Английски коледен кекс - 2 тема

  • 92 232
  • 644
  •   1
Отговори
# 435
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 040
днес е денят Д Sunglasses


# 436
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
Даааа, поливайте, момичета.

# 437
  • Мнения: 68
И аз полях моя кейк. Тази година малко се поизложих - всички продукти  накиснах от предната вечер и когато стана време за печене се оказа че в сместа липсват ........ стафиди. Е , накиснах ги във водичка за 15 минуткин но не знам дали това би повлияло върху вкуса на кейка.Ама станалото  станало , ще се унищожи  и така  Laughing

# 438
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
На вкуса не, но ще дръпнат влага, поливай по-щедро няколко пъти, да компенсираш. Simple Smile Peace

# 439
  • Мнения: 68
O, влага да искат -  взела съм им една бутилка ром "Атлантик" - ще ги  удавя, ако трябва - благодаря за съвета , Джемма!

# 440
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
 Hug

# 441
  • Мнения: 229
Момичета полях АКК днес, но сестрата на мъжа ми ме зариби с нещо ново....не зная как точно се казва купила е бяла глазура за кекса, която се развива като стреч/ като захарен бял фондан е, изрязва се по формата на кейка и се залепя със сладко,била в дълги кутии като хартията за печене / Съжалявам за нескопосните обяснения, но тя е в Кипър и  названието при тях е различно...Ако е някой е поръчвал отнякъде и знае как се казва и дали има при нас...  моля да сподели:pray:

Последна редакция: нд, 27 ное 2016, 22:03 от ahat

# 442
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
Това е или марципан или фондан. Аз съм правила и с двете. А в нета има много идеи за украса с него.

http://cookibooki.bg/%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8- … D0%B0%D0%BD%D0%B8

https://www.google.bg/search?q=christmas+cake&source=lnms&am … =1440&bih=770

А тази идея за украса е супер, ако не опазите кекса цял до Коледа.Simple Smile



Аа, сега прочетох по-внимателно, събудих се след кафето. Да не е захарна хартия, вафлена? Не се сещам за такова навито на руло, не съм го виждала.

# 443
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 040
мацка от тортената наричаше разточения фондан "чаршаф"  Blush може при тях да го продават готов разточен  Peace

# 444
  • Мнения: 68
Не, няма как да се продава разточен, продава се на калъпчета или в кофи.Ако е разточен, той съхне и няма как да се съхрани , ще стане  чуплив.Мисля че вафлена хартия е друго нещо, но и аз не съм виждала.

# 445
  • Балчик
  • Мнения: 9 290
Вафлената е бяла, лепи се точно със сладко или фарситура, но не ми се връзва за покритие на АКК.

# 446
  • Мнения: 229
Момичета много благодаря за отзивите bouquet като разгледах колко много фондани и марципани има за украси...много съм лаик в сравнение с вас и малко информация съм дала, но само това ми каза по телефона newsm78 Като се чуем пак ако е по скайпа ще помоля да покаже опаковката, или ще споделя като изпрати снимката с готовия кейк  Peace
Миналата година изпрати снимка, но тогава го е украсила с глазура разбит бетък/във форума също я има описана, пък и техните продукти с тия странни наименования, само в Гърция видяхме и напазарувахме подобни  Hug

# 447
  • Мнения: 1 232
Моят АКК е във фурната.  chef
Включих фурната на вентилатор, а не на турбовентилатор 150 градуса.

# 448
  • София
  • Мнения: 488
Момичета, влизам да благодаря на Джемма за създаването и поддържането на темичките за АКК и на всички писали и споделяли през годините  Hug

Вдъхновена от вас в събота направих първия си АКК  bowuu
Видях зор единствено с това да накарам хартията да застане мирно  Laughing
На дъното я постлах лесно, но борбата да застане права, в кръг беше направо епична  hahaha

Сега двата кекса си почиват в кутийте и чакат Коледа.
Имам само едно питане - да ги затварям ли с капаците или не?

# 449
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 040
затваряй  Peace

аз забравих да напия кекса Blush ще поливам днес  Blush

Общи условия

Активация на акаунт