Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 4

• 186 528
  • 723
  •   1
Отговори
# 615

Великолепно беше човек да пристигне в Париж вечер. Валеше ситен дъждец и придаваше на улиците известна тайнственост и още повече възбуждаше въображението. Витрините бяха силно осветени. По тротоарите гъмжеше от разтворени чадъри, а дъждовната вода се стичаше от тях на капки и блестеше със сив блясък под уличните лампи.

# 616
“Бягството не е спасение. Бягството не е никакъв път. То е връщане назад и застой. Да останеш верен на вътрешната си посока — най-трудното на тоя свят. Гръм да се сгромоляса над главата ти! Няма къде да избягаш от своя път и от себе си. Роден си човек, за да вървиш с лице напред”

“Пътуване към себе си” - Блага Димитрова

“Да се смееш често и по много, да спечелиш уважението на интелигентни хора и обичта на децата… да цениш красивото, да откриваш най-доброто у другите, да оставиш света малко по-добър…да знаеш, че дори един човек диша по-леко, защото те е имало. Това е успех!”

Ралф Уолдо Емерсън

"Уважавай учителя си,защото той възпитава душата ти и ти просвещава ума въпреки,че ти един ден ще го забравиш,ще забравиш всичко,което той е правил за теб.Той има правото понякога да бъде нетърпелив,защото колкото деца го уважават и обичат,толкова деца му се подиграват и злоупотребяват с търпението и добротата му,но ти не му се сърди,а го обичай въпреки всичко." "Сърце"- Едмондо де Амичис.

# 617
  • Пловдив
"...една фундаментална истина за времето - в зависимост от присъствието или отсъствието...времето се разтягаше и свиваше досущ като акордеон..." - Халед Хосейни "Хиляда сияйни слънца"

# 618
"Винаги има причини. На този свят, когато ни сполети нещо лошо, когато се случи непоправимото, винаги има причини. Но пред човека пак остават фактите и обясняването им с нищо не допринася за подобряване на положението. Ако някой върши нещо действително гадно, за това обикновено има причина. Но дори да я научиш, единственото, което ще знаеш, е защо човекът е такъв кучи син. Фактът е това, което остава ... Хората се съдят по действията и последствията от тях. Всичко останало е само евтино чувство за морално превъзходство, при мисълта колко по-хубаво би постъпил ти в същия случай. Затова всички подобни преценки ги оставям на небесата. Аз не съм квалифициран."
"Ръката на Оберон" - Роджър Зелазни

# 619
Ако живееш, за да търсиш отмъщение, изкопай гроб за двама."

Еврейска поговорка

# 620
  • Варна
"Да завършим, читателю, на по-весела нота: мерси за търпението и ура за живота!" - Валери Петров

ПОКЛОН!

# 621
    Казва се „приятел пръв“,
    но защо е той такъв?
    Затова, че пръв полита
    в огъня да те спаси;
    пръв и без да се запита
    прав ли си, или не си;
    пръв за теб леда пролазва;
    пръв за теб пролива кръв —
    ето за това се казва,
    че приятелят е „пръв“!

"Бяла приказка" - Валери Петров

# 622
  • В царството на игрите:)
"В ежедневието хората прикриват отрицателните страни на живота си зад маската на добродетели, за да изглеждат добри пред другите. Повечето така са привикнали към лицемерието, че престават да могат да виждат своето истинско аз, което често е гордост, самолюбие и похот. В мига на смъртта тази маска пада и човек започва да вижда себе си такъв какъвто е. При прегледа на живота му най-подробно се разкрива и разбулва всяка негова постъпка – във всички аспекти, цветно и триизмерно – чува се всяко изказано от устата му слово, преживяват се отдавна забравени събития. Всичко придобито в живота до този момент – социално-икономическо положение, дипломи, титли и др. губят значение. Единственото, което се оценява е моралната страна на постъпките. И тогава човек съди себе си не само за стореното, но и за това, с което е повлиял на другите чрез думите и делата си."
Из "Живот след смъртта"

# 623
  • The Vampire City
Бяхме различни и далечни, като двата полюса, и така нечовешки се привличахме. С него беше различно с него не беше любов, не беше секс.... с него беше огън, а аз така умирах да изгарям в ръцете му. Heart Eyes

# 624
  • Пловдив
"...от всички неволи, които човек трябва да изтърпи, няма по-голяма от това просто да чакаш." - Халед Хосейни "Хиляда сияйни слънца"

# 625
"Не се страхувам от самотата, по-страшни са хората, които могат да ти я причинят с присъствието си."

Радослав Гизгинджиев

# 626
"Не се страхувам от самотата, по-страшни са хората, които могат да ти я причинят с присъствието си."

Радослав Гизгинджиев

Цвети * откъде е този цитат, много ми хареса  Hug

# 627
atari, цитатът е от фейсбук, но не мога да кажа от кое произведение. И дали изобщо е от даден роман.

# 628
  • Пловдив

Радослав Гизгинджиев

Цвети * откъде е този цитат, много ми хареса  Hug

Цитатът е от интервю на Радослав Гизгинджиев
http://www.oneofusshares.com/2013/10/blog-post_8.html

# 629
"А не е ли това любовта, Клариса? Притежание? Аз съм на своя любим и моят любим е на
мен…както се казва в Песента на песните."

"Мариса не го беше поздравила все още, не беше казала нещо като “здрасти”, а все още го гледаше с очи като сини кинжали. Имаше някакво празно чувство в стомаха си, което започваше да се разпростира. Никога не го беше гледала така преди, без значение, какво бе направил. - Беше грешка…"

The Mortal Instruments:- City of Ashes

Общи условия

Активация на акаунт