Английски коледен кекс - 2 тема

• 91 702
  • 644
  •   1
Отговори
# 465
Благодаря за отговорите! Мислех си и друг вариант - да разтопя бял шоколад и да направя кръгове с него, също може да добавя и малко сухи плодове отгоре.

# 466
  • Бургас
Тази година ми стана малко твърдичък кекса, а спазих както всяка година пропорциите, само малко повече сушени плодове, дали на това се дължи  newsm78. Сега ще сложа още един за подарък за Ивановден, обаче се чудя, къде обърках в другият? newsm78

Правя го слпеснат, в тавата, други години си ставаше, тази година дали брашното нещо не улучих брашното ли  newsm78

# 467
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
забравих да полея вчера.  Blush
днес ще го почерпя Simple Smile и аз ще си пийна  Blush

тъй де. и Асан е хора!

# 468
  • Балчик
И аз забравих, тази година нещо през пръсти го давам. Поливам едно ктм гьотере.Simple Smile

# 469
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
И аз забравих, тази година нещо през пръсти го давам. Поливам едно ктм гьотере.Simple Smile

защото не се подсещаме една друга  Mr. Green

то и време не остана  Hug

# 470
  • Балчик
 Hug

# 471
  • София
Аз за първи път правя АКК и си признавам, че много се вълнувам и тръпна какъв е на вкус:)
Давам си сметка, че е много смело, защото го правя за първи път, но на 25-ти се събираме близки за Коледа и аз ще го нося за десерт. Дано да е успешен.

За да изглежда по представително искам да му направя отгоре тънки линийки от шокоад. Такива каквито има на Киндер буено отгоре, сещате ли се?
Той си е достатъчно сладък и не искам целия да го заливам с шоколад.
Купила съм кувертюр от Лидл.

Питането ми към вас, майсторките, е как да ги направя тези тънки линийки?

# 472
  • Балчик
Разтопяваш шоколада, слагаш го в торбичка, отрязваш малко крайчето и шприцоваш леко небрежно. Simple Smile

# 473
  • София
Джемма, благодаря! Hug

# 474
Може и без да се украсява, толкова е хубав този кекс, че като го опиташ ...хммм. Миналата година и аз го правих за първи път и се получи страхотен, не съм очаквала. Сега също ще правя планирам утре да забъркам дори 2 кекса Simple Smile

# 475
Здравейте Simple Smile
Знам ,че много съм закъсняла, но много искам да направя този кекс.
Как мислите, ще стане ли за няколко дена?

# 476
Според мен да. Аз миналата година го правих 2-3 дни по-рано (преди Коледа) и си беше идеален. И сега ще е така Simple Smile

# 477
Благодаря  Hug
Започвам го Simple Smile

# 478
  • Балчик
Няма да има същия отлежал, богат, наситен вкус и аромат. Ще си е просто плодов кекс. Абе като младото и отлежало вино, ако мога така да се изразя. Laughing

# 479
 Joy

Пека го, не знам как ще е на вкус, но целия апартамент ухае страхотно Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт