Английски коледен кекс - 2 тема

• 91 622
  • 644
  •   1
Отговори
# 495
  • Балчик
Има набухвател, как да няма. Фоемата трябва да в по- висока от кекса, защото се покрива с хартия и трябва да има свободно простеанство.  В тортената ще опре в хартията. Но съм показвала, как пеавя висок борт от хартия.

Аа, сега видях какво съм написала, извинете за грешките, от телефона трудно пиша с тия малки букви.:$ БорДът от хартия трябва да е пи- висок от формата.

# 496
  • Някъде по Дунава
Миналата година правих АКК и децата го харесаха - сочен и с много плодове, но не харесаха аромата на ром. Мога ли да го поливам с нещо друго?

# 497
Миналата година правих АКК и децата го харесаха - сочен и с много плодове, но не харесаха аромата на ром. Мога ли да го поливам с нещо друго?
Аз съм поливала с Коантро, уиски....

# 498
  • Някъде по Дунава
А дали може да не се полива с алкохол, а нещо друго и да се направи малко по-късно. Нали алкохолът консервира, запазва.

# 499
Мисля, че може с портокалов сок да се полива (по спомен от предишни години с това препоръчваха да се замени алкохола). Peace

# 500
Здравейте!
Аз го поливах само с портокалов сок около 2-3 седмици и стана идеален, но не съм опитвала поливан с ром, за да направя разликата. При мен, обаче, най-странното беше, че докато го правех аромата беше неповторим, но при печенето и след това(опечен вече)не се усещаше абсолютно никаква миризма. На всички ни хареса, но се бях настроила от описанията на повечето от вас, за това как ухаел неустоимо. На някой да му се е случвало подобно нещо? Дори и обикновен кекс като пека цялата кухня мирише  newsm78

# 501
  • София
fraulitsa, и при мен така се получи.
Бях се настроила за божестевн аромат, ама ... нъцки (както казвахме като деца Wink)
Това обаче не му попречи да е с божествен вкус, не се притеснявай  Simple Smile

# 502
  • Бургас
Може би нещо от подправките  newsm78  Аз ползвам едни от Лидл, смесени, коледни, имат си всичко вътре- джинджифил, кардамон, канела, индийско орехче..... И в меденките от тях слага, мирише на Коледа!

Относно бързият АКК, аз правя от 5 години ето този. 1-2 дни преди Коледа, то му трябва толкова само за да слегне. Става твърд леко, не въздушен, но не го поливам. Омита се още щом дам знак за ядене  Mr. Green Mr. Green

http://recepti.gotvach.bg/r-5433-%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%BE% … D0%B5%D0%BA%D1%81

# 503
Може би нещо от подправките  newsm78  Аз ползвам едни от Лидл, смесени, коледни, имат си всичко вътре- джинджифил, кардамон, канела, индийско орехче..... И в меденките от тях слага, мирише на Коледа!

Не пазарувам често в Лидл и не следя промоциите. Кога горе-долу пускат коледните подправки и стоки?

# 504
  • Бургас
Всеки момент и аз не съм ходила скоро, но имам запаси от миналата година. Може би ще ида този уикенд и ще пиша, ако видя.  Peace

Ето така изглеждат:

На мен ми подариха от Щатите, комплект за коледна къщичка, та ще се пробвам тази година, въпреки че ми изглежда мега сложно? От какво тесто го правите, ако някой е правил и как точно, някакви хитринки, рецепти или линк ако има тема. Благодаря предварително! bouquet

# 505
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Всеки момент и аз не съм ходила скоро, но имам запаси от миналата година. Може би ще ида този уикенд и ще пиша, ако видя.  Peace

Ето така изглеждат:

На мен ми подариха от Щатите, комплект за коледна къщичка, та ще се пробвам тази година, въпреки че ми изглежда мега сложно? От какво тесто го правите, ако някой е правил и как точно, някакви хитринки, рецепти или линк ако има тема. Благодаря предварително! bouquet

какво има в този комплект, та ти трябва и рецепта за тесто?
в лидълския комплект си имаше всичко, медените стени и покривчето, бонбончетата-керемидки за украса на покрива, желираните бонбони за вратата...
ние с малчо правихме наша си къщичка за Коледа, тестото беше по рецептата на Джема за меденки, но те малко се надуват и се поизкриви къщичката. лепенето и украсата беше с разбит на пяна белтък и пудра захар. за да не се разпадне докато изсъхне "лепилото" използвахме клечки за зъби.
вторият опит беше по рецептата за шведски коледни бисквитки. "панелите" станаха по-добре, но никой не искаше да чака за къщичка и се изядоха без повече украси Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 506
  • Бургас
Формички, шпатулки, точилка малка......ама ни рецепта, ни упътване.  newsm78

# 507
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile значи почваш от стъпка 1 - рецепта
аз предлагам шведските коледни бисквитки http://www.menumag.bg/recepta/shvedski-koledni-biskvitki
каза, че си имаш формички. не знам какво значи това, но можеш да си намериш шаблон за коледна къщичка в нета. например това http://3.bp.blogspot.com/-AunZonNw3Jk/TukH1r3V9WI/AAAAAAAADm8/Qu … s1600/shablon.jpg

за лепенето има много информация, аз четох някъде за айсинг-роял айсинг и направих някаква адска смеска от разбит белтък и пудра захар (не че разбрах какво точно се иска)
"втвърдих" конструкцията с клечки за зъби Simple Smile Simple Smile после ги извадихме и падна лепене и украсяване Simple Smile
резултатът беше, че втората къщичка се изяде още на панели, явно не сме по украсата Simple Smile

# 508
  • Бургас
Аз точно макетите имам и разни други чудесии в тях, които дори не съм разгледала,......ама ще.
Най-големият ми проблем е тази глазура, не мога да я докарам такава бяла, става една прозрачна. Дали продават готов "крем" някъде. Миналата година се пробвах да направя за меденките, ми не става и не става. А не искам пък да е със сурови яйца  ooooh!

Това тесто е интересно, ще се пробва, благодаря!!! За лепенето, аз ще се пробвам да я слепя, а дребното да я "оцветява" после. Това количество стига ли за 1 къща?

# 509
  • София
Аз точно макетите имам и разни други чудесии в тях, които дори не съм разгледала,......ама ще.
Най-големият ми проблем е тази глазура, не мога да я докарам такава бяла, става една прозрачна. Дали продават готов "крем" някъде. Миналата година се пробвах да направя за меденките, ми не става и не става. А не искам пък да е със сурови яйца  ooooh!
........................
Продава се и готов прах в Арома хаус. Не съм го ползвала и не мога да кажа какъв е, но го има.

Общи условия

Активация на акаунт