С какво ви дразнят свекървите- 28

• 70 297
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
Писана, най-добре седнете и се разберете със свеки относно домакинството и гостуването.

От друга страна и аз я разбирам, защото не понасям разхвърляно и мърляво, и ако съм свекърва това определено ще е сред първите неща, които ще ми направи впечатление в приятелката/жената на сина ми. А, ако живеят в мой дом, няма да си премълча.

Имам едни съседи, които ако не беше свекървата да им обзаведе дома, още щяха да живеят на голи стени  Tired

# 76
Писана, най-добре седнете и се разберете със свеки относно домакинството и гостуването.

От друга страна и аз я разбирам, защото не понасям разхвърляно и мърляво, и ако съм свекърва това определено ще е сред първите неща, които ще ми направи впечатление в приятелката/жената на сина ми. А, ако живеят в мой дом, няма да си премълча.

Имам едни съседи, които ако не беше свекървата да им обзаведе дома, още щяха да живеят на голи стени  Tired
Добре де, и на мен не ми харесва разхвърляно и мръсно, обаче не ходя на хората по къщите да оправям, нали? Те са големи хора, ако искат да се заринат, тяхна си работа. Нали те ще си живеят в мизерия? И какво като е твой дом, щом си го предоставила за ползване, временно не е твой и нямаш думата, иначе по-добре не го давай. И да ти направи впечатление, какво ще стане, ще мрънкаш на сина си колко мърлява снаха ти е взел ли? Ами като се харесват хората, да се вземат, явно на него не му пречи, примерно.
Същото това явление го наблюдавам и у майка ми, която е прекрасна тъща, но не толкова прекрасна проектосвекърва. За моите разхвърлянки може да си затвори очите, дори ще ми помогне да изчистя, обаче ако става въпрос за снаха, е безкомпромисна. Не знам защо така се получава....И на мен не ми харесват примерно някои хигиенни въпроси у свекърите, обаче си трая, отивам за 1-2 дни и си тръгвам, не мога да превъзпитавам 60 годишни хора, нито пък да се блъскам да им чистя и следващия път-пак същото. Баба ми е същата, всеки с навиците си, не е приятно, обаче няма и спасение.

# 77

Добре де, и на мен не ми харесва разхвърляно и мръсно, обаче не ходя на хората по къщите да оправям, нали? Те са големи хора, ако искат да се заринат, тяхна си работа. Нали те ще си живеят в мизерия? И какво като е твой дом, щом си го предоставила за ползване, временно не е твой и нямаш думата, иначе по-добре не го давай. И да ти направи впечатление, какво ще стане, ще мрънкаш на сина си колко мърлява снаха ти е взел ли? Ами като се харесват хората, да се вземат, явно на него не му пречи, примерно.

На мнението на Omnia Vincit Amor съм. А ако са ти квартиранти, пак ли не би си премълчала, ако е неподредено? Да не говорим, че имам пример със свеки, която ползваше точно тоя довод - "Не ми поддържаш хубаво апартамента, който съм ви дала", като нямаше друг. А момичето си беше ок като домакиня, хем работеше.

# 78
  • Варна
Именно...  newsm10
Аз не разбрах в случая, апартамента на ММ ли е или на Свеки по документи, но понеже смятам, че това не е от значение, подкрепям... След като си отдал апартамента си за ползване. независимо дали под наем или на детето си безвъзмездно, нямаш право да нахълтваш там и да държиш сметка как домакинята поддържа домакинството...  Naughty

# 79
И..стигаме до извода, че свекървите очакват в лицето на снаха си, да имат безплатни слугини. после се чудим, що някои мъже очакват същото от жените си. Ми щото така са възпитани.
Имам опит с такава, която уж ни предостави безвъзмездно жилище, а после си влизаше да проверява в мое отсъствие, разбира се. Пращаше и леля си от долния етаж.
Ненормалници.
С такива хора не можеш да се разбереш никак.
Направи ми впечатление и коментарът й за детето на жената. пълна гнус. били я взели с дете  ooooh!Сякаш тя спи с нея и й гледа детето. На мен, ако някоя ми го каже това, недай си Боже, ще е последният път, в който разговаря с мен, а синчето й ако си замълчи, ще е екс.
То пак нали, голяма хапка лапни, голяма дума не казвай, но не мисля, че ще го позволя.

# 80
  • София
писана, тръпки ме побиха от поста ти.
Абе я всеки да си знае дома. Вземете й ключа на тая вещица или сменете патрона или там каквото има за смяна. Това е върха на наглостта, как може да има толкова невъзпитани хора...  Rolling Eyes

Джулка, как мина фамилния обяд, нищо не казваш? Инструктажът на милото свърши ли работа?  Grinning

# 81
  • Бургас
писана, тръпки ме побиха от поста ти.
Абе я всеки да си знае дома. Вземете й ключа на тая вещица или сменете патрона или там каквото има за смяна. Това е върха на наглостта, как може да има толкова невъзпитани хора...  Rolling Eyes

Джулка, как мина фамилния обяд, нищо не казваш? Инструктажът на милото свърши ли работа?  Grinning

Добре мина. Бабето навърши 85г. и постоянно искаше да й наливаме винце  Laughing Голям образ е. Разказваше ни как един дядо я гонел на гробищата, щото я искал за жена  Grinning
Иначе естествено ни питаха КОГА ще си имаме бебе. ММ мълчи. Аз им казах, че съм си поръчала китайче и си чакам доставката.
Лелите на мъжа ми бяха направили салати и ядене....................добре, че хапнах преди да отидем  Sick
Свекърите и те бяха там. Майка му седнала на дивана с якето, кашля като раздрана. Викам й "Отиди при личния си лекар да ти преслуша дробовете", а тя ме гледа и ми мига насреща. Все едно не беше на крачка от смъртта преди няколко месеца. Да им имаш спокойствието на някои хора.

# 82
Страшна картинка... Напомня ми как се бяхме събрали май месец!Бебето беше на 3 месеца със сополи и колики! Но зълва ми попита "Кога почваш с сокчетата". В опита си да и обясня, че сок няма да давам, свекито заключи "Сокче и кисело млекце даваш и  ще забравите за колики и сополи!" Аз замълчах ама свекито след 5 минути каза "Ами вие няма ли да си ходите вече!"

# 83
  • София
Добре мина. Бабето навърши 85г. и постоянно искаше да й наливаме винце  Laughing Голям образ е. Разказваше ни как един дядо я гонел на гробищата, щото я искал за жена  Grinning
Иначе естествено ни питаха КОГА ще си имаме бебе. ММ мълчи. Аз им казах, че съм си поръчала китайче и си чакам доставката.
Евала на бабката - да пийва винце и поне 100-така да чукне.  Grinning

Колкото до въпросите за бебето - супер натоварващо е и нахално.
В тази връзка се сещам как преди време шефът ни беше помолил да го предупреждаваме 2 години преди да започнем да правим бебета.  Joy

# 84
  • Бургас
Евала на бабката - да пийва винце и поне 100-така да чукне.  Grinning

Колкото до въпросите за бебето - супер натоварващо е и нахално.
В тази връзка се сещам как преди време шефът ни беше помолил да го предупреждаваме 2 години преди да започнем да правим бебета.  Joy

Да ти кажа честно вече не ми е натоварващо. Тези тъпотии относно кога ще имам деца вече са ми като "здравей", "здрасти". А и осъзнавам, че на хората реално хич не им пука дали и кога ще имам деца и просто си чешат езиците колкото да кажат нещо.

Шефът ти е голямо "сладурче". Защо пък 2г. и то преди да започнеш опитите. Ще пусне обява, че си търси нов човек, който да започне работа след 2г ли!?  Grinning

# 85
  • София
Шефът ти е голямо "сладурче". Защо пък 2г. и то преди да започнеш опитите. Ще пусне обява, че си търси нов човек, който да започне работа след 2г ли!?  Grinning
Ма моля ти се, никоя от колежките не го и информирала предварително. Шефът ми е образ голям, вече е на 75 г. и раздава семейни съвети по всички фронтове - най-вече по любовните. И си се хили доволно. Сладурче.  Heart Eyes

# 86
 Laughing Знаех, че така ще реагирате на поста ми.
Ама нищо, то ако един мъж прави кочина - той е мърльо, невъзпитан и прочее. Но, ако една жена живее в такава - то това по никакъв начин не я прави мърла, а просто творческа личност, която е над нещата. И, да, смятам, че жилището, в което хората живеят трябва да се поддържа . Със сигурност не бих спестила подобен коментар независимо дали става въпрос за сосбствено дете или за неговия съпруг/съпруга.

# 87
  • Бургас
Laughing Знаех, че така ще реагирате на поста ми.
Ама нищо, то ако един мъж прави кочина - той е мърльо, невъзпитан и прочее. Но, ако една жена живее в такава - то това по никакъв начин не я прави мърла, а просто творческа личност, която е над нещата. И, да, смятам, че жилището, в което хората живеят трябва да се поддържа . Със сигурност не бих спестила подобен коментар независимо дали става въпрос за сосбствено дете или за неговия съпруг/съпруга.

Напълно съм съгласна с теб. Няма да се изкефя ако сина ми докара някоя мърла, дето нито чисти, нито готви, но ще си замълча ако живеят отделно. Обаче да ми обръща къщата на бардак и да стои на масата със скръстени крака щото видиш ли "не можела да готви" - и аз няма да си премълча. Веднага ще им покажа пътеката на младите. Да си освинчват тяхната си къща.

Не знам какво им става масово на младите момичета. То масово едни мърли, неподредени, неспособни да сготвят едно елементарно ядене. Никой не може да ме убеди, че една жена наистина не може да готви и то лесни ястия. Че не иска е друго нещо. Не знам с какво ще си хранят децата такива жени - сандвичи и пици, пък после ревем, че детето в първи клас тежи 60 кила.

# 88
  • София
Like_Smoke, искам да ти кажа, че вечер, преди лягане, вкъщи е сякаш бомба е паднала. И тъй като на никой не му се занимава да подрежда и чисти посред нощ, майка ми извършва тази дейност сутрин. Когато майка ми не живееше у нас, кочинката си я оставях само за през уикендите - тогава си оправях на сутринта.
Та въпросната свекърва след като е пристигнала рано-рано и хората са били още в леглото, явно не са имали време да почистят за Нейно Превъзходителство.

# 89
Тони, аз въобще не коментирам конкретния случай, а говоря принципно  Peace
Масово жените се оплакват, че свеки не е научила на нищо сина си, но по мои наблюдения мога да кажа същото и за майките на дъщери. Много са ми смеши изказвания от типа, че поддръжката на дома е слугинска работа и нейната принцеса не е родена да пусне прахосмукачка.

Както и да е. Просто смятам, че човек, който няма изградени навици в дома си, той няма отношение и към заобикалящата го среда навън. Затова и входовете, стълбищните пространства, асансьорите, улиците, парковете - всичко ни е мръсно.

Общи условия

Активация на акаунт