Разделихме се за да помисли......

• 52 456
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
Чакайте сега! Ако някой не иска да е с нас, това не го прави лош. Или че е слаб характер, не умее да взема решения и т.н. Просто не е подходящ за мен и това е. За някоя друга ще е прекрасен и ще отговаря на критериите й, но за мен не е.
Краси, знаем че ти си взела най-прекрасния мъж Laughing Ама позоволи и на другите да са имали късмета да познават и стойностни мъже.  В слуачая на авторката не казваме, че човекът не е стойностен , казваме че не иска да е с нея. Все пак ние не сме чули и  неговата гледна точка, не знаем дали и наистина така се развиват нещата, както авторката ги описва.
Да не говорим, че понякога поведението на жената предизвиква мъжа да излъже, само и само да си спести сълзи и драми.
А относно Мамасита, бих казала че по-скоро подхожда мъдро, отколкото категорично.Ти обаче съвсем не си разбрала какво е искала да каже тя! Да, права е- незаменими хора и конкретно за темата мъже няма! Това не означава, че са боклуци!
Така е, просто в един момент всеки си поема пътя(обикновено в следствие на промени, за които никой няма вина), което не означава, че някой от двамата е боклук.

# 556
Без да съм категорична , мисля , че в случая авторката е причина за раздялата , а не мъжът . Peace

# 557
 happy mama, влизаш в отбора на мъжете  Grinning И според тях все жената е виновна, хихих

# 558

Всяка жена трябва поне по един път в живота си да е пробвала да
е коравосърдечна кучка. Безценен опит е това- пък ако ще да натириш
Единствения. Защото така се научава, че Единствени няма.
Ето това имам предвид.Толкова категоричен може да бъде само човек, който никога не е попадал на стойностен мъж.В случая.

Също така и човек, който е попадал на повече от един стойностен мъж.
И има увереност, че след един- може да намери и втори.

И се е научил да вижда стойността в много мъже. Респективно- и у много
жени. Още  по-трагично е някой мъж да зацикли на една жена и да не може
да види, че и другите стават, че даже жените сме по-заменими.

Бившият ми още чертае апокалиптични сценарии как оттук нататък няма
да намеря нищо, само ще ме употребяват за секс. ТОЙ е единствен и
неповторим, за такъв се смята.

# 559
Щото- да кажем, че хипотетично намерим Перфектния.
Ако нещо не ни кефи и сме още млади, няма нищо лошо
в това да отрежеш двама-трима "перфектни". Така ще имаш
по-реалистичен поглед.

Говоря го като човек, който се остави да бъде убеден, че освен
НЕГО, други мъже няма, които да си заслужават.

А после се научаваш да уважаваш хората, дори без да търсиш
да са Перфектни. Това е основата на истинската любов.

И да, напълно съм категорична, че моята стратегия работи и след
креативно зарязване на двама-трима всяка жена ще е по-мъдра
и ще има по-добър брак. Стига да е с чисти чувства де...всеки
познава себе си. Но не трябва да има връзки, в които има обсебване,
в които другият е поставен на пиедестал.

В крайна сметка брачният живот е прозаичен- ракийки, салатки, деца,
котка, и голяма доза магия и чудеса.

# 560
Какво значение има ,кой е виновен за разпадане на връзката ?

Нищо фатално,нищо по-различно от всекидневието.
Това се случва ежедневно,поемаш глътка въздух и продължаваш напред.

# 561
Но не трябва да има връзки, в които има обсебване,
в които другият е поставен на пиедестал.
Абсолютно! Така губиш себе си, ставаш безинтересен и как да очакваш другия да те цени, след като сам ти не го правиш.
И да, трябва всяка жена да отреже смело поне един мъж, който се опитва да я разиграва. Това действа добре на самочувстието ! А жена със добро самочувстие има делеч по-разлино излъчване от тази, която е била съсипана от любовни драми. Съсипаните привличат разни льольовци , които си търсят лесна плячка. За помъдряването от подобен опит пък е ясно. И пак подчертавам - не визирам кучка в смисъла, който всички се сещаме чувайки тази дума. Говоря за жена, която знае какво НЕ иска и не позволява да й го причинят. Между другото такива жени са много уважавани от мъжете и често драпат да си ги врънат.

# 562
Аз под "разиграване" имам предвид и ония арогантни мъже, които в момента имат
висока стойност (заради хубост, пари, професия) и поради това се опитват да се
налагат. Все пак ако ще има връзка, такова арогантно поведение не е приятно.

Такива гъзари са особено приятни за разкарване.

Освен това възрастта не е чак такава пречка. Уж казват, че мъжете с годините
ставали по-желани, ама я ми кажете колко са 20-годишните момичета, които
с радост ще се вземат с 35 и нагоре годишен мъж. Изключвам себе си, това беше
временно умопомрачение.

# 563
Мамасита, да ти кажа забелязвам, че поведение тип ''колко съм велик''  започва да се среща и у не до там успяли мъже - финансово и професионално .  Което пък е направо влудяващо.

Особено ако попаднат на разведена жена с дете и смятат, че тя е готова на всичко само и само Цар Лъв да я вземе.

# 564
Не са ми се появявали на мен такива, явно вдъхвам респект  Laughing

# 565

Особено ако попаднат на разведена жена с дете и смятат, че тя е готова на всичко само и само Цар Лъв да я вземе.
Дори и само някой въобще да я вземе.  Peace

# 566
Мен няколко пъти ме искаха за trophy wife. Е, не точно wife, но щеше
да има известна гъзария.

Ама пусто noblesse oblige- не мога тъй...друга ми е цената.

# 567
Извода е, че кандидати винаги има  Peace Остава да се пресеят и да се попадне на наистина подходящ  Grinning

# 568
Извода е, че кандидати винаги има  Peace Остава да се пресеят и да се попадне на наистина подходящ  Grinning
Даааа, и аз това казвам - който търси - намира, въпросът е какво намира.  Laughing

# 569
Извода е, че кандидати винаги има  Peace Остава да се пресеят и да се попадне на наистина подходящ  Grinning
Да не се вкопчваме в никой, все едно е единствен. И да не се раздаваме до край, а да ценим себе си и да изискваме с държанието си, а не да притискаме и да обсебваме. Както и да не се стремим към връзка на всяка цена, само за да не сме сами . В крайна сметка трябва да сме наясно, че не всеки среща своята сродна душа, с която остаравят заедно. Ама пък това не бива да е повод за драма или пък да правим компромиси със себе си.

Общи условия

Активация на акаунт