Още малко остана на Януарската мама-2014-Тема15

• 35 220
  • 725
  •   1
Отговори
# 390
Добро утро!

Аз току що получих поредната пратка от Спиди. Поръчах на малчо една пелена порт бебе и комплект чаршафчета с мечета от ранфорс. Дребосъка вече е почти обзаведен. Остана да му купим козметика. Като стана дума за козметиката, по - опитните мами да кажат цялата серия ли купувате от дадена марка или само определени продукти и кои? На мен ми се струва безмислено да купувам и лосион и масажно олио и куп още неща. И още нещо - какво като козметика ще ми трябва за болницата за бебчо (става въпрос за държавна болница)?

Коте, завиждам ти за спокойствието. Мен треска ме тресе, колкото повече наближава. Само се моля да стскам до след Нова година, че хич не ми се ражда по Нова година или Коледа. Стане ли 2 януари и ще се успокоя. Mr. Green

Панди, дори и да не е Надежда, имаш и резервен вариант. Не се безпокой всичко ще е наред! Hug

Росичка, този birthing centre ми звучи доста интересно. Аз лично бих предпочела болницата Peace Такова шубе съм, че не знам дали в последния момент няма да се навия на секцио.

Алиан, мерси за стиснатите палчета. В понеделник съм на среща с педиатърката да се видим и после задължително ще пиша.

Вики, Фейсче, утре ще ходим  на лекция, нали? Аз вече се записах  Simple Smile

# 391
Днес съм се мобилизирала за много задачаки. Досега чистих и готвих, а после трябва да ходя до личната на Пандата, до митницата и после да посрещна свеки на гарата. Така както 2-3 седмици умишлено спрях да карам колата, последните 3 дни бая ми се налага.  Rolling Eyes И моят багаж за болницата е почти готов - само трябва физическо да го сложа в сак. За бебо остана да взема само козметика и ако раждам в ТК - памперси за болницата.

Котке, информацията за болницата е от самата болница. От 1400лв става 1750 лв, при това при положение, че на ОВ в края на окт. казаха, че цената ще стане 1600лв.

Еуфориия, в коя аптека има намаление на Мустела (ако си в София де) ?

Деситке, няма смисъл цяла серия от дадена марка да купуваш, а това, което искаш да ползваш. Аз лично ще взема мляко за тало (предпочитам го пред олио), кремче против подсичане, кремче за лице и гел за коса и тяло. За болницата - хм най-добре си питай, защото навсякъде е различно. На мен преди в ТК не са ми искали.

ПС. Ще пусна нова анкета. Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 ное 2013, 10:51 от ♥Пандичка♥

# 392
Десита, аз не бих купила цяла серия козметика. В началото ти трябват шампоан за къпане за коса и тяло, мляко или олио за мазане и крем за подсичане. За козметиката за болницата, в тази, в която аз ще раждам си имат техни изисквания, така че провери дали и в твоята не е така.

# 393
  • София
Деси, тогава и аз ще се запиша за утре за лекцията. А за раждането, не мисли, че секцио е по-приятно. Аз ако можех да не съм пак с операция, щях да предпочета, но не може Sad При секцио и корема ще се прибере по-трудно. На мен корема над разреза ми беше като втасало тесто 4-5 месеца след операцията. А тогава бях с малък корем, сега с този плондир не ми се мисли....
А майка ми пак си започна вчера с нейните приказки - колко се притеснавала, че всичко съм накупила предварително. Била суеверна и сега само мислела. Ядоса ме много. Изобщо не знам как си го представя това тя за 4 дни да накупи всичко, да изпере и да изглади. Първо нищо няма да е с намаление, ще влезе в първия магазин, като Ново бебе, където цените са тройни и ще накупи от там каквото има. Нито знае какво ми трябва и по колко... Казах й, че суеверието е за богаташите, ние не можем да си го позволим.

# 394
1750 лв. пак е под цената на някои други болници. Не казвам, че са малко пари, но за първото раждане баща ми остави в Токуда 2100 лв.
А една приятелка, която роди в ТК с "всички есктри" - екип, акушерка, дула, татко (макар че той само преряза пъпната връв и пак я чарждиха за присъствие), вана, ВИП - сигурно е оставила към 3000 - не смея да я питам. И при това услугата, която получи, в никакъв случай не беше оптимална...
А в Токуда, ако си нормално - 1500 само за раждането, обаче епидуралката е отделно +300,
+ пакет за бебето  ooooh!

Коклюш и тук има, какво да се прави... Мишката е ваксинирана, да се надяваме, че няма да го донесе. А ние не сме. На запад затова имат кампании за ваксиниране на възрастните, за да пазят бебетата. (Не се произнасям дали това е добре или зле. За мен смисълът на ваксините е основно социален.)

Аз си мечтая за родилна къща в България. Още като студенти това беше част от курса ни по АГ в Берлин, показаха ни родилна къща, стажувахме в залите на Университетската болница... но там дори залите нямат нищо общо с нашите болници... Според мен е голямо предимство да имаш акушерка нонстоп до себе си, съвсем различно е от лекар, който има медикализирано и патологизирано мислене. Особено, ако е акушерка с опит в извънболничните раждания.

# 395
Котке, права си за цената, че все още е по-ниска от останалите частни болници. И ако там имах лекар, на когото изрично да държа, вероятно почти нямаше да преживявам това повишение. В момента просто съм раздирана от разни принципи и скруполи, като бесът ми идва най-вече от пълния хаос, който според мен цари в Надежда. Задавам си въпроса "ако сега ми е толкова неспокойно и нервно заради абсурдната им система, какво ще бъде ако им се оставя в ръцете в най-важния ден от живота ми?" След всичко, което преживях през последните 3 месеца, това което искам в 5-те дни по време и след раждането е да се чувствам спокойна и в сигурни ръце. Апропо това, което разказваш за ТК именно беше причината да се насоча към частна б-ца. Защото в държавната най-малкото като платиш избор на екип и ВИП стая (на тези две неща държа), цената идва почти, колкото или дори повече от частните. А условията и отношението поне в повечето частни е на светлинни години от тези в държавната. Сега обаче с този хаос в Надежда, не знам на кое по-напред да обявявам бойкот.  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 28 ное 2013, 11:36 от ♥Пандичка♥

# 396
Утре и аз съм на линия за лекцията Peace После и за пазар, защото за първи път няма да се налага да ходя да вземам детето  Blush

А една приятелка, която роди в ТК с "всички есктри" - екип, акушерка, дула, татко (макар че той само преряза пъпната връв и пак я чарждиха за присъствие), вана, ВИП - сигурно е оставила към 3000 - не смея да я питам. И при това услугата, която получи, в никакъв случай не беше оптимална...

Shocked Тук ще замълча просто...
Иначе ви следя, но нещо не ми се пише...Дразня се  на разни неща у дома и така...

# 397
Здравейте момичета, радвам се че всички сте добре, само вълнението при някой е повече, но няма как и аз започвам вече малко да се вълнувам и аз мисля скоро да глася багажа за болницата. Тук за мен искат само лигнин и превръзки, а за бебчо памперси и мокри кърпи, нищо друго(Ест за мен ще си наглася и нощница и тоалетни принадлежности и т.н) За бебчо дрешките само остава да се изперат, козметиката е купена (взех си на бюбхен - олио + сапун и крем за дупето и шампоан 2 в 1 на Бочко) В неделя мислим с ММ да правим разместване на стаята и да сглобим детското легло, а през седмицата може да огладя и наредя дрешките Simple Smile
На мен също много ми тежи корема (а началото на месеца на прегледа бях само +9кг), но нощем като се въртя си го придържам с ръце и имам адските болки горе в бедрата към таза и между краката- чак ми се реве и вика от болка като се въртя:( )
И да се оплача след взетите изследвания кръв, урина и МБ, хемоглобина ми е 102, а от резултатите от МБ си имам гъбички и  бета хемолитичен стрептокок - гр.Б... Може да се наложи да се лекувам и с антибиотици, но утре ще отида извънредно при доктора да види резултатите и да почваме да се лекуваме, че не е добре за бебчо като ще е нормално раждане:(
Ами това е за сега, пожелавам ви хубав ден(въпреки студа вън - поне при нас спря да вали сняг)

# 398
а от резултатите от МБ си имам гъбички и  бета хемолитичен стрептокок - гр.Б... Може да се наложи да се лекувам и с антибиотици, но утре ще отида извънредно при доктора да види резултатите и да почваме да се лекуваме, че не е добре за бебчо като ще е нормално раждане:(

По принцип при нормално раждане практиката е да се пуска антибиотикът в система венозно по време на самото раждане. Обсъдете това.

# 399
Благодаря за съвета, утре ще питам доктора да коментираме и този вариант Simple Smile

# 400
Има нова анкета за раждащите в София.  Ако съм пропуснала някоя б-ца, споделете и ще я сложа. Simple Smile

# 401
Момичета, влизам набързо да се отчета за "хубавите" новини след прегледа днес  Confused След вземане на секрет лекаря ми каза, че имам много малко разкритие  Shocked Shocked Shocked И съм се притеснила сега ...

Коте, моля те кажи ми може ли, ако излезе някоя печурка от секрета да се лекува при наличие на  разкритие? И да добавя, не ме е туширал, само ми каза, че имало видимо малко разкритие  Shocked... охх няма да си дочакам май дори и 34 г.с.  #Cussing out Стискайте палци, момичета, моля ви  Praynig Praynig Praynig Каза ми , че може и седмици да си откарам така, само да почивам повечко, но ме е страх от инфекция  и спукване на мехура ... а и с тези двамата болнавци вкъщи как да лежа  ooooh!

# 402
Забравих да ви кажа. Аз също имам гъбички - за трети път от началото на бременността.  Confused Било нормално по време на бременност заради промененото PH на влагалището и намалените съпротивителни сили срещу бактерии... Лекувам се, но като ще съм секцио предполагам и да не ги изчистя до край няма да е фатално?  newsm78

Тори, моля се да устискаш до 34г.с.!  Praynig А не каза ли колко е разкритието? 1см?

# 403
Коте, моля те кажи ми може ли, ако излезе някоя печурка от секрета да се лекува при наличие на  разкритие?

Не съм експерт, честно казано, но ми се струва, че е по-добре да се лекува поради опасност на преминаване на инфекцията върху околоплодния мехур и бебетата.

# 404
И аз имам съмнения за гъбички, нещо ме сърби отдолу.  Embarassed
Спазвам си добра хигиена, кекс не съм правила от месеци, не знам какво ми става.  Cry
Никога преди не съм имала каквито и да е оплаквания, не знам да няма нещо в урината ми, праха за пране ли ми дразни, материята на бельото ли... трябва да ида да се прегледам.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт