С какво ви дразнят свекървите- 28

• 69 289
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Имам спомен и че чалгаджийката Ивана затова се беше развела с мъжа си, защото кръстила дъщеря си не на някой от неговите родители.
Драмата при нея май беше, че мъжът й не се е появил на изписването на дъщеря им, защото не е кръстено на дядото или бабата. Поне нещо такова ми се върти из главата.

# 481
tonkabonka, как се казва дъщеричката ви?

# 482
Не си спомням  Peace Върти ми се в главата нещо  за рискова бременност и опасност от аборт или болно бебе, че към 6-ти месец сънувала починалия си баща, който й казал, че ще роди здраво бебе, да го кръсти Теодора/ ако не бъркам/ . Тя така и прави, но свекърите се обиждат, мъжът й взема тяхната страна и се развеждат. Съвсем логично е ако не я взел от родилния да се е развела с него... Peace
Изумявам се как хората може да са толкова дребнави- да се роди живо и здраво пък какво значение има как се казва?

# 483
  • Под гъбата
Изумявам се как хората може да са толкова дребнави- да се роди живо и здраво пък какво значение има как се казва?
Има много такива за жалост, но те нямат връзка с мозъка си! Crazy

# 484
  • София
Катерина.  Grinning
Просто четях за пореден път "Железният светилник" и беше повече от лесно да измисля име, започващо с буквата К. За момче бях избрала Калоян.

# 485
Катерина.  Grinning
Просто четях за пореден път "Железният светилник" и беше повече от лесно да измисля име, започващо с буквата К. За момче бях избрала Калоян.
Наистина е най- хубавото Heart Eyes/ щото е и моеHug

# 486
  • София
Наистина е най- хубавото Heart Eyes/ щото е и моеHug
Joy  Hug Браво на теб!
Аз даже мислех да се измайтапя, че след името на детето ми второто по благозвучие и хубост е моето.
Всъщност нали стана ясно, че си харесвам името на детето, но съм далеч от мисълта, че е единственото хубаво.  Grinning Просто на дъщеря ми си й отива това име.  Mr. Green

# 487
  • Под гъбата
Катерина.  Grinning
Същото бях избрала преди 20 години Peace /свекървата е Катинка, ама Калоян не бил на нейното име Mr. Green/

# 488
Аз пък не доумявам как така в една и съща тема има две позиции- едната "Свекърите не искат да ми гледат детето, не идват да го виждат, как не ги е срам!", а другата- "Натискат се  да ми гледат детето, откъде накъде ми се навират!?" и едни и същи съфорумки взимат страна и подкрепят ту  едната теза, ту  другата.
Колкото за имената-право на родителите е да ги избират.

# 489
Истината би трябвало да е в баланса, K.A.G.   Peace

# 490
  • при късмета
От едната страна на родата на дядо ми, традицията е била децата да се кръщават на кумовете. И баща ми и леля ми така са кръстени. Това разбира се продиктувано от прабаба ми. Но пък там е имало значително по-малко сръдни от свекъри за името на внучето.
Мен ме изумява как може млади свекърви, около 50 години в днешно време да се тръшкат за подобни глупости.
Уж млади, уж модерни, а като опре до името на внучето тормозят младите, само защото на тях нещо им е наложено навремето.
И това е черта основно на свекървите. Тъщите много рядко се сърдят за името на внучето.
I am the same, Калоян значи Хубав Иван, няма как да е на Катинка

# 491
  • София
И това е черта основно на свекървите. Тъщите много рядко се сърдят за името на внучето.
Това са и моите наблюдения. Не че няма изключения от правилото, нооо...

# 492
  • Под гъбата
I am the same, Калоян значи Хубав Иван, няма как да е на Катинка
Знаем Mr. Green, но буквата е нейната!

# 493
Това са и моите наблюдения. Не че няма изключения от правилото, нооо...

Хайде да ви опровергая. Скоро ще ми се роди внучка от сина и снахата.  Не искам да я кръстят на мен, защото не си харесвам името и  винаги съм се сърдела на майка ми, че вместо да модернизира, е изхабила по-оригиналното име на баба ми, на която съм кръстена. Ама  си трая и нищо не споменавам пред сина и снахата, тъй като може да изтълкуват думите ми като намек "уж не иска, ама тя затова ни казва, та да се сетим". А пък аз наистина не искам и нямам намерение да се засягам, нищо, че съм свекърва, а не тъща.

# 494
  • при късмета
K.A.G., говориш за себе си и в същото време се опитваш да опровергаваш нещо от името на всички свекърви. Твърдението, че основно свекървите се тръшкат за имената не можеш да опровергаеш, защото си е чистата истина.
Никой не казва, че се отнася до всички, дори в цитираното от теб. Изключениатя също се споменават. Четеш като свекърва

Общи условия

Активация на акаунт