С какво ви дразнят свекървите- 28

• 69 562
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
  • София
И да не вземеш да си поискаш нещо от масата след време... Naughty

# 421
  • София
И да не вземеш да си поискаш нещо от масата след време... Naughty

Няма, няма - ще си го нося отвкъщи.  Mr. Green Mr. Green Ама и това май не е от кАлтурните навици, абе селска му работа  Peace Peace

# 422
Включвам се и аз,ни в клин,ни в ръкав,по повод яденето на ниска маса.Много е неприятно наистина,в свекърва ми масата,на която ни сервира е на нивото на коленете и всеки път ми става лошо от това,че ям свита на две.А за бременна жена сигурно е още по-неприятно.

# 423
  • София
Добре, де, какво пречи на зрели хора да се разберат нормално? Бременната жена да няма сливи в устата да си поиска висок стол и да си държи чинията в ръка? Егати и драмата. Я сега си представете колко им е неприятно на някои ваши гости от неудобните ви столова и масата ви за хранене, която е я висока, я ниска, я под климатика, я далеч от лампата? То бива, бива, ама за едното му гости толкова съчувствие? Нали свекървата не е влетяла в дома на бременната и не я е заставила да яде всекидневно на ниска маса?
Не ми е ясно защо си съсипвате нервите за неща, които нямат отношение към вас!

# 424
  • София
Еми едно време не са ли яли точно на такива маси.

Отдавна бях на гости в едно село и точно такава виска и трикрака маса извадиха и си беше супер - връзваше се с обстановката на цялата къща. А и като се напиеш и бутнеш чашата пада от по-ниско и не се чупи  Mr. Green Mr. Green Е в крайна сметка от свекървата винаги е ужасно, а когато е другаде - ех, романтично е едно такова  Crazy Crazy

# 425
Абе, трай сега, не се обаждай, че ще секнеш иронизациите. Бременната навън в кучешката колибка, да яде сурово месо от паницата на кучето. Ааамаха, лигли такива, бабите ви едно време на нивата са раждали, те сега претенции ще имат. Naughty

П.П. - И на мен на моменти ми идват смешни оплакванията в темата, ама някои хора прекалиха и хич не се усещат. Да, дребнаво е, ама на момента ни се струва адски важно. Приемете, че не всички са духовно извисени като вас и не съдете толкова, а?

# 426
И ние преди да се сдобием с трапезария ядяхме в хола на ниска маса - ужасно е. Но за 1 обяд не е толкова страшно - вземаш си чинията в ръка и ядеш така. Все  пак хората не може да сменят обзавеждането си, за да е удобно за всички. Скоро пък мои познати си изхвърлиха високата маса и сложиха ниска в трапезарията - чудя им се на акъла, но изборът си е техен.

# 427
  • София
Ами да - чинията в едната ръка, чашата - в другата.  Mr. Green Mr. Green И всички са доволни

А и забравих да добавя към романтиката - имаше и една котка, която в буквалният смисъл си ходеше изправена под масата и си отриваше мустаците в ръба на чинията  Mr. Green Mr. Green

# 428
Абе, трай сега, не се обаждай, че ще секнеш иронизациите. Бременната навън в кучешката колибка, да яде сурово месо от паницата на кучето. Ааамаха, лигли такива, бабите ви едно време на нивата са раждали, те сега претенции ще имат. Naughty

П.П. - И на мен на моменти ми идват смешни оплакванията в темата, ама някои хора прекалиха и хич не се усещат. Да, дребнаво е, ама на момента ни се струва адски важно. Приемете, че не всички са духовно извисени като вас и не съдете толкова, а?

Аз все си мисля, че не са организирали сесията с ниската маса, само да й е кофти на бременната. Месото било сурово, предполагам, че не е буквално, а свекървата не го е доварила. Аз след 2 бремнности, не знаех, че не трябва да яде миризливите сирена.

# 429
Сигурна съм, че е така, но жената сподели, че принципно й е неприятно, а когато е била бременна го е усетила по-силно. А и да посрещнеш 9-10 човека на холна масичка, ако имаш условия за друго, не е признак на особено гостоприемство. Когато има желание, има и начин. И на нас ни се е случвало да вземем назаем маса и столове от съседите, че не достигаха нашите, но все пак е въпрос на усещане.
Пък и всички сме били бременни и сме имали своите моменти, в които сме си мислили, че света трябва да се върти около нас, аз поне си го признавам, а и смятам, че всяка бременна има право на това. Нали темата е да изпуснем парата виртуално.

# 430
  • София
Е, дори и да имаш други условия, но смяташ, че така е по-"рамонтично", а и никой не се е оплакал директно, а само си мрънка по форумите, ти как да разбереш, че не им харесва, да не четеш мисли  ooooh! ooooh! Нещо казано в прав текст е много по-вероятно да намери решение, отколкото някаква кисела физиономия и въздишки  Twisted Evil

# 431

Пък и всички сме били бременни и сме имали своите моменти, в които сме си мислили, че света трябва да се върти около нас, аз поне си го признавам, а и смятам, че всяка бременна има право на това. Нали темата е да изпуснем парата виртуално.

О, да. После светът трябва дя се върти около принца или принцесата, която сме родили.

# 432
  • Под гъбата
I am the same,
Сърдите се, че някой е дошъл у вас и е ял като змей? Да ви имам идеите за гости  Stop
Не си ме разбрала! Не одобрявам липсата на всякакво възпитание и етикеция при хранене. Това да мляскаш, оригваш и тъпченето с храна набързо сякаш ще ти вземат ей сега чинията, за какво ти говори?
За недобро възпитание, но на тая възраст едва ли ще промените нещо със забележки, освен да я обидите жестоко.
Ааа, забележките да и ги прави синът и, аз си мълча тактично. Дали е много приятно да си извадиш протезата за хранене на масата пред всички и да я увиеш във вестник? Sick Два пъти сядах до нея като ни идва на гости и вярвай ми не успях да ям Rolling Eyes. Тази година ги сложих двамата един до друг и знам, че следващата година точно тази гостенка няма да е у дома за празника.  Всъщност може и да е параноя, но на децата от малки им обясняваме правилата за хранене. Забележки има. Peace
И добре, че мъжът ми е излязъл на 14 години от дома си, та точно тези му порядки и навици е придобил на друго място!

# 433
  • София
Нали не живеете заедно и яденето рамо до рамо се случва рядко? Не се коси с глупости тогава, има толкова по-приятни начини да си запълниш времето. Например да се позабавляваш с навиците за хранене на свекървата, а не да се потрисаш.

# 434
  • София
Сигурна съм, че е така, но жената сподели, че принципно й е неприятно, а когато е била бременна го е усетила по-силно. А и да посрещнеш 9-10 човека на холна масичка, ако имаш условия за друго, не е признак на особено гостоприемство. Когато има желание, има и начин. И на нас ни се е случвало да вземем назаем маса и столове от съседите, че не достигаха нашите, но все пак е въпрос на усещане.
Точно това имах предвид и аз. Близко е до акъла, че на една бременна жена трябва да й е комфортно и е ясно, че няма как това да стане, ядейки на ниска холна маса. Оттам-нататък варианти много. Стига на някого да му пука.

Общи условия

Активация на акаунт