Чета темите от доста време,но не съм писала.Направо се изумявам как може да има такива хора,било майки или свекърви..защо сами си усложняват живота не разбирам..по-спокойно ли спят като тормозят собствените си деца..Скоро заживяхме с моя възлюбен заедно в неговия апартамент(досега той е живял с родителите си).И се започна..посещения със и без предупреждение,няма значение искам ли,изморена ли съм,имам ли други планове..Планове за ремонти,това така го направете,тука така е добре да стане..Започна да ми носи всевъзможни глупости..отцедник за прибори например..ми то аз ако искам ще си купя нов,не да ползвам нейните стари..Донесе си някакви картини от тях и ги накичи по стените при все,че и казах,че не ги искам..Не разбира нито от намек,нито от нищо(или поне се прави).Капката,която преля чашата..в събота звъни ни,ние спим и тя разбира се решава да дойде,влиза и започва да ми сгъва дрехите и изобщо да шета жената..Побеснях
Викам и кво става,кво правиш..и се започна един скандал..не било оправено,не било подредено,каква жена съм била,каква домакиня съм била,ти си имала труден живот,аз съм те приела като дъщеря,за детето нищо не съм ти казала..Не издържах аз,наредих я едно хубаво,а моя само седи и клепа,без да стане да ме защити като мъж,после като отидох в другата стая и казал,че заради нея ще се разделим ако не престане,да остави ключа и да не идва повече. Колко сме се карали заради нея просто не е истина!Страх ме е,че ще започне да взима нейната страна или по-точно,че ще счита за нормално тя да се разпорежда и да си мисли,че той все още е на 5,на мама детето
Аз съм имала наистина много гаден живот,сама съм се блъскала(и продължавам),със зъби и нокти съм се борила..и всичко това си оказа влияние в един момент и след смъртта на баща ми аз буквално се сринах.Получавах паник атаки,незнаех какво става с мен,последва адската депресия,даже и не искам да се сещам за тогава.Както и да е,повъзстанових се малко от малко и незнам защо отлагах,но едва преди няколко месеца потърсих помощ от психотерапевт.Имам голям напредък,все едно живея втори живот,но това е друга тема.Мисълта ми е,че тъкмо се закрепих малко и хоп,нови ядове.Ами писна ми! Какви са тези майки,какви са тези мамини синчета незнам!
Психолога ми каза,че не съм постъпила правилно,че съм си изтървала нервите,трябвало е да търпя и да мълча за да може сина и да се убеди,че се държи гадно и е лоша и сам да я отдалечи от нас.И ако и тогава той не те защити,по-добре се разделяйте докато е време,така ми каза. Много гадно се чувствам,страх ме е,че ще избере нея(образно казано),а аз не бих търпяла подобно нещо.Доста объркано май стана,може и да звуча неадекватно на моменти,но не мога да си събера мислите..

Наистина кофти момент. Пожелавам ти да нямате големи пререкания със свеки и тя наистина да си е взела някои поуки, че да живеете нормално заедно. Няма как да няма леки сблъсъци, когато съжителстват хора, които по принцип не трябва да живеят заедно /млади и възрастни/, но се надявам да се нагодите някак.
Дано
Та съм предварително подготвена за въпроси от сорта "Вие кога най-после ще си родите детенце", "Кога, къде, за колко пари, в кой квартал, на кой етаж ще си взимате жилище" и пр. Смятам да инструктирам ММ как да отговаря на въпросите, защото има навика да се обяснява като ученичка и почва с едни обяснения......... Просто толкова ми е ясно как ще мине обяда, че даже няма смисъл да ходя
И моят мъж чак ми се сърди, че баба му се трепала, пък аз не искам за 5 минути да я уважа. И 2-3 години по-късно ми се напомня случая/случаите. Ядем спокойно и тя отвежда темата натам и започва жалване как преди еди какво си станало.