Разделихме се за да помисли......

• 52 369
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Ами да- едно от най-страстоубийствените неща са мъже, които искат
да "цензурираш" детето, да не ги занимаваш, да живеете "за момента",
тоест хем да получат секс и временна връзка от "отчаяна" жена (защото
сигурно друга няма да им върже)- хем да имат вратичка за измъкване.

Така че ги плашиш отрано и отначало- имам дете и ако ще се баламосваме,
изчезвай много бързо. Следва известен период държане на сухо, защото така
се калява стоманата и ако издържи, има вероятност да стане.

# 91
Не знам дали е "прекалено големи очаквания", но аз с наличието на
дете приемах само връзки "или всичко, или нищо". Колкото и да е хубаво,
ако е временно и несериозно, би донесло повече проблеми.

Мъжете, които не са готови за "всичкото", следва да получат "нищото".

Добре, де, но това означава ли, че трябва да се лишиш от емоционално и интимно общуване изобщо? А, и как се разбира дали един човек е готов за всичко още в самото начало? А, ако той е готов на всичко, но в последствие се окаже, че на жената нещо не й е по вкуса съвсем, то той ли ще се чувства излъган или тя  newsm78

Не е лично към теб, просто си питам

# 92
На подобни ситуации съм била само наблюдател. Ти, сигурна ли си, че неговите родители не са разбрали за вас и не саму направили проблем, заради това, че си жена с дете? Съжалявам, че го казвам така, но за голяма част от едно поколение това очевидно е все още проблем.

Някой му е "налял акъл", дали родители, дали приятели. И ако той се повлияе от такова нещо, въпреки чувствата, за които ти пишеш, нямаш основание да се тръшкаш, а само се радвай.
Аз познавам един мъж, който се ожени за жена с дете, макар неговите родители да му взеха демонстративно ключа от бащиното му жилище и казаха, че няма да дойдат на сватбата  hahaha
Пък човека си се ожени и си живеят щастливо и до ден днешен, а маминка кандиса. 

Последна редакция: пн, 25 ное 2013, 15:49 от Red_Hot

# 93

Анджък!

Аз на моя ерген още на първата среща му казах, че търся мъж за брак и още едно дете. Той каза, че има същите цели. Така и стана. Без абсолютно никакви драми.

Наистина, какво значи 'прекалено големи очаквания'? Аз си имам моите очаквания, и ако те не съвпадат с твоите, няма смисъл дори и за едно здрасти да ти отделям време от тук нататък. Просто времето и енергията са мнооого ценен ресурс и трябва да се използват за нашите си цели, а не за целта да разнообразяваме ежедневието на неориентираните ергени, които смятат, че НИЕ имаме прекалено големи очаквания. Еми ще имаме. Защото знаем какво искаме и ще си намерим такъв, който иска същото.

# 94
И аз мисля , че плановете за бебенце и семейство са само в главата на авторката .  Tired
Не разбрах те заедно ли са живяли ?

# 95
Доста от приятелките ми преживяха подобни кризи- без да са намесени деца дори. Мъжете в днешно време са големи пъзльовци. Доста стабилни 5-7 годишни връзки приключиха към 1-2 години след завършване на унив. заради "прекалените отговорности"! Една приятелка отслабна 7кг за 1 седмица докато нейният си "мисли". Накрая отиде, каза му всичко, което мисли и чуства и му остави 1 седмица да реши. Понастоящем са заедно и си имат бебече! Мисля, че са много щастливи и вярвам, че на всеки му се случва да се поуплащи. За съжаление другите "мислещи" не оцеляха. Ожениха се набързо (за други партньори) и в момента имам 3 приятелски двойки разведени (слава богу и без деца- страха е голяма работра, ей!) Просто явно прекалено несигурните времена в които живеем ни карат да мислим и премисляме, не че го оправдавам.
Моят съвет: пази здравето и нервите си, постави картите на масата и му дай СРОК да реши. Пожелавам ти най-добрата развръзка.

# 96
Че къде пише, че я е заблуждавал? Мечтае ли си били, но нищо конкретно, без планове, без дати, години.
Аз съм си мечтала поне с петима за подобни неща, без и аз и те да вярваме, че ще бъдат осъществени.
Какво да му е нещастното на пича? Пет месеца са нищо време. Я, да си беше тръгнал от нея като й беше направил едно дете.

Авторката пише "Мислихме за бебенце".  Как така планираш дете с един човек без сериозни намерения и планове за бъдещето с него. Очевидно й е обещал семейство, демонстрирал е сериозни отношения, а после е духнал. Освен това й казва, че я обича и че иска да е с нея, а после прави обратното на това, което казва. Всичко това ако не е заблуда.......

Пиша само въз основа на разказаното от авторката на темата. Разбира се, виновния за разпада на връзката може и да е тя самата, но няма как да знаем това.

Аз пък не оставам с такова впечатление.
Това че жената си е мечтала, а той не й е отрязал мечтите, нищо не значи.
Без него темата е поредната гадателска.

# 97

Добре, де, но това означава ли, че трябва да се лишиш от емоционално и интимно общуване изобщо? А, и как се разбира дали един човек е готов за всичко още в самото начало? А, ако той е готов на всичко, но в последствие се окаже, че на жената нещо не й е по вкуса съвсем, то той ли ще се чувства излъган или тя  newsm78

Не е лично към теб, просто си питам

Разбира се, може да се наложи да се откажеш. Или сериозно да завишиш
критериите. Или да си много дискретна, без очаквания. Зависи какви са ти
приоритетите.

За мен лично "нещичко" може да е по-зле от нищо: създава още проблеми, хаос,
сърдечна болка.

Освен това какво толкова има в едно дете. В днешния егоистичен 21 век се
прави от мухата слон. Интелигентният човек би трябвало да може да се справи
с дете.

Тук има и елемент на свекървенско нашепване, усещам. Хванала го е, мамин
златен на 33, почти стар ерген вече, и му обяснява колко е велик и как трябва
да хване по-добра партия. Ако може- млада, имотна, да печели пари. Няма да
гледа чужда семка я...

# 98
Така, така, свършиха ли момите, мама, че парясница взе?  Tired

На мен още след първата среща ми искат запознанство с детето? Какво правим?

# 99
Цитат
Тук има и елемент на свекървенско нашепване, усещам. Хванала го е, мамин
златен на 33, почти стар ерген вече, и му обяснява колко е велик и как трябва
да хване по-добра партия. Ако може- млада, имотна, да печели пари. Няма да
гледа чужда семка я...

И на мен ми намирисва на това. Това, че той 5месеца дори не е споменал на родителите си , че има връзка, а пък са говорили за дете ме кара да си мисля, че е знаел че няма да има одобрение от родителското тяло.
Но да, без думата на въпросния, ние само можем да гадаем...

# 100
Аз бих отказала запознанство с детето. По-нататък.

Че то в днешно време, с толкоз радиация, ГМО и вредности-
едно готово здраво дете си е бонус:) щото то не се знае какъв
мутант ще се пръкне, даже и да е от твоите лични и велики гени.

# 101

И аз така мисля да направя. Но това, че иска запознанство добре ли е, или само признак на силен сърбеж(готов съм на всичко)?

# 102
Ти го дръж без секс, пък то ще се чуе.

# 103

И аз така мисля да направя. Но това, че иска запознанство добре ли е, или само признак на силен сърбеж(готов съм на всичко)?

Може просто да му е любопитно но човека  Flutter

# 104
  • София - Рим и обратно
Ох, много гадаете....чак вече и маминка какво е казала точно Laughing Laughing
А и обявихте връзката за приключила, раз, прас, - отсякохте. Чакайте малко, дайте думата и на авторката Grinning.
Иначе, за ясното поставяне на критериите още на първата, втората среща - съгласна съм. Но това не е никаква гаранция, че в някакъв следващ момент пак няма да го хване параноята и да иска време за размисъл. Не сме машини все пак. Както вече се писа - и без дете, няколкогодишни връзки се разпадат от пусто шубе.

REAL_WOMAN, я спретни един предварителен договор "Никакво отказване! Naughty" и беж при нотариус Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт