С какво ви дразнят свекървите- 28

• 69 285
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Айде да не казвам как са ме кръстили мене,тръпки ме побиват още като си чуя името цяло.Остава и деца да ми кръстят така.Не и не!
Едно дете трябва да има име силно и със звучене.Моите са едното на него си,другото е на баща ми-златен човек,добър,точен и много много честен.Дано детето го повтори и по характер.

# 541
  • София
baibibi, така здраво ме разсмя преди лягане...  Joy
Пенелъпи!   newsm20

Майтапът настрани, ама такива случаи - с лопата да ги ринеш.
Все пак друго си е да кръстиш щерка си Електра на баба й Светла.

# 542
Той и племенника ми е Кристиян , свекито и Янка искаше да е на нея, ама е доволна жената

# 543
Е какво му е на Ян?

# 544
Позната си кръсти детето Паун.На свекъра си,да не се сърдели че и живеят у тях и не било прилично.Море да си кръстя детето така-бива бе и то само да не ме одумват хората!?
Сега детето бере подигравки в училище и се вижда,че не си харесва името.

# 545
  • София
baibibi, така здраво ме разсмя преди лягане...  Joy
Пенелъпи!   newsm20

Майтапът настрани, ама такива случаи - с лопата да ги ринеш.
Все пак друго си е да кръстиш щерка си Електра на баба й Светла.
Или Светлин на дядо Ламби.

# 546
  • София
Или Янис. На моя позната детето се казва така и ми харесва.

# 547
  • Пловдив
Позната си кръсти детето Паун.На свекъра си,да не се сърдели че и живеят у тях и не било прилично.Море да си кръстя детето така-бива бе и то само да не ме одумват хората!?
Мдааа, единия ми син трябва да е кръстен на майка ми. Тина е ок за жена, ама Тинчо... в 21 век... как ли пък не.

# 548
тя сестрата искаше момиченце и си беше намислила Ния,каза остава за второто -втория ми племенник е Виктор на баща ми - Валентин

# 549
  • при късмета
Сещам се за вица за бабите Мара и Тонка, които се карали на коя да е кръстено внучето и накрая го кръстили Маратонка, да няма сърдити

# 550
Тиню,Щилиян,Генка,Гица,Ценка,Цоца(съученичка ми беше до 7 клас),на фона на тези и моето ми звучи добре,култово ми е Пена и Понко.Имам братовчед Гроздан и друг Съботин.Съботин ме кефи де,има си звучене името,нетипично е.
Изобщо трудно е да се угоди с имената,за мен е и излишно,само драми и горчилка остава у едната страна.В крайна сметка,що да си разваля човек живота за глупости?

# 551
Мдааа, единия ми син трябва да е кръстен на майка ми. Тина е ок за жена, ама Тинчо... в 21 век... как ли пък не.

Е, стига де! Какво му е лошото на Тино?
Много се превземате.

Редкатирам се: Гено и Гена са си доста симпатични имена.
Само за Ганчо/Ганка и Генчо/Генка не мога да измисля нещо приемливо. Но, ако ми е на главата, със сигурност ще се сетя.

# 552
  • Пловдив

Е, стига де! Какво му е лошото на Тино?
Много се превземате.

Само за Ганчо/Ганка и Генчо/Генка не мога да измисля нещо приемливо. Но, ако ми е на главата, със сигурност ще се сетя.
ТинЧо имам против, против Тино - по-малко, обаче в крайне сметка се казва Томан. Не си ли съгласна, че Томан е добър избор? Simple Smile

# 553
K.A.G., няма такова изискване - родителите да са кръстени, та да се извърши кръщавка на детето им. Нито преди 34 г., нито днес. Кръстникът трябва да е кръстен. Кумовете на църковната венчавка - също. За църковен брак и младоженците трябва да са кръстени. Но не и техните родители.
"Майко" и "татко" на свекър и свекърва не бих казала никога. Никой не ме е и карал.
А децата си ги кръстих на моите и на родителите на мъжа ми, не по принуда, а защото имената им ми харесват и защото знаех, че ще се зарадват.
Това с първите/последните буквички изобщо не го смятам за кръщаване на някого. Ако ще е - да е цялото име или леко видоизменено /примерно на свекървата на Тонкабонка - от Пенка да стане Пенелъпи хи-хи-хи, шегувам се разбира се/. Но една Мариета наместо Мария е съвсем приемливо.
Моя позната почти до развод стигна, защото я притискаха да кръсти сина си на свекъра - Златин. Е, нямаше сила на тоя свят, който да я накара да го направи. Ако беше родила момиче, нямаше да има драма, защото Златина й харесваше като име. Но тоя Златин направо й почерни живота. Мислихме от всякакви езици нещо производно на "злато", но не се намери подходящ вариант. Кръсти детето на мъжа си, но свекърите пак не бяха доволни. Голямо тръшкане беше, голямо чудо. Панаири.
Аз, ако някога имам внуци, изобщо не искам да ги кръщават на мен. Не си харесвам името и туй то. Ако моите родители ме бяха кръстили на дядо ми /както твърдят, че били направили, ама вземайки само първата буква/, щях да си харесвам много повече името.

Не забравяй, че тогава нямаше масови църковни  кръщенета и сватби. Времената бяха такива. По каква причина да не е вярно?  Кръщенето на сина и моето беше на 01.04. 1979 г. , кумувахме октомври същата година. Възможно е да сме попаднали на свещеници, които са се престарали, но  аз повтарям и се  прекръствам / защото съм вярваща/, че е истина.  

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 23:20 от K.A.G.

# 554
Една приятелка си кръсти детето Любодара - ама на мен ми е странно - как ли ще му казват галено като порасне сега се на 6 месеца

Общи условия

Активация на акаунт