С какво ви дразнят свекървите- 28

• 70 376
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Не знам какво ще яде. Колкото пъти съм се пробвала да готвя, никога не е ял. А смея да твърдя, че готвя прилично. Отделно, че е на настроения и това, че е приел нещо, не означава, че ще го приеме пак.
Неприятно ми е, че се опитва да се разпорежда в собствената ми къща. Натрапва се. Не ми е проблем да скръцна със зъби и да я поставя на място, но искам да избегна сценката. Тя просто си е такава и е наивно от моя страна да очаквам да се промени, комай това е. Sad

# 106
  • I want it all and I want it now.
Хората не се променят.
Приемаш , ги такива и това е.
Отдавна се разделих с тази илюзия. Wink
Вземи някакви продукти ,който ще ядете и я постави пред свършен факт.

# 107
Добре, а вие консумирате ли зеле под някаква форма?
Ако да, просто сготвеното ще бъде за вас, а за детето предвиди нещо друго, което знаеш, че е подходящо.

# 108
Тогава не купувай зеле. Купи нещо , което детето ще яде.
Като дойде и кажи ,че зелето е свършило и си взела друго.
Разбрала си , го чак сега в последният момент. Laughing
Поставяш я пред свършен факт.

Моят син е на 2,5 години. Няма никакви проблеми със стомаха. Миналата седмица правих кисело зеле за нас с мъжа ми, за детето бях направила някако друго ядене. Само че той като видя зелето направо си придърпа една чиния и нямаше как да му я вземем вече. После цяла нощ рева, даже Панадол му давах. Остатъка от зелето си го доядохме тайно от него.
Някои храни по дифолт просто не стават за малки деца и не разбирам защо някой дори ще се опитва да им ги даде.  

# 109
  • София
Сън, права си, за жалост. Така и ще направя.  
Like_Smoke, не ям борш, а майка ми е на диета и яде ограничен набор храни. Детето си има храни. Simple Smile Удрям на камък с обясненията, че нямам нужда от някой, който да бие 250 км в едната посока, за да дойде и да сготви.
Както писах, ще я остави да готви. Проблемът не е в зелето или супата. Невъзпитано е да отидеш в къща, която си посетила едва 3-4 пъти и да се разпореждаш с твоите правила, след като в прав текст е казано, че домакините предпочитат друго. Ясно съм казала, че предпочитам да не го прави, на което ми беше отговорено, че "тя ще оправи детето". Това е.
Допълвам се - преди доста години имахме аналогична случка. Дойде да ни види новата квартира, бях оставила храни, напитки, за да се видят със сина й на спокойствие, аз бях на работа. Познайте какво заварих, когато се прибрах - пренаредени мебели, нови завеси, покривки и пр., намазани плочки с цел да се чистят. Собственият й син не беше успял да я озапти и я беше изгонил.

# 110
  • Бургас
Милинка, не е нужно да се нервираш. Просто й кажи "Детето НЯМА да яде зеле, така че ако ти се готви напразно - твоя си работа." или "Аз исках да се видим и да си поговорим, но щом предпочиташ да се занимаваш с готвене вместо да се видиш с децата си - добре".
Явно с право не поддържате отношения. Ужасни са простите хора, които не осъзнават простотията си и правят каквото си искат. Не знам какво налага нуждата вие да я издържате изцяло, но ако е работоспособна можеби не е зле да й намекнете, че имате финансови затруднения /дори и да нямате/ и да се ориентира към някаква работа. Сигурно е ужасно да си отделяш от залъка /и от този на детето си/ за такъв човек.

# 111
Милинка,

тогава имаш два варианта - казваш, че няма да се готви в дома ти и това не търпи промяна; сготвеното зеле носиш на някой съсед, който живее сам - все има някой, който ще се зарадва на топла храна била тя и зеле. А и Коледа идва, трябва да сме щедри и добри - съвсем ще имаш оправдание  Laughing

И трети вариант - кухнята е в ремонт  Mr. Green

# 112
Дояде ми се зеле от толкова четене.  Crossing Arms
Милинка, изпрати я при мен. Аз и зеле обичам, и борш, и тя ще е доволна.  Mr. Green

Мис Юли ти е дала най-разумното предложение, според мен.

# 113
  Как ще и даваш да готви зеле, което никой не ще в къщата на майка ти, това е някакво безумство. Кажи и, че на майка ти и става лошо от миризмата, то наистина размирисва жестоко - макар че аз обичам - и вместо да готви, просто ще се видите.
 Аз не бих купила никакви продукти и да и давам фронт в кухнята, слагам я на масата в гостната да си поговорим и това е.
  Много и се обясняваш - какво не яде детето, пък защо, това може само с разумен човек. Казваш и - няма да се готви зеле, и това е. Има си хора, с които освен директност нищо друго не върши работа.

Като дойде запретнала ръкави и пита къде са продуктите, кажи - не съм купила, ние сме приготвили почерпка, седни да се видим и да видиш детето.

# 114
  • Бургас
  Как ще и даваш да готви зеле, което никой не ще в къщата на майка ти, това е някакво безумство. Кажи и, че на майка ти и става лошо от миризмата, то наистина размирисва жестоко - макар че аз обичам - и вместо да готви, просто ще се видите.
 Аз не бих купила никакви продукти и да и давам фронт в кухнята, слагам я на масата в гостната да си поговорим и това е.
  Много и се обясняваш - какво не яде детето, пък защо, това може само с разумен човек. Казваш и - няма да се готви зеле, и това е. Има си хора, с които освен директност нищо друго не върши работа.

Като дойде запретнала ръкави и пита къде са продуктите, кажи - не съм купила, ние сме приготвили почерпка, седни да се видим и да видиш детето.

Напълно съм съгласна с теб. Как пък няма да тръгна да се обяснявам като ученичка. Казвам "НЕ" и толкова. Най-малко е отишла в чужда къща. Не си е виждала от години децата и първата й работа е да готви  ooooh!
Като каза за миризмата преди време бяхме поканили свекървата по някакъв повод у нас. Родителите ми и баба ми също бяха поканени. В един момент свекървата реши, че може да запали цигара, въпреки че ММ й направи забележка. И като почна да пафка.......На баба ми й стана лошо от дима и се наложи да излезе на терасата. Онази си продължи да пуши, знаейки, че баба ми /80г/ се чувства зле и трябва да стои на студа на терасата заради нея. Не че й стана неудобно.

# 115
Laughing Знаех, че така ще реагирате на поста ми.
Ама нищо, то ако един мъж прави кочина - той е мърльо, невъзпитан и прочее. Но, ако една жена живее в такава - то това по никакъв начин не я прави мърла, а просто творческа личност, която е над нещата. И, да, смятам, че жилището, в което хората живеят трябва да се поддържа . Със сигурност не бих спестила подобен коментар независимо дали става въпрос за сосбствено дете или за неговия съпруг/съпруга.

Лично аз реагирах на изречението как ще се караш на снахата, че не поддържа жилището, което си им предоставила, чисто. Да се има предвид, че и аз съм бъдеща свекърва. Но... Като са отделно, да се оправят помежду си за поддръжката на къщата. Мен лично ще ме е срам от себе си, че не съм възпитала сина си 1. да му прави впечатление мръсотията и неподдържаното и 2. това, че не помага на жена си в домакинството, защото ако и двамата работят, следва и домашните задължения да са разпределени по равно. Та вече го уча на някакви умения и даже от време на време го майтапя, че или ще се учи да домакинства и той или да учи, за да вземе по-хубава професия и да издържа жена си вкъщи да му слугува.
Инак моята свекърва много я беше яд, че мъжа ми ми помага в домакинството /и то по свое желание/. Като са живели заедно, тя ги е пращала на кафе /мъжа си и сина си/ и се е скапвала да почисти основно всичко, а мъж ми предпочиташе да ми помогне да оправим по-бързо и да идем заедно на кафе. Тъй че не е въпрос и на възпитание, а на усещане от страна на половинката.
Изобщо моето мнение е, че независимо, че всеки идва от семейство с някакви навици, двамата трябва да си изградят собствени такива и ритъм на поддръжка, пък ако ги кефи да живеят в кочина, да си свинстват там и толкоз. Sick Техен проблем, не на родителите им, все пак хора на по 20+ трудно се превъзпитават.

# 116
Влизам от телефона и само отгоре отгоре прочетох  какво сте писали..
Не съм мърла,чистя,подреждам,поддържала съм си винаги уютен дом.Мога да готвя,доста добре бих казала.Разбира се не винаги всичко ми е опънато по конец,но е съвсем в реда на нещата.Плюс това ние още не сме се настанили както трябва в жилището.Трябваше да изчистим цялата мизерия,която наемателя беше оставил..а междувременно ходим и на работа..много е изморително.И въпреки всичко си беше чисто и подредено,а тя се хвана за това,че в двете стаи не съм била сложила килимите.Както и,че съм слагала покупките в моя хладилник,я не в техния..що за наглост е това! А и като стана въпрос за това..апартамента е от нейната свекърва и е собственост на ММ..

# 117
  • Canada
 Много обичам да ми е чисто и подредено, но не ми остава време, нито пък желание след работа да се вихря и да лъскам из къщи. На когото не му харесва - да си гледа работата!  Simple Smile

# 118
  • I want it all and I want it now.
милинка
Сетих се ,че можеш да спреш водата в събота като идва. Laughing
Има си вътрешен кран  Mr. Green Просто , го врътни.
Така ще си спестиш обясненията  Laughing
Майка ти да каже ,че не може да и се бърка друг в кухнята.  Peace

# 119
  • София
Да  вземем.да ги съберем с баща мк-той може да живее само на зеле. Обича го във всичките 4 сезона, по всички възможни начини. В момента си е сложил 5 големи(не знам колко литра са, но са огромни) буркана с нарязано кисело зеле.Отделно си е взел един бидон и там има не знам колко зелки...Като се влезе в апартамента и ти се усмърдява душата. Но баща ми с умиление си сипва зеленце, точно вчера говореше колко го обича и изреждаше всички възможни ястия, в които може да го използва. Майка ми не обича, казва, че сякал яде от себе си.
Баща ми има и 3 големи буркана с туршия и малко бидонче със зелени домати.
Аз го ям, но не съм фенка, а и не трябва да прекалявам с него, заради един здравословен проблем.
Племенникът ми е на година и 8 месеца и, въпреки че уж не му даваме яде такива неща на поразия. Любим му е таратора с много чесън. Случвало се е да го сгащя как ръфа глава чесън. Точно снощи гребеше със шепи от киселото зеле с червен пипер и нярязани зелени домати. Детето си има ген просто...зет ми е същия като баща ми.
Нито го боли корем, нито нещо му ставя зле при изхождане-не му даваме, но той пищи, краде лесън и лук..и човек се примирява и му дава.
Мен много би ме изнервило така да ми се врат, но предполагам, че преди да ми прелее и да вдигна скандал, ще и взема половин зелка или ще я оставя тя да си я купи. Ще си сготвя за нас, тя да си готви зелето(ако се дореди до печката) и няма и да го помириша.Като сготви 2 пъти борш(за пръв път опитах у свеки и всъщност много ми хареса)и зеле със свинско и види, че никой не го яде, оредполагам, че ще схване.

Общи условия

Активация на акаунт