По-вкусно и по-лесно с Philips Multicooker!

• 207 511
  • 261
  •   1
Отговори
# 180
...
valiav, предполагаме, че цитирате рецептата за пилешка супичка   chef Става наистина страхотно апетитна... Simple Smile Програмата STEW трябва да включите Вие Simple Smile
...

значи функция "отложен старт" е не приложима  newsm78
Тогава кога е възможно да се ползва щом не могат да се настроят две програми една след друга? Когато се задава само една ли?

Искам да питам и каква е ориентировъчно разликата в консумацията на ток (знам, че зависи какъв клас е печката) Simple Smile примерно за 30 мин. варене на нещо котлон и в кукъра?

# 181
Здравейте!Вчера готвих пилаф,като точно спазих рецептата от книжката.Получи се добре,но по време на готвенето излизаше много пара и вреше силно.Два пъти подсушавах улейчетата.Това нормално ли е?
Сега ще пробвам телешко варено и ще пиша за резултата.

# 182
Здравейте!Вчера готвих пилаф,като точно спазих рецептата от книжката.Получи се добре,но по време на готвенето излизаше много пара и вреше силно.Два пъти подсушавах улейчетата.Това нормално ли е?
Сега ще пробвам телешко варено и ще пиша за резултата.
Това с телешкото варено ми звучи като доста добра идея. За колко ли време ще уври телешкото приготвено в уреда?

# 183
Мулти,разбрах.Извинявам се,но няма да се обяснявам относно рекламите !
Полина,кексът ти е чудесен и при обикновено печене се получава
подобен цвят.
Мисля,че трябва малко време за да се свикне с програмите и експериментите,
но приветствам всяко решение за облекчаване на всеки вид труд - 21 век е !
Въпрос към представителите на Филипс - прочетох,че машинката може да се
върне до два месеца ,ако клиента прецени,че не е доволен.Това така ли е ? Благодаря !

# 184
rosi09, честит рожден ден!   bouquet Пожелаваме Ви много здраве, щастие и вдъхновение! И честита придобивка! Сигурни сме, че ще творите уникални неща!  newsm51

1. Да, така е - освен ако не се пече кекс, капакът трябва да е отворен Simple Smile margaritka1, бихте ли споделили впечатлението си от използването на функция FRY при затворен капак? Simple Smile
Няма никакъв проблем да следвате тези съвети Simple Smile
2. За времето - след като изберете BAKE, натискате COOKING TIME, после натискате Hr., за да настроите нужните часове. След като зададете часовете, натиснете отново Cooking time и блокът за минутите започва да мига на дисплея. Натиснете бутона за минути Min., за да настроите нужните минути.  След това настройвате температурата и... Start Simple Smile   chef

Иначе за боба - рецептата на Ани Шакарян е с готов боб, на другия определено му трябва повече готвене Simple Smile  feeding

# 185
densi, очакваме да споделите за невероятния кекс, който предстои да приготвите Simple Smile   chef
Иначе - както вече споделихме, Ани от Вкуснотека и Диана от Trydiani приготвиха страхотни кексове точно за 45 минути. Но Вие сама ще видите - много бързо ще заговорите на един език с Philips Multicooker Simple Smile
valiav, конкретно за супичката - бихте могли да използвате програмируемия таймер на всички програми без FRY и BAKE - при тях той не е наличен.
Що се отнася до рецептата за супата, например - бихте могли да я приготвите до момента, в който приключат 10-те минути на програма BOIL, а да програмирате кога да стартира програмата STEW. Освен това, функцията Keep warm ще направи така, че супичката да се поддържа свежа и топла Simple Smile
За Philips Multicooker - номинална мощност на изхода е 980 W Simple Smile

# 186
dracena, привет! Браво за приготвения пилаф!   chef Сигурни сме, че се е получило страхотно!   bouquet Ще се радваме да видим и снимки следващият път Simple Smile Нормално е да има повече пара - водата е доста, температурата е приблизително 135 градуса, така че - няма проблем Simple Smile
Electra_, предлагаме на вниманието Ви една рецепта за телешко, но печено Simple Smile
http://vkusnoteka.blogspot.com/2013/11/blog-post.html

красива белла, благодарим Ви за въпроса! Валидността на тест периода е до 31.01.2014 Simple Smile

Момичета, сигурни сме, че тази вечер ще изненадате приятно с още някой шедьовър Simple Smile

# 187
  • SF

1. Да, така е - освен ако не се пече кекс, капакът трябва да е отворен Simple Smile margaritka1, бихте ли споделили впечатлението си от използването на функция FRY при затворен капак? Simple Smile

Ако се пече какво? - дайте пример, моля.
И при отворен капак, какво става с миризмите, при положение, че абсорбаторите са ни над котлоните, а този уред някъде на плота?

# 188

1. в мнението на  margaritka1 , пише че като се добави доматеното пюре, се пържи при затворен капак, а в упътването на машинката пише, че функция FRY се използва на отворен капак - няма ли да стане нещо? освен това за функция BAKE също пише, че освен ако не се пече кекс - капакът също трябва да е отворен - така ли е?

Защо  тези  две  функции  трябва  да се  използват  с отворен  капак?  newsm78
Какво  се  цели с това?  Thinking

# 189
  • София
Много хубав уред, впечатлена съм.
И аз ще пиша писмо на Дядо Келеда.
Може ли да предложа нещо. За да не загаря кекса от долу, печете го на 150 градуса, като увеличите малко времето за печене.

# 190
Здравейте отново! Телешкото варено беше невероятно.Използвах метода за пилешка/говежда супа от книжката,като повторих 2пъти функцията задушаване.А продуктите са за традиционното телешко варено: картоф,морков,лук,целина и малко домат.Исках да направя снимка,но уви,жалки остатъци.Следващия път ще снимам преди вечеря:-)

# 191
rosi09, честит рожден ден!   bouquet Пожелаваме Ви много здраве, щастие и вдъхновение! И честита придобивка! Сигурни сме, че ще творите уникални неща!  newsm51

2. За времето - след като изберете BAKE, натискате COOKING TIME, после натискате Hr., за да настроите нужните часове. След като зададете часовете, натиснете отново Cooking time и блокът за минутите започва да мига на дисплея. Натиснете бутона за минути Min., за да настроите нужните минути.  След това настройвате температурата и... Start Simple Smile   chef
Иначе за боба - рецептата на Ани Шакарян е с готов боб, на другия определено му трябва повече готвене Simple Smile  feeding

Впечатлението ми от функция FRY при затворен капак е,че хем се запържват продуктите хем стават и леко задушени. Не знам дали го обясних добре. От време навреме отварях капака и разбърквах според мен няма проблем да се отваря капака едва ли ще навреди нещо.  Иначе боба на Ани Шакарян се получава точно както е по рецептата й, но с готов боб. Кекса също не става толкова светъл както е на снимката в книжката, но пък е вкусен. Вече два пъти го правих, точно както е по рецептата на книжката и се получава. И баница правих с готови кори печени на сач. Стана вкусна само по трудно ми беше обръщането й за да се изпече и от горе.Пекох я на програма ВАКЕ на затворен капак, с времето и температурата точно както я е описала Manzhelka.  Като цяло съм доволна от уреда. Единствено ме подразни остатъчната миризма от готвенето на чушките. Хубаво щеше да бъде, ако се разглобяваше и вътрешната част на капака за по-лесно почистване, но както знаем идеално щастие няма. Simple Smile  

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 20:51 от margaritka1

# 192
  • София/Осло

Току що поръчах един мултикукър за коледен подарък на майка ми.
Аз ще почакам ..и моят ред ще дойде  Whistling
Сега ще и събера рецептите и тънкостите, които сте публикували тук в един файл и ще я изненадам допълнително.
 Hug

# 193
Здравейте момичета,

за леко по-препеченото дъно на кекса..онзи ден правих кекс с парченца шоколад и той така се изпече (на мен не ми пречи, ние обичаме хрупкави неща), но майка ми и баща ми дойдоха на кафе и татко предложи да опитам да сложа фолио на дъното, за да избегна препичането. Стори ми се много логично. В крайна сметка нали и във фурната така правим, покриваме с фолио, за да не загори. Смятам да пробвам и да докладвам резултата.

# 194
Добро утро от още тъмната част на деня. Силата на навика е голяма работа и пак съм на крак, но вече не за да готвя, а с чаша чай и компютър - чудно!

Да споделя две рецепти, като се извинявам за липсата на снимки, но ми е много времеемка тази дейност.

Фондю:

сирене Ементал
сирене Гауда
сирене Грюйер
бяло вино
сок от 1/4 лимон
скилидка чесън.
Пропорциите са 100 мл вино и 200 гр.сирене на човек.
Съдът се натърква с разрязана скилидка чесън и се добавят настърганите сирена и виното. Естествено, заложих на програма Задушаване, но честичко отварях капака, за да бъркам. За 30 минути се размаза просто... И понеже съдът ми за сервиране на фондю е малък, се възползвах от функцията KEEP WARM и сервирах на два пъти.

Втората рецепта е бабината картофена манджичка с пиле. През нощта програмирах сваряването на хубав бульон от 6 броя пилешки бедра, 2 моркова, глава лук, 4-5 скилидки чесън и дафинов лист. STEW за 3 часа.
На сутринта добавих нарязаните картофи, червена чушка, половин консерва белени нарязани домати, лъжица червен пипер, разтворен в малко олио и 2 с.л. брашно, разтворено в малко вода. Хубаво разбърках и програмирах с отложен старт за обяд, отново на програма STEW, но за два часа. На обяд щерката се обади да докладва, че е станало превъзходно, а вечерта се убедих и аз.

Просто няма такава мързелива, удобна и сполучлива машинарийка като тази!

А за кексове, мексове и прочие си признавам, че залагам на фурната. Там си стават чудесно, а и тавичките ми са доста големи...

П.П. Изкуших се от вида на фритатата на Ани и направих и аз. Без предварително запържване, обаче. Просто изсипах ситно нарязани печени чушки, едно нарязано доматче, малко чесън, сол, отгоре „завих” с 4 разбити яйца и натроших сиренце. На програма BAKE за 20 минути стана пухкаво и добре изпечено от всякъде. Синът ми е голям ценител на яйца и много се зарадва на вида на дебеличката фритата.

Общи условия

Активация на акаунт