Първи номинации Книжни малини 2013

• 15 043
  • 245
  •   1
Отговори
# 45

Моята малинка тази година безапелационно отива при "На Изток от Запада" и Мирослав Пенков. Признавам си, че тази година не успях да прочета нито една потресаващо лошо написана книги ("Нюансите" ги четох миналата година!), така че може би номинацията ми не е особено конкурентна, но това е положението - безинтересни сюжети, неясни идеи, някакъв "сив" стил, тотално не ми хареса.

(Ще си призная тук, обаче, че най-голямото ми разочарование за 2013 е "Да дойдеш на света". Причината е най-вече драматичното разминаваме между очакванията ми и усещането от книгата, но не, не е за малинка, така че не я номинирам.)

# 46
Безспорният мой фаворит в тази класация- вероятно  съм подходила с твърде високи очаквания -
е Юнас Юнасон - "Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна".

И докато горното заглавие ме изпълни с пусто очакване, попарени надежди и откровена досада, то следващото предизвика почти физически осезаема гнус - "Виктория"- Рафи Михаел.

Не мога да не наредя тук и една носителка на награда Хеликон - Росица Ташева - "Колкото до шотландеца"- тази нескопосана хумореска с два тона уж прикрита между редовете реклама меко казано отегчава, пък те взели, че и положителна награда й дали.. А аз й давам голяма малина!

И с риск да съм абсолютно единствена ще наредя тук и Силвия Кристъл - "Анонимус"- при толкова хвалебствия от всички страни на мен ми беше много, много скучно..

# 47
  • на североизток от Рая

И докато горното заглавие ме изпълни с пусто очакване, попарени надежди и откровена досада, то следващото предизвика почти физически осезаема гнус - "Виктория"- Рафи Михаел.

Тук не мога да не кажа +1. Само че аз останах в потрес миналата година. Ужас не, ами - ужас.

# 48
  • Варна

Тук не мога да не кажа +1. Само че аз останах в потрес миналата година. Ужас не, ами - ужас.
И мен ме бройте.

# 49
  • Sofia
Изкушихте ме с тая тема!  Hug Няма как да не се включа, макар че ни Нюанси, ни катерички и крокодили съм пипвала. Но пък си имам своите "открития"!
Голяма малина за Фр. Бегбеде - "Помощ! Простете!" Не че не харесвам автора, но в тази книга литература няма...
И още по малинка за "Прелюбодейци"- Вида Огненович /голямото женско тюхкане/ и "Сватба в небето" - Мирча Елиаду /голямото мъжко тюхкане/.
Малинка и за "Хроника на второто начало" - Мануел Педроло /с 20 прочетени страници, толкова успях!/

# 50
  • София
Ей, тия катерици каква съдба ги споходи! Напоследък е много популярна и катерицата Беатрис ! Ако случайно сте попадали на Господари на ефира, сигурно я знаете  hahaha.

# 51
Аз пък много се надявам Катериците да ми харесат Crossing Arms

# 52
  • София
Лиляна, чудесна тема!  bouquet

Моите малинки:

"Виенски апартамент"- Радостина Ангелова- евтина женска проза, обаче с претенции.

Любовен саботаж- Амели Нотомб- елегантно-поразяващите като стрела прозрения на Нотомб все повече намаляват за сметка на важниченето и надутите пози.

Слепоглед- Питър Уотс- слаби герои и потресаващо слаб диалог под метеоритен дъжд от научни термини, които да шашкат читателя.

# 53
  • Ямбол
"Миналото лято" - Нилс Фредрик Дал

"Уличният котарак Боб" - Джеймс Боуен

"Жълтите очи на крокодилите" - Катрин Панкол

# 54
"Дневниците от Рая" на Р. Гизгинджиев
Със сигурност не е най-лошото четиво, излизало за 2013г. но все пак си е заявка.

Последна редакция: вт, 26 ное 2013, 11:28 от Ранча Мария Пън

# 55
...
"Аномалия" - Людмила Филипова (хич не ми се искаше да номинирам български автор, но няма как да си изкривя душата  Crazy).
...

"Печатна грешка" от същия автор. А останалите ми харесаха много. Тази я довърших с кански усилия.

http://www.helikon.bg/books/62/-%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%89%D0%B5%D … D0%B0_159926.html
Шантав и елементарен америкаснски екшън. Изтъркани клишета.

Последна редакция: вт, 26 ное 2013, 11:41 от Judy

# 56
50 нюанса сиво.
Вещицата - Филипа Грегъри
Един пръстен и е твой - Софи Кинсела

# 57
  • на последния етаж
"Мирис", Радхика Джха

# 58
  • ту тук, ту там
"50 нюанса сиво"
"Пожелай ми слънчогледи", Софи Кинсела
"Жълтите очи на крокодилите", Катрин Панкол
"Дъщерята на разказвача", Саира Шах

# 59
  • на североизток от Рая
 Аз не съм чела Нюансите, само в нета съм попадала на откъси, но това ми  е достатъчно.  ooooh!
 Спестявам им личната си малинка.

Но имам други номинирани книги в категорията.

"Джийвс се намесва" - П. Г. Удхаус
 "Още тогава лисицата е била човек" - Херта Мюлер
 "Без упойка" - Надежда Дерменджиева /разкази/
Тук имам опасения, че авторката не е в ред

Ще спестя малинките на "Великият Гетсби" и "Закуска в Тифани", но и те никак не ми допаднаха.

Общи условия

Активация на акаунт