дата на последния цикъл. Така че... не е изключено да се засечем Simple Smile
За утре за лекцията, ако някой иска да ходим, да пише. Ако няма желаещи, не ми се кисне там сама Sad
Аз пък имам проблем с лявото ухо и в момента почти не чувам с него. Лятото след морето го запуших с една клечка с памук, докато го чистех и така и не се отпуши напълно. Преди 2 дни пак се опитах да го чистя и вече съм около 80% глуха с него. Нещо набутах навътре и край! Не знам дали мога сама да си помогна, затова сега ще искам направление от ЛЛ за УНГ, че почвам много да се дразня, като не чувам.
Панди, имаш време да се опиташ да смениш болницата. Ти така или иначе не беше особено доволна от Надежда, доколкото помня.

Общи условия

Активация на акаунт