С какво ви дразнят свекървите- 28

• 69 680
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
  • при късмета
Ако ми се случи, поне едно да е ясно - в моята къща важат моите правила.

Е това е така, но някой път се оспорва  Mr. Green Mr. Green и става страшно и темата набъбва

Дори младите да са при някои от родителите, никой, абсолютно никой няма право да се бърка във възпитанието и начина на гледане на детето. Това, че живеят в нечия къща, не дава това право на собственика на къщата. Порядки в къщата и разни други битовизми са нещо отделно.

# 331
  • София
Никой няма право да се бърка, стига да не го набъркат насила. Например "ела, че ми трябваш да гледаш детето".

# 332
  • при късмета
Никой няма право да се бърка, стига да не го набъркат насила. Например "ела, че ми трябваш да гледаш детето".
За конкретния случай това не се отнася.
Дори да е помолена някоя баба да гледа детето, това не й дава право да възпитава въпросното дете по неин си начин. Особено, ако родителите са на друго мнение, е длъжна да се съобрази.
Бабите никога няма да преживеят това, че не командват парада, като се отнася за начина на гледане и възпитание на внуците си и се чудят как да изкарат снахата лоша майка. А по този начин, те излизат лоши баби. Ако техния начин е бил перфектен, децата им, станали вече родители, нямаше да го коригират

# 333
  • София
Ако ми се случи, поне едно да е ясно - в моята къща важат моите правила.

Е това е така, но някой път се оспорва  Mr. Green Mr. Green и става страшно и темата набъбва

Дори младите да са при някои от родителите, никой, абсолютно никой няма право да се бърка във възпитанието и начина на гледане на детето. Това, че живеят в нечия къща, не дава това право на собственика на къщата. Порядки в къщата и разни други битовизми са нещо отделно.
Аз отговарям на подчертаното. За кой конкретен случай говориш тук?
За конкретния случай това не се отнася.
...

# 334
Да ми реве на главата 1годишно, наказано , че прави бели - сори.

# 335
  • при късмета
Първото оплакване на Gubzerka, беше за това, че детето като не слуша и тя го наказва свекърва й беше направила реплика, че с нейното възпитание ще го направела психопат  ooooh!

А за общия случай продължавам да си стоя зад мнението, че дори младите да живеят в къщата на някой от родителите и дори да им помагат в отглеждането на детето, нямат право да се бъркат във възпитанието. Начина на гледане на детето също само родителите имат право да определят.
Кой, ако не родителите знаят най-добре грешките на бабите като родители? Ако има разминавания във начина на гледане внучето, то родителите му най-добре знаят какво от бабите да не допускат, като лично минали от там. Бабите просто казват "на времето така беше" и край, изобщо не допускат да са правили грешки. И то с тъпото оправдание, че всички така правели

Трещерица и аз може да не съм съгласна с нечии методи, но не налагам своите. Както казах бабите нямат право да го правят, камо ли някой друг.

# 336
Бабите просто казват "на времето така беше" и край, изобщо не допускат да са правили грешки. И то с тъпото оправдание, че всички така правели

Трещерица и аз може да не съм съгласна с нечии методи, но не налагам своите. Както казах бабите нямат право да го правят, камо ли някой друг.

Изобщо не си права. Бабите сме правили много грешки и гледаме да не ги повтаряме. Нямам против нечии методи, но ако съседчето врещи непрекъснато, ще се поинтересувам. Може и до социални да се допитам.

Все пак сме отгледали свестни деца - вас. Е, за мъжа на Гъбозетка не грантирам.

# 337
Когато моите родители или родителите на мъжа ми са гледали децата, съм им давала пълна свобода да ги гледат така, както те смятат за добре. Ако не ми харесва, просто си търся друг вариант. Не съм им работодател, та да поставям условия. Единственото ми изискване е било да не се нарушава драстично режима им. Но с режим и за бабите е било по-удобно.

# 338
  • при късмета
Изобщо не си права. Бабите сме правили много грешки и гледаме да не ги повтаряме. Нямам против нечии методи, но ако съседчето врещи непрекъснато, ще се поинтересувам. Може и до социални да се допитам.
Все пак сме отгледали свестни деца - вас. Е, за мъжа на Гъбозетка не грантирам.

Ти като видна свекърва говориш от първо лице, а това което твърдиш все едно е начин на мислене едва ли не на всички свекърви.
Някои гледат да не ги повтарят, някои си държат на старото и не приемат по никой начин някой да е по-запознат от тях. Това значи да признаят, че младите са прави, а това не биха допуснали. За повечето над 60 години продължава да важи правилото, че възрастните знаят, могат и разбират повече, само от позиция на годините. А това отдавна не важи.
Разбира се няма правило което да се отнася за 100% от която и да е група, винаги говорим за болшинството.
Тук нямаше описан случай на "непрекъснато врещящо дете", имаше описана случка в която се е разплакало.

# 339
Имат го опита. Не интернет. Според теб, правилно ли е да наказваш 1 годишно дете, защото прави бели?

# 340
Имат го опита. Не интернет. Според теб, правилно ли е да наказваш 1 годишно дете, защото прави бели?
Кой опит ? Масово родителите са работели и децата са отгледани от баби и дядовци ,нали?
Категоричността не е добра черта и при свекървите и при снахите ..

# 341
Защо някой не ми отговориш на въпроса - нормално ли е да наказваш 1 годишно да реве, защото прави бели.  

# 342
Защо някой не ми отговориш на въпроса - нормално ли е да наказваш 1 годишно да реве, защото прави бели.  
Поради същата причина, поради която ти заобикаляш фактите от моя. Peace

# 343
  • при късмета
Отговорам де спокойно, не мога само на компютъра да стоя
Техния опит не отговоря на настоящето. Вече е отхвърлен като неправилен и неработещ. Обаче не спират да го налагат, само защото за тях е било е така и не приемат, че по-младите са прави. Не живеем в техните времена, а там искат да ни върнат.
И аз не възпитавам детето си с информация само от интернет. Предпочитам лична обмяна на опит, за мой късмет имам доверие на педиатърката и елементарна психология съобразена с възраста и развититето на детето, засега ми върши работа.

За правилно и неправилно да наказваш 1 годишно, вече отговорих.

Пак да се върнем на това, че отношенията ни с нашите родители не започват с появаването на нашето дете. Започнали са много отдавна и са такива, каквито са ги направили нашите родители.

# 344
Ако някой по моите разбирания малтретира дете, и след като не мога да въздействам върху малтретирането, защото съм прекалено възрастна, за да имам право на мнение, и то не е моя собственост, сигурна съм, че ще помоля да извършват малтретирането другаде, а не у дома ми.

Не казвам, че съфорумката си малтретира детето, а показвам другата гледна точка.

Общи условия

Активация на акаунт