Английски коледен кекс - 2 тема

• 91 633
  • 644
  •   1
Отговори
# 480
  • Viena
Аз също мисля,че много зависи колко е престоял.Чудя се сега ако разтопя марципан и много хубав шоколад  на водна баня и го декорирам дали няма много да се бият вкусовете newsm78

# 481
  • София
janaa777, аз за първи път го правя, но и аз така си помислих и затово съм решила само да му направя небрежни пръски с шоколад, колкото да не е съвсем "гол"  Wink

# 482
Днес ще правя кекса Embarassed, позакъснях. Дали може да го направя в продълговата форма, за да го режа на филии после, като щолена? И понеже имам само една такава тава, дали може да направя сместта и да изчака готова опичането на първия сладкиш за да я ползвам пак?

# 483
Здравейте всички,
сетих се и аз кога да питам, след като направих АКК /божествено/... "Поливането" само отгоре ли го правите или всеки път развивате фолиото и пръскате и отстрани? Аз пръскам с пулверизатор и няма опасност да ливна повечко, ама да не се престарая като слагам навсякъде /следващия път/
Весела Коледа!

Последна редакция: сб, 24 дек 2016, 12:27 от plqsak

# 484
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Честита Коледа на всички. Не съм писала в темата, но я чета с удоволствие и искам да благодаря на Джемма за разкошната рецепта, която ползвам от години. Правя АКК от много години и всеки път е божествен. Спазвам указанията и пропорциите без отклонение от основната рецепта и имаме традиция да се събираме на кафе в Коледната сутрин на 25-ти, заедно със семейството на сестра ми и родителите ми, за да разрежем този прелестен кейк. Различна е само украсата, която винаги правя с готово захарно тесто и импровизираме с дъщеря ми.
С радост споделям снимката на тазгодишния ми АКК. Джемма,  bouquet

# 485
  • Пловдив
Честито Рождество Христово на всички.
Здраве и късмет да съпътстват всеки ден от предстоящата 2017 година.
Весело посрещане на предстоящите Новогодишни празници.

Did изглежда божествен кейка ти.Аз ксато сладкар винаги се възхиштавам не само на страхотния вкус,но и на външната прекрасна украса ,която те съблазнява да опиташ поне една хапка.

# 486
  • София
Здравейте и честита Коледа!

Провокирана от вас взех, че преди няколко дни забърках АКК, но по една друга рецепта, от  Рудолф, 24 kitchen   при която не се напоява продължително време с алкохол, а само два дни плодовете преседяват в него. Има и заливка от маслен крем. Имам и грешка, защото оставих крема на топло и той ми се отпусна и леко се посипа по страните на кейка, и не успях да му вържа червена фльонга...догодина по-добре. На мен много ми харесва.
Ето го..

# 487
Честита Коледа ! Здраве и благополучие за всички! Моят първи опит за кекса се оказа успешен- много е вкусен, не е сух, ароматен с дъх на алкохол и плодове! Снощи ходихме на гости и всички много го харесаха Peace Само с украсата отгоре не ми се получи много, поръсих го с пудра захар и сложих едни малки захарни звездички, не можаха добре да се прикрият шуплите отгоре, но догодина повече ще се постарая Hug Като гледам вашите красоти и глазури, невероятно изглеждат Peace чак ми е неудобно да сложа снимка
Благодаря за темата, за рецептата и на всички които споделят bouquet

# 488
  • София
Честита Коледа ! Здраве и благополучие за всички! Моят първи опит за кекса се оказа успешен- ..................................... Като гледам вашите красоти и глазури, невероятно изглеждат Peace чак ми е неудобно да сложа снимка [img]http://kachisnimki.co
Благодаря за темата, за рецептата и на всички които споделят bouquet
Направо е прекрасен, има си и фльонга за разкош...мда.!

# 489
# 490
Здравейте!
Хвърлила съм око на АКК от години, но едва сега може би ще имам време да го направя. Естествено имам въпроси:

Разполагам с такава форма с капак и диаметър 24 см. https://fashionsupreme.co.uk/img/product/223/540/223179-0.jpg
Ще бъде ли подходяща? Надига ли се кейкът, защото не видях набухватели? Възможно ли е да ми се повреди покритието на формата от влагата (алкохола), тъй като ще стои дълго време?
Благодаря Simple Smile

# 491
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в хартия за печене ще е, нищо няма да се повреди.
аз използвам такива кутии Simple Smile някои са комплекти от лидл, други са от купувани бисквитки
Скрит текст:

# 492
  • Балчик
Има набухвател, как да няма. Фоемата трябва да в по- висока от кекса, защото се покрива с хартия и трябва да има свободно простеанство.  В тортената ще опре в хартията. Но съм показвала, как пеавя висок борт от хартия.

# 493
  • София
Джемма, да те питам нещо преди да е станала по-актуална и по-натоварена темичката.

Миналата година за първи път правих АКК и стана божествен!
Имах само един проблем. Поливах и двата кекса по указания начин и с указаното количество ром.
Като разрязахме първия за коледа в горната си част стоеше влажен, а по-надолу - по-сух. Казах си, че ромът до там е стигал и затова така е станало.
Реших, че втория няма да го поливам повече и като го разрязахме на Нова година ми хареса повече - нямаше я тази разлика във влажността.

Аз ли бъркам нещо? newsm78
Ще съм ти благодарна за съвет  bouquet

П.С. Липсваш ни в другата темичка, още те споменавме като пример  Wink

# 494
  • Балчик
По принцип казват, че колкото повече стои, толкова по- хубав става. И на мен ми ср е случвало, затова понякога го обръщам и поливам откъм дъното.

П.П Ох, отдавна не съм чела наистина там. Лятото бая оплетох конците, но вече съм пак в релси.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт