Английски коледен кекс - 2 тема

  • 91 616
  • 644
  •   1
Отговори
# 510
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 818
Скрит текст:
Аз точно макетите имам и разни други чудесии в тях, които дори не съм разгледала,......ама ще.
Най-големият ми проблем е тази глазура, не мога да я докарам такава бяла, става една прозрачна. Дали продават готов "крем" някъде. Миналата година се пробвах да направя за меденките, ми не става и не става. А не искам пък да е със сурови яйца  ooooh!

Това тесто е интересно, ще се пробва, благодаря!!! За лепенето, аз ще се пробвам да я слепя, а дребното да я "оцветява" после. Това количество стига ли за 1 къща?


Simple Smile Simple Smile за цяло село ще е Simple Smile Simple Smile
и в рецептата си пише - с тези продукти се правят 150 стандартни бисквитки Simple Smile

аз се замислям за шоколада за готвене - бял и кафяв. ако се разтопи на водна баня може да се лепи с него. белият може да се оцвети коийто както иска ...
и никога не съм пробвала захарно тесто, фондан май се казваше. имало и готов.
http://kulinaria.bg/recipes/zaharno-testo-fondan
може да се опита и с него.

# 511
  • Някъде по Дунава
  • Мнения: 5 430
Fraulitsa, благодаря за мнението. Може и да пробвам със сок. Няма да е същия аромат, но поне да се хареса на децата.

# 512
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 818
момичета, попаднах на тази информация за фалшивите масла и реших да я пусна на коледните майсторки, но не намирам темата за коледни сладкиши Simple Smile
Ако някой реши, че е полезна може да я пренесе и там
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/10/23/3 … aznini_v_masloto/

# 513
  • София
  • Мнения: 12 219
момичета, попаднах на тази информация за фалшивите масла и реших да я пусна на коледните майсторки, но не намирам темата за коледни сладкиши Simple Smile
Ако някой реши, че е полезна може да я пренесе и там
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/10/23/3 … aznini_v_masloto/
Писах и там и показах на фото точно за това масло, Маркенбугер. Беше на прИмоция и Марето като невидяло купи четири пакета, да ама, не, мирише , мирише, ама знаеш ли как мирише , нещо беше като мръсни непрани чорапи от половин година  Sick Sick ...ами не мога да ти го обясня` щот бях потресена чак. Побеснях!! Върнах го и то след седмици, добре че не го хвърлих на момента, нямах време да скоча до супера. Моменталистически ми го взеха, мълчаха и нищо не казаха, върнаха ми и парите, ама не както бях платила на прИмоция , а в действителната му цена от 6 лв. Веднага купих Президент и мирясах.
Сега ще пренеса статията, ама ще я пренеса и в темата за Лидл, щото почти бях обвинена, че съм с префинен нос от една потребителка.  Sick

# 514
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 818
излезе ми темата, писах и там Simple Smile Simple Smile Simple Smile
сега остава да намеря масло, за което не са писали и да стискам палци да е свястно.

# 515
  • София
  • Мнения: 12 219
излезе ми темата, писах и там Simple Smile Simple Smile Simple Smile
сега остава да намеря масло, за което не са писали и да стискам палци да е свястно.
Хубаво масло е: Президент, Немско масло Pilos  от Лидл,  Butter Thuringen,  последното го пиша по памет и ако съм сгрешила в някоя буква, извинявам се.   Също много добро е  Lurpak.  Също и с кравата, ама нещо много крави станаха по картинките, че вече не зная кое е читаво , кое не.

# 516
  • София
  • Мнения: 336
Вчера броих, броих, 6 седмици до Коледа преброих и си казах, че тъкмо е време да опитам и аз да направя АКК Yum
По нощите забърках плодовете и ядките да се киснат и след малко ще мятам същинската част.
В клипчето на Джема от първия пост гледам, че слага в тестото и малко ром и се чудих, дали би било удачно да "капна" 2-3 лъжици Амарето - хем да подсили бадемовия аромат?

Някой друг ще прави ли днес или тези дни, или вече сте отметнали тази задача?

По темата за маслото - много харесвам Лурпак. Преди 1-2 месеца заредих фризера на прИмоция от Билла и се надявам да ми стигне за АКК, щолени, линцери, бадемови и щолен сладки, които съм намислила да правя поетапно.

# 517
  • София
  • Мнения: 336
Ами, готов е моя АКК Simple Smile

Скрит текст:

Точно 3 часа на 150 градуса и май леееееко е попрепечен, но е мекъчък. Стискам палци да не прегорял отдолу!
Бях завързала горната хартия и не съм го проверявала, а и уж си знам фурната... Доста е висок обаче и ако се наложи, има откъде да поокастря.
Значиии, стана отгромно нещо! Абсурд беше да го бъркам в миксера и го сборих на ръка. На кутията пасна просто идеално - все едно за нея е правен! Размера е 24/10.5 см.
Спазих рецептата на Джема с около 95% точност, като единствено сложих 100г сушени череши и 100г червени боровинки, вместо само 150г череши, портокаловите корички също увеличих на 100г., че да използвам цялата кутийка Също така, когато добавих плодовете в кексовата смес, сложих и 2 с. л. Амарето.
Аромата е божествен!

Сега, имам въпрос за съхранението, и по-точно за фолиото: Доколкото разбрах е алуминиево, увито около хартията за печене и се връща обратно в кутията, така ли?
Благодаря за отговорите Simple Smile

Последна редакция: нд, 12 ное 2017, 18:38 от Таря

# 518
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 818
направо с хартията за печене в кутията. никакво алуминиево фолио не ти трябва. не забравяй "капачето" от хартия. и то трябва да си е там.
Simple Smile амарето, а?
записвам си. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 519
  • София
  • Мнения: 336
YumYumYum
Опакован, прибран на хладно, на терасата и чака да си пийне Бакарди следващия уикенд Wink

Обърнах го, докато изстиваше (на третата снимка е с главата надолу) - ами журнал се е малко и леко се е разпукнал от тежестта. Надявам се от поливането да се овлажни, за да не е сухо препеченото и пукнатините да се позалепят.
Другия вариант е да не е чак толкова препечен, просто да ми се струва тъмен, заради кафявата захар, че моята беше много кафява Wink

Така хубаво мирише, а аз така да обичам сладкиши с плодове и алкохол Innocent , че много се вълнувам и нямам търпение да дойде Коледа Christmas Tree

Скрит текст:









Последна редакция: пн, 13 ное 2017, 11:54 от Таря

# 520
  • Мнения: 399
Таря, прекрасен АКК! Според мен не е препечен, чуден е.

# 521
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 728
Таря, чудесен е станал твоя АКК! Точно такъв става и така изглежда моят, а аз го правя не помня от колко години, поне 6-7 за Коледа, правила съм го и 2 пъти по поръчка на приятели за Великден (беше забавно с коледен вкус на пролетен празник, решиха че веднъж годишно е малко). При спазване технологията на Джема, точно такъв е резултатът като цвят и текстура.

Моят АКК съм планирала да правя следващата седмица и нямам търпение. Станало е семеен ритуал и традиция.

# 522
  • София
  • Мнения: 336
Благодаря ви Smile
Спазвах точно технологията на Джема и вярвам, че резултата ще си заслужава!

Did, ще се подсещаме май с теб да поливаме Wink

# 523
  • Viena
  • Мнения: 3 952
И аз ще го правя другата седмица Simple Smile

# 524
  • У дома
  • Мнения: 4 204
Таря, супер ти е кейка и моя изглежда така. Моя е сложен от 25 юли😶😶😶 още не е мухлясъл. Държа го най-ниско при плодовете в хладилника, като си го поливам такъв аромат се носиии....миналата година мноого ни хареса, дано по-ранното правене не е с по-лош вкус. Последните седмици мисля да не поливам или евентуално със сок може да полея, защото вече мисля че ще се опиянчим като го ядем. На дребо въобще не давам😉тя има достотъчно други сладки.
Някой каза за аромата при печене..ами и при мен и двата пъти такъв нямаше😂

Общи условия

Активация на акаунт