С какво ви дразнят свекървите- 28

• 69 498
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря за съветите  bouquet и аз мисля повече да не се обаждам

# 586
Ако някой кръсти дъщеря ми без да ми каже - ще му извия врата.  ooooh!
Ако предполагах, че ще се смени системата, нямаше да кръстя дъщеря си тайно.
ММ не знае дали е кръстен, а иска да си е християнин, родителите му са сигурни, че е кръстен от бабите си ( тайно).....така е при комунистите.  #2gunfire

# 587
  • София
Ако някой кръсти дъщеря ми без да ми каже - ще му извия врата.  ooooh!
Ако предполагах, че ще се смени системата, нямаше да кръстя дъщеря си тайно.
ММ не знае дали е кръстен, а иска да си е християнин, родителите му са сигурни, че е кръстен от бабите си ( тайно).....така е при комунистите.  #2gunfire
Айде сега, комунистите виновни. Отгледана съм от баба и дядо комунисти. Не съм кръстена като дете, защото майка ми не го считаше за необходимо. Братовчедките ми, обаче, бяха кръстени. Всички знаеха, драми нямаше. “Комунистите“ ме научиха, че религията не е по наследство, тя е вътрешна необходимост. И е хубаво, да се прави на по-осъзната възраст, ако искаш, де.
Аз се покръстих на 23 години.

# 588
Благодаря за съветите  bouquet и аз мисля повече да не се обаждам
Аз съм подобие на вас....и след ХХХ години разбрах, че съм грешала. Оставете ги да си се оправят сами......................По-късно излиза, че "чуждият" е виновен......

# 589
Ако бабите са живи или близък роднина може да разбере.

# 590
бърльо-бърльо, точно комунистите не биха могли да те научат на вяра.
Драми не е имало,но всичко ставаше безшумно и тези неща не се афишираха.
Предполагам,че когато осъзнато си предприела светото сръщение времето е
било около средата на 90-те години,когато всичко беше по-различно от 1982 година.

# 591
  • София
било около средата на 90-те години,когато всичко беше по-различно от 1982 година.
Откога вяра и кръщение са синоними?
Осъзнато съм  се кръстила средата на миналото десетилетие. И да, различно е било, но пък братовчедките ми са кръстени в началото на 80-те. И пак нямаше драми в семейството.

# 592

... newsm78 бъръльо-бъръльо, аз писах за голямата си дъщеря, по-малките ми две дъщери също са кръстени в по-осъзната възраст и не е тайно.............
Относно комунистите не мога да споря.Еволюция има, както при родата на ММ и при журналистката Люба Колезич (майка и баща партизани).Свекърите бяха с родители й семейни приятели. Свекърът ми с висш офицерски чин, а свекървата ми комунистка по призвание и наследство..................
Вари ги, печи ги....................и стават "ГОЛЕМИ"демократи, на по-малко от една ръка разстояние. Peace

Последна редакция: нд, 05 яну 2014, 17:34 от cream_

# 593
  • София
cream_ ,
аз обсъждам определени постъпки. Ти етикираш хора. Няма смисъл да продължаваме. С най-добри чувства   bouquet.

# 594
 Hug
cream_ ,
аз обсъждам определени постъпки. Ти етикираш хора. Няма смисъл да продължаваме. С най-добри чувства   bouquet.

Като извиване на вратове................   Hug  Hug ..

# 595
  • София
Абсолютно, представям си ММ да направи нещо с детето, което знае, че не приемам, и то зад гърба ми -  Twisted Evil

# 596
  • Бургас
Здравейте ,реших да пиша в тази тема защото няма с кой да си споделя болката.Имам си приятелки разбира се ,но ме е срам да им го кажа.Аз лично с моята свекърва не съм имала проблем ,може би защото съм възпитана да уважавам по възрастните ,не обичам скандалите с една дума съм кротък човек.През пролета мъжа ми и майка му( свекървата) се скараха ,той престана да и се обажда по тел но аз тайно исках да се сдобрят и й се обаждах  един път в месеца ,но през лятото се случи че на дъщеря й откраднаха колата и тя ми се обади, ако може мъжа ми да й купи кола той отказа. На другия ден тя пак ми се обади и прокле сина си. Не можех да повярвам как може една майка да каже( дори и да си помисли) на сина си да му се случи нещо лошо поплаках си доста Sad От тогава не съм й се обаждала не съм злопаметна по принцип ,но не знам как да постъпя.

След като един човек е решил да прекъсне отношения със собствената си майка, явно се касае за много грозна постъпка/изказване от нейна страна. При положение, че мъжа ти е взел това сериозно решение, ти с какво право й звъниш зад гърба му. Явно е направила или казала нещо лошо /което може да е свързано дори и с теб без да знаеш/. Уважи решението на мъжа си и си стой на гъ*а.
Сама се буташ между шамарите.

# 597
Откога вяра и кръщение са синоними?
Осъзнато съм  се кръстила средата на миналото десетилетие. И да, различно е било, но пък братовчедките ми са кръстени в началото на 80-те. И пак нямаше драми в семейството.
Кой е казал ,че вяра и кръщене са едно и също ?
Само не зная на каква вяра си се научила от комунистите,
а си била и много мъничка по това време.

# 598
  • София
Абсолютно, представям си ММ да направи нещо с детето, което знае, че не приемам, и то зад гърба ми -  Twisted Evil

Мдам... Ако свекървата го направи всички заедно стрелят. А мама, нали е добричка, няма проблем. Пък и за добро го е направила, комунистите са виновни, времената, нищо нередно няма. Мдам, "кумът, попът и магарето й биле криви".

# 599
  • До морето :)
Гледам,че имам активен бутон"отговори",та да се включа и аз  Simple Smile
И двете ми деца са кръстени буквално - баткото на бившия свекър(единственият свестен в родата),а малката на майка ми,за което настоящите свекъри са обидени и не я наричат с цялото и име.Но ММ държеше да е на майка ми,така че за мен всичко е наред.
Елена е невероятно красиво име!  Peace
М, даааа  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт