Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 10

• 50 890
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Не мога да спра да ям!  #Cussing out

Днес съм на една кренвиршка (приятелят ми направи кренвиршки), 2 препечени филии с разядка от чесън, извара и майонеза, 2 варени яйца, салата зеле и моркови, кръгче шоколадово руло, сок вишна.

Вчера бях пак на закуска  ooooh! - сиренка, защото това беше единственото, а аз умирах от глад, вечерта обаче хапнах според мен здравословно печена пилешка пържола с гарнитура от броколи, моркови, зелен фасул и още някакви зеленчуци задушени (пак приятелят ми готви, аз готвя изключително рядко, при това буламачи).

Не знам как да спра да ям.  Sad Когато съм гладна, не се чувствам добре, отпаднало ми е, а когато съм сита, съм толкова щастлива.  Laughing Искам да се храня и по-здравословно, но средата не ми го позволява.  Laughing

# 466
  • 1st floor
Аз да се оплача, че почвам пак да се освинвам... Tired...Болестта ми не минава - гърлото се пооправи, сега пък имам ужасна кашлица. Пия трети АБ, утре съм на контролен да видим какво ще каже докторката...Хората като са болни отслабват, при мен - обратното! Мед с ряпа, мед със синап, мед в чай Crazy, лукчета...и ето ти доста калории за деня...Едно пакетче лукчета си хапвам всеки ден, защото иначе ще полудея от тази кашлица... Tired

# 467
Нова седмица-нова надежда за отслабване...

Започвам тази седмица с 300 грама по-натлъстяла от предната - 67.700  Rolling Eyes , но не мога да не кажа, че не съм го очаквала  Tired

Ще обобщя, че е много трудно от един нездравословен начин на хранене и дебелеене, да се превключи на ограничено количество здраволсовна храна - и това да бъде лесно и да не изглежда като мъчение... Положителното е че виждам, колко неправилно се храним фамилията- нещо, което и преди ми минаваше през ума, но отбягвах да се замислям много, много. За това мисля че съм тръгнала в правилна посока, макар и да ми е трудно..и че най-важното е че се навих да тръгна Wink

Никой не е казал, че е лесно, но поне се боря...поне вече ми е гузно като ям без мярка...

kiticat  - напълно те разбирам- отначало освирепявах до такава степен, че не можех да спя- сега вече е коренно различно. Мини първите 10 дена и после света се превръща в едно по-добро място за живеене. Моя съвет кажи на приятеля ти да те засегне на тема килограми (да ти говори 5 минути, колко си дебела) - страхотен начин да се амбицираш - поне при мен помогна:)

Непокорна - ти се оправяй, пък доколкото те опзонах - няколко килограма няма да ти се опънат. Много прегръдки за да се почувстваш по-добре  Hug

Таня и Мики - благодаря за съветите ... - страхотни сте момичета  Hug

С пожелния за по-малко ядене и повече спорт

Hug  bouquet

# 468
привет другарчета  Hug
Моя съвет кажи на приятеля ти да те засегне на тема килограми (да ти говори 5 минути, колко си дебела) - страхотен начин да се амбицираш - поне при мен помогна:)
ааа, никакви такива  Naughty на един мъж не трябва да му се позволява да говори така на жената до себе си! Не и ако иска добро отношение!   Mr. Green

kiticat , включвай се в готвенето - направи салата   chef там не може да сбъркаш! А когато започнеш да готвиш, тогава оценяш храната по друг начин  Peace
Ако искаш да се оттървеш от вредните храни - отдели малко време и прочети някои статии за здравословното хранене, за полезността или вредата на храните, за консерванти и прочие. Когато човек знае какво яде по-рядко посяга към вредното!

# 469
Здравейте милички,
сутринта осъмнах с +1.200кг, и то защото умницата реших, че като съм понастинала малко ще се оправя като се наплюскам с хляб Laughing Този килограм и нещо го мъча да го сваля три седмици и отгоре и го качих за една нощ Outta Joint Е това е днес съм само на зеле с пиле и друго няма да ям, наказана съм до началото на март Whistling

# 470
Това да му кажа да ме нарече дебела е мисия невъзможна. После постоянно ще му говоря за това и ще му досаждам, така че няма да го направи. Даже той ме убеждава, че изглеждам перфектно.

Ще се опитам да сготвя нещо лесно и здравословно, то май салата е единственото. Опитах се да направя пилешки пържоли на тиган само с капка мазнина и без много подправки и стана... ужасно сухо и с остър аромат на месо.  Sick

Може би трябва да мина само на моите манджи и така ще отслабна.  hahaha

# 471
То и моят започна да ми говори че съм хубава, откакто видя, че не ми стана особено приятно от коментарите му, но за добро или лошо -тези негови думи бяха причината да се замисля, какво поглъщам - толкова много да ме заболя...

При мен така станаха нещата...извинявам се, ако сте ме взели на сериозно. И аз мисля че не е редно един мъж да говори така на жена си... но мъжока не е толкова лош:)

Hug

kiticat  Peace  Peace Peace  Hug

# 472
Здравейте,много ще се радвам,някой,който разбира-като вас,да ми помогне,защото не знам дали това,което правя е правилно. Имам за цел да сваля 15 килограма,искам да ви попитам следните неща:
1. 7 месеца добър период ли е за сваляне на толкова килограми и възможно ли е свалянето им?
2. Ходя 3 пъти седмично на фитнес и следвам програмата за цялостно стягане и отслабване за жени на Лазар Ангелов ,но ме интересува правилно ли ще е освен 3-те пъти фитнес,които ВКЛЮЧВАТ кардио + упражнения,да тичам останалите дни в седмицата навън и вярно ли е,че ако тичам всеки ден,организмът ми ще привикне и няма да има ефект? това най-вече ме интересува  Confused

# 473
Вие какъв хляб купувате?  Трудно ми е да се ориентирам кой е най-здравословен, вкусен и диетичен. Thinking

# 474
  • 1st floor
Вие какъв хляб купувате?  Трудно ми е да се ориентирам кой е най-здравословен, вкусен и диетичен. Thinking
Масово продаваните по магазините са един дол дренки, независимо как се наричат...Истински пълнозърнести и пр. хлебчета мисля, че може да се намерят само по скъпите пекарни. Ако въобще може да им се вярва и на тях...
Преди време често си правех овесените хлебчета на Сетони, така поне знаех какво има вътре...По спомени рецептата беше три лъжици овесени трици, три лъжици кисело мляко, едно яйце и малко бакпулвер...правеха се в чашка в микровълновата...
Иначе у нас ядем съвсем обикновен хляб - Добруджа, май на Симид беше... newsm78

# 475
honoluluhawaii - конкретно на въпросите ти... Първо на втория - Зависи дали сега почваш с фитнеса или си тренираш така от доста време... В случай, че почваш сега - ще имаш по-голям ефект от спорта. Иначе - да - ако тичаш и в останалите дни - това ще помогне... поне отначало, а с течение на времето може да помислиш за разнообразяване на спорта (напр. плуване, изкачване на баир) Wink

По първия въпрос - Разбира се, че е възможно.... Аз като почнах със системата броене на калории - метнах през рамо 14 кг за 14-15 седмици или с други думи за около 4 месеца. Верно, че съм от мъжовете в сайта и вие жените си мислите, че е по-лесно свалянето при мъжете, но истината е че си трябва ентусиазъм и постоянство и в двата случая!  Twisted Evil Отчитайки доколко може да ти помогне на свалянето спорта или НЕ (виж по-горе) и отчитайки, че се стремиш да постигнеш резутатите си за 7 месеца, то ДА - аз съм убеден, че това е напълно възможно! Трябва да си концентрирана върху тази цел!  Peace

Лично аз бих ти репоръчал да разделиш своя екшън на 2 части... В първата да не се товариш с много повече спорт отколкото досега, а да се концентрираш върху прилагане на изчистен хр.режим, от което да смъкнеш 5-7 кг. Ако не си спортувала досега - малко спорт ще е ОК... После направи лека почивка за около 1 месец и след това атакувай останалите 7-8 кг с добър хр. режим + спорт..... Сумарно пак може да се вместиш в 7 месеца, даже може и по-малко - нещата са индивидуални за всеки отделен човек Hug

# 476
  • In transit
Непокорна, няма да се предаваш!  Heart Eyes Hug

Десита, аз също съм на мнение, че оценката на мъжа до теб е много важна и е важно да е реална, а не лицемерна. Моя винаги си ми казва директно как изглеждам, че тук съм се поотпуснала, там съм се поуляла..но това ми действа мотивиращо и отрезвяващо и мисля, че ако започне да ми казва, колко добре изглеждам (което няма да е вярно), ще се отпусна и ще "лежа на това ухо"...което няма е добре за мен като жена. Освен това моя специално тренира и се поддържа и аз не искам да изглеждам зле.

Хубаво ще е полека да промениш начина си на хранене, даже е важно. Дори в началото не се опитвай драстично да намалиш количеството на храната, подобри качеството и, това е по-важното. След това ще ти е по-лесно да намалиш и количеството. Ще видиш, че като си промените хранителните навици, е по-лесно. Казвам ти го от опит. Даже в момента съм много доволна, че и синът ми сам се осъзна, че трябва да се храни здравословно, започна да се интересува от това кое, как и по колко да яде, какво да не яде. Започна да спортува активно. Но всичко си става постепенно.
мое мнение е да избираш хляб, който ти е вкусен, но не прекалявай с количеството. Всичко опира до количеството, за която и храна да става дума.
Един професор скоро каза, "ако ти е вкусно, това което ядеш, значи не трябва да ядеш от него или яж по малко, ако не ти е вкусно, значи е здравословно и може да ядеш повече". Същото важи и за хляба.  Аз винаги купувам различен, какъвто ми хареса на момента в магазина, но ям не повече от 1-2 филийки на ден и то сутрин. Peace

# 477
Здравейте,много ще се радвам,някой,който разбира-като вас,да ми помогне,защото не знам дали това,което правя е правилно. Имам за цел да сваля 15 килограма,искам да ви попитам следните неща:
1. 7 месеца добър период ли е за сваляне на толкова килограми и възможно ли е свалянето им?
2. Ходя 3 пъти седмично на фитнес и следвам програмата за цялостно стягане и отслабване за жени на Лазар Ангелов ,но ме интересува правилно ли ще е освен 3-те пъти фитнес,които ВКЛЮЧВАТ кардио + упражнения,да тичам останалите дни в седмицата навън и вярно ли е,че ако тичам всеки ден,организмът ми ще привикне и няма да има ефект? това най-вече ме интересува  Confused

Да, добър период е. Ако си стриктна в храненето и тренировките ще го постигнеш.
Лазар е много добър треньор и съм сигурна, че програмата ти е чудесна. Ако имаш възможност, ходи 4-5 пъти седмично на фитнес, а не само 3.
Тичането е чудесен вариант и винаги дава резултати - само е важно да имаш добри маратонки и добра техника на дишане  Peace

# 478
Благодаря за мненията.  bouquet

У нас се купуват най-често малките питки от "Лидл" или хляб "Горублянски".  Embarassed И двата варианта са вкусни и вредни.  hahaha

Сега за обяд ще хапна картофена салата с лук, гарнирана с 2 сварени яйца. Мисля, че ще се получи вкусна.

# 479
 Hug
хайде да се вмъкна с менюто ми от вчера и днес  Simple Smile

вчера - 1400калории Б-40% М-17% В-43%
з. половин парче домашна баница (~50гр), кафе със сметана и захар
о. 1 филия "Вита 6 зърна", зелена салата, ~50гр пил.месо печено
з. 10 сурови бадема и толкова печен фъстък
з. 1 филия ръжен с хайвер тарама
в. салата маруля и спанак, 250гр скариди на тиган (с ябълка, джиндифил и чили), 2 чаши бяло вино

днес - 1410калории Б-19% М-18% В-63%
з. 10 бисквити "хогаренас", 200мл кафе с мляко
о. 1 1/2 филия "Вита 6 зърна", салата маруля и спанак, ~50гр пил.месо печено
з. ~100гр моркови + бонбон  Blush
з. 1 филия "Вита 6 зърна" с хайвер тарама (правя го сама, мазнината е редуцирана)
в. 1 купичка супа от нахут със спанак, салата маруля и спанак с козе сирене, чаша вино

п.п. Пак минах на хляб Вита, защото ме засища за по-дълго време, а и много помага за плосък корем   Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт