С какво ви дразнят свекървите- 28

• 70 375
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Тони, аз въобще не коментирам конкретния случай, а говоря принципно  Peace
Извини ме, не съм разбрала.  Hug
Ами никой не обича мърльовщината.
Аз самата не чистя с песен на уста, ама какво да се прави като не обичам да ми е кочина и разхвъргания. (Добре, че майка ми сега ме отменя, та аз само готвя по-завъртяни неща.)

# 91
Претенциите не следва ли към собствените потомци да се отнасят? На тях се предоставя жилището, не на чуждия човек. Или последният хем не трябва да забравя, че е "на чуждо" и че обувките му са все към изхода обърнати, хем трябва да слугинства денонощно по точно определени от носителя на нотариалния акт критерии, защото "му е дадено"?

# 92
  • София
Много рядко пиша в темата, макар и да я чета. Живея в чужбина и не поддържам контакти със свекървата от 2009г. (поради личностни различия). Върнах се с детето за празниците, а и да се запознае с двете баби.
Свекърва ми ще дойде в неделя да го види. Отсега имам списък с продукти за закупуване, за да му готви супа, защото не съм готвела. Детето е с хранителни непоносимости, проблемен за ядене и в момента го водя при хранителен терапевт за лечение. Иска да го гощава с кисело зеле и тук щяла да готви прясно (той е на 1 год.).
Тъй като съм свръх търпелива, ще я пусна да твори. Опитах се да я предупредя, че усилията й ще са напразни, още повече, че не давам трудносмилаеми храни. Тя от дума не разбира и ще я оставя да готви. Очаквах, че срещата ще протече по нормален начин - обяд, кафе, торта и да си ходи. Не очаквах, че ще заформя кулинарно показно. С нея нямаме нищо общо нито като светоусещане, нито като възгледи за живота и единствено доброто ми възпитание е причината да не ескалират взаимоотношенията. Не съм я виждала от 2009г., не контактувам с нея, но сега ще трябва да изтърпя няколкото идвания заради детето. Sad   

# 93
  • София
И какво - вместо да седи и да се радва на внучето, тя ще ви изнася кулинарно шоу?!  

# 94
Мноо ясно, нали трябва да натрие носа на снахата, дето сигурно нищо "нормално" не готви на горкото дете, то затова не се храни. Милинка, само внимавай да не ти натъпче детето с нещо насила зад гърба ти, само и само да покаже, че то от бабините неща яде  Sad

# 95
милинка , ако бях на твое място, бих включила камерата да заснема това велико кулинарно шоу...   chef Като не забравям да задавам въпроси, свързани с технологията на приготвяне. bowuu

# 96
  • I want it all and I want it now.
Жената мисли , че детето като е на 1 година яде като дете на 15г.  Laughing
Това може, да прави и с това иска да впечатли внука.
Приеми , го от смешната страна и всичко ще бъде наред  Peace

# 97
  • Бургас
По-добре да му сготви пръжки с лук. Стават по-бързо и ще ви остане време да си поговорите  Laughing

# 98
  • Winterfell
Понякога колкото и да го обръщаш,смешна страна няма.Детето е малко и с проблемен стомах до колкото разбрах  newsm78
Аз бих и висяла до главата докато се вихри в кухнята,търпеливо обяснявайки за вредите в-ху детето ако слага нещо което не трябва.Ако си прави оглушки бих тропнала.
От година насам имам подобен проблем със свекървата.(Тя не готви.Евентуално веднъж месечно.)
Детето ми има проблемен стомах.Трудно се изхожда.Още като забелязах проблема започнах да го храня с повече супи,повечето храни са разхлабващи.Боклуци от сорта на ''кроки'' ,кренвирши,вафли и прочее не купувам.Не съм забранила да опитва ако го почерпят,но да се яде всеки ден-не!Разхлабващ сироп също пие.
А тя само това купува всеки Божи ден-кроки с играчка и вафла.От година насам обяснявам защо не трябва да купува подобни неща,че му вредят,страда като го свива стомаха няколко дни.Ама на нея не и пука.Ставали са грандиозни скандали у нас точно заради това и не вдява!Или така и е по-удобно.Той още от вратата тича при нея да я пита какво му е купила.Купува си внимание жената.А м-ду другото детето се радва на банан колкото и на вафла.Книжки и пъзели обожава.И съм и го казвала.И най-демонстративно изхвърлям крокито.Ония ден му даде вафла в осем и половина вечерта,докато слагах масата да вечеряме.Изхвърлих я в коша пред нея.Снощи пак беше купила.Давала му е суха паста преди да закуси-той я бил видял.Отгоре на хладилника,който е по-висок от мен   Laughing
А такива чистофайници дето от мерак ходят да обсъждат и подреждат чуждите къщи- Stop
Моята ме разнася по роднини и познати колко съм била мърлява.Вече година и половина съм в нейната къща(не спира да повтаря,че апартамента е на нейно име) и до сега веднъж не е изчистила торбата на прахосмукачката.Има 2 прахосмукачки.Като се напълнеше едната вземаше другата,а кто се напълнеше и тя просто бучеше с нея под предтекст,че е пуснала прахосмукачка.Докато не ги изчистя и двете.Преди месец си взе едната да си чистела тя с нея,ние да ползваме другата.Напълни се нейната и идва да взима тази,която уж ни даде  Laughing Врата до сега също не е мила.Кухнята я мие с мокри кърпички.А пуши постоянно там и стават кафяви кръгове по шкафове и стени.Терасите бяха затрупани с буркани,бирени бутилки и боклуци.В банята имаше неподозирани мизерии.Е,не ги изчисти тя.Ама аз съм мърла,защото вечер детето си разхвърля играчките и не търча подир него да ги събирам.И аз подреждам сутрин.Вечер никой не е в състояние да ме накара да пусна прахосмукачка.Все пак имаме и съседи.

# 99
  • Бургас
Ro, според мен купува вафли, кроасани и пр. основно, за да те дразни.
Относно чистотата в една къща смятам, че тя се определя от домакинята, а домакинята във вашата къща, е свекърва ти, колкото и да не ти харесва. Да, дразнещо е, може и ти да си права, но къщата е нейна. Според мен повечето свекърви се дразнят от факта, че сина им е домъкнал избраницата си у тях, но тъй като не може да си го изкарат на любимото дете, го отнася горката невинна снаха.
Редно е всяка жена да си има дом, в който да готви каквото иска и да разхвърля колкото и когато иска. И аз не съм образцова домакиня и понякога и у нас е разхвърляно /ММ има навика да хвърля по трапезарните столове я някоя тениска, я някоя влажна хавлия или струпва прането на дивана, за да го сгъна като се прибера/.
Ако живея със свекърва ми и тя ми прави забележки никак няма да ми стане приятно, особено ако не е права, но къщата си е нейна. Аз там място нямам. По-скоро ще ме е яд на мъжа ми и ще ми иде да го пребия, че ме кара да живея с майка му и че търпя всичко това. Правилото е "Две жени, две къщи".

# 100
  • Winterfell
Така де,от нея се определя...Ама да ти чисти кочините друг,а ти да го разнасяш,че е мърльо/а  Laughing
Това ми беше мисълта.
Да,дразни я,че живеем заедно.И мен ме дразни.И аз не искам.При положение,че сина и си сложи главата в торбата да тегли кредити от банки,за да може тя да измъкне гаджето си(с което бяха заедно едва от 2 месеца) от затвора....Можеше поне да спре с натякването,че е нейно.Пък и е наследствено,не е само нейно.Аз с наследствено жилище не бих се перчила.Ние не и го и искаме.Искаме да си купим наше.

# 101
  • София
Благодаря ви за подкрепата, момичета!
Всъщност синът ми е с основна непоносимост към млечния белтък, но покрай това е с чувствителен стомах и често има колики като на малко бебе. Отделно на това основният проблем е отказ да приема твърда храна, поради което се наложи включването на терапевт. На този фон идеята с киселото зеле и супата с прясно зеле са абсурдни, защото той няма да си отвори устата, за да ги опита. Опитах се да обясня защо ходи на терапевт, с какво точно се храни, но за нея и терапевтът, и неготвенето са грешка и тя щяла да го "оправи". Започна да обяснява как трябвало да дъвче, да съм давала корички хляб, за да се научел. Сигурно не съм наясно с тези неща и само запълвам свободното време с посещения в терапевтични центрове.
Не ми е проблем да я пусна и да твори, но тя идва за няколко часа, ще бъде в апартамента на майка ми и ще окупира кухнята, за да готви нещо, което никой няма да яде. Мълча, защото съм противник на грозните сценки и безсмислените спорове. Именно поради тази причина всячески избягвах контакти с нея, но наличието на дете налага известни промени в комуникацията.

# 102
  • София
Не ми е проблем да я пусна и да твори, но тя идва за няколко часа, ще бъде в апартамента на майка ми и ще окупира кухнята, за да готви нещо, което никой няма да яде.
Просто оставам без думи!

Предложи й съвсем добронамерено вместо да си губи времето в кулинарни подвизи, да си поприказвате, да се порадва на внучето и т.н.
Стискай зъби, след като и без това се виждате толкова рядко.

# 103
  • София
Предложих й го, разбира се. Обясних в цвят и краски, че зелето е несмилаемо, дори и през пасатор пак няма да стане идеално гладката консистенция, която евентуално той би приел. И че всичкият й труд ще отиде на вятъра, защото от по-груби пюрета директно повръща. Но това са приемливи доводи, само ако имам разумен човек насреща си. 
Същото беше и с дрехите - милион пъти й се обясни да не купува дрехи, защото нито съответстват на размерите му, нито на климатичните условия, в които живеем. Последно беше купила блузи за ръст 116, а той е 80-86. Нямаше да обръщам внимание, ако от години не беше на наша пълна издръжка и неразумните харчлъци стават дразнещи.
Изобщо тя е крайно недиалогичен тип, склонен да слуша само себе си и собствените си емоции, намерения и пр.

# 104
  • I want it all and I want it now.
Тогава не купувай зеле. Купи нещо , което детето ще яде.
Като дойде и кажи ,че зелето е свършило и си взела друго.
Разбрала си , го чак сега в последният момент. Laughing
Поставяш я пред свършен факт.

Общи условия

Активация на акаунт