ИСТАНБУЛ коледно-новогодишен [тема 27]

• 42 776
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
В Одрин, ако не сте ходили, джамията Селимие е наистина много красива и внушителна. Но, ако ви помъкнат по разни борси-мъка, мъка, мъка....

# 721
  • България, София
Ети, зависи с коя агенция е по борсите. Ние два пъти с Комфорт травел не сме имали повече от 30 - 40 мин. за борсите, като преди това сме посещавали българската църква "Св.Св. Констатин и Елена" и най - много време са ни оставяли за Селимие и центъра на Одрин. Е, под "най - много" разбирайте около час и половина - два. Все таки, борсите не са изяждали цялото време, за щастие  Simple Smile А и някои стоки на борсите са два пъти по евтини отколкото в Истанбул. Например оцет от нар - абсолютно едни и същ, в Одрин два пъти по - евтин. А и аз нямам нищо против да си донеса одринска баклавичка  Mr. Green

# 722
  • София
Съгласна съм с Вели за Одрин и за офертата, която предложих горе долу така бяха по времетраене нещата, но защо си мисля, че на борсите имахме 20/30 мин. макс, но може и да се бъркам.
Ани За Пиер Лоти, ако си го организирате самостоятелно ще ви излезе по евтино, даже може и да не ползвате лифта и да се качите пеша до горе да пиете чайче и да слезете, но колко беше цената за билета само на лифта нямам точен спомен, мисля, че и тук някой го беше коментирал  Peace

# 723
Лифтът е на цената на билет от градския транспорт, с Истанбулкарт-1,95 лири.

# 724
  • Варна
Г-жа Нервакова, заповядай!

Доколкото знам, и пътуващите по линията София и Пловдив стоят до обяд в неделя в Истанбул, а после минават и през Форум и Тюркуазо.
За Пиер Лоти... най-много да дадете по 6 "билетчета" за транспорт, за да отидете и да се върнете от Лалели до Пиер Лоти. Това, при условие, че ползвате трамвая до Еминьоню, от там автобус до Телеферик и до кафето с лифта. Естествено, вие можете да съчетаете примерно с района на Еминьоню, Египетския и т.н. и от там да ползвате автобуса до спирката на лифта, да се качите с него, а да слезете пеша до Еюп, така че да видите и това място, а от там да се върнете с автобус до Еминьоню. Така билетчетата, употребени специално за Пиер Лоти ще са 3 на човек, което с Истанбулкарт е под 6 лири (или под 4 лв.) и ще сте свободни да се насладите на мястото и гледката, колкото пожелаете. Само че кафенето, в което често ходеха Езел и Ейшан не е Пиер Лоти... доколкото знам, то пак е над Златния рог, но е друго. Пиер Лоти е известно от "1001 нощ", но се е появявало и в много други филми (в "Езел" съм го видяла само при една среща на вуйчото с жена му и дъщеря му), но аз не съм голям спец по сериалите и не приемай написаното за меродавно.

На мен ми се щеше да отида с ваучер да видим заедно с вас програмата и да ми съставите вие индивидуална програма като се съобразим с това какво ми се полага от платеното и какво искам да видя аз, но нали за целта първо трябва да съм се спряла на точно определена оферта

Ще ти помогнем за програмата, независимо с каква оферта отиваш, не е нужно да е с ваучер, може и самостоятелна да си. А и може вече да си нахвърляш какво искаш, защото дали този, или друг уикенд, дните са еднакви и вариантите могат да се "мъдрят"

# 725
  • Севлиево
Здравейте, момичета! Интересува ме дали увеселителният парк "Виа ленд" ще работи в първите дни на април тази година. Имаме оферта да посетим Истанбул тогава и искаме да заведем дъщеря си за 10-годишния й юбилей. В сайта на парка пише, че ще е отворен, но не съм много сигурна. Моля, ако някоя от вас има информация -  нека я сподели  Praynig, за да знаем дали да записваме и нея за екскурзията.
Предварително благодаря   bouquet

# 726
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Ети, зависи с коя агенция е по борсите. Ние два пъти с Комфорт травел не сме имали повече от 30 - 40 мин. за борсите, като преди това сме посещавали българската църква "Св.Св. Констатин и Елена" и най - много време са ни оставяли за Селимие и центъра на Одрин. Е, под "най - много" разбирайте около час и половина - два. Все таки, борсите не са изяждали цялото време, за щастие  Simple Smile А и някои стоки на борсите са два пъти по евтини отколкото в Истанбул. Например оцет от нар - абсолютно едни и същ, в Одрин два пъти по - евтин. А и аз нямам нищо против да си донеса одринска баклавичка  Mr. Green

Ние точно с Комфорт си извисяхме на борсите 3 часа, половин час на Константин и Елена и 40 за центъра  Crossing Arms

# 727
....Само че кафенето, в което често ходеха Езел и Ейшан не е Пиер Лоти... доколкото знам, то пак е над Златния рог, но е друго. Пиер Лоти е известно от "1001 нощ", но се е появявало и в много други филми.....

Без да съм гледала нито една серия от нито един турски сериал ще кажа, да друго е кафенето от филма с Езел и Ейшан (кви са тия, кой е филма newsm78). Нали там специално ходихме с Редемката, та и онова мазно, тежко нещо ядох, дето няма да повторя - кюнефе. Ако намеря снимката в близките 5 мин., ще я постна.

ПП. Оттук нататък следващите 6 снимки https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=2486549220445&set=a.2486541420250.67857.1754101256&type=3&theater

Момент само да направя и албума публичен за известно време.

Виждат ли се?

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 18:21 от Im So Excited

# 728
Линка е счупен и не прави албума публичен. Вече може да се вижда албум, който е само за приятели, ако собственика му сподели линка.  Peace В темата за Берлин има албум със снимки, хвърли му едно оче и ще видиш, че принципно е само за приятели, ама се отваря.

# 729
  • София

ПП. Оттук нататък следващите 6 снимки цък

Момент само да направя и албума публичен за известно време.

Виждат ли се?

Линковете към фейсбук стават само със скрит линк.  Wink

до Пиер Лоти,
там искам да седна задължително с мъжо да пийнем нещо Mr. Green

И ние бяхме решили да поседнем в кафенето и да хапнем сладолед (чай и кафе не пием и само това измислихме). Като видяхме цените и се отказахме. Както бяхме с децата, 4 сладоледа щяха да ни струват доста солидна сума. Обаче има и тераса само за наблюдение. Изобщо не ми липсваха масите на кафенето.  Wink

# 730
Оф, това как се скрива линк така и не ми стана ясно.
Танче, благодаря!  bouquet

....В темата за Берлин има албум със снимки, хвърли му едно оче и ще видиш, че принципно е само за приятели, ама се отваря.
Лелее, вярно ли, ами къде отива тогава анонимността? Или аз не разбрах нещо newsm78

# 731
Малеее какъв филм с мойто заведение в Стамбуля  ooooh!
http://vbox7.com/play:ea032f5f
това е клипчето точно в началото са седнали двамката
Пиер Лоти ли е или това което е дала Im So Excited

Белята благодаря сега ще разгледам   bouquet

# 732
Лелее, вярно ли, ами къде отива тогава анонимността? Или аз не разбрах нещо newsm78

Ами примерно, искаш да ни покажеш снимките, които само ние да видим, но не и комшийката ти, дето те е намерила във ФБ и може да види всичкото ти публично. Имитира опцията "Видимо само за този, с когото споделям линка"

Скрит текст:

Ето от темата за Берлин:

Mrs.Turner
Здравейте, момичета, за много години  Hug завърнахме се и ние от нашето новогодишно пъруване до Берлин и отново сме очаровани от града  Heart Eyes Всичко беше повече от прекрасно ... Ако някой има въпроси да задава, имам съвсем пресни впечатления  Laughing пускам и нашите снимки, ако на някой са ми интересни  Hug

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10201670117167860.1073 … &l=04e95431be

Виждаш, че албума е само за приятели, но понеже линка е споделен се отваря и за нас, които не се приятели на авторката.  Peace Другите й албуми за приятели не ги виждаме, защото нямаме директния линк към тях.

# 733
  • Varna, Bulgaria
Малеее какъв филм с мойто заведение в Стамбуля  ooooh!
http://vbox7.com/play:ea032f5f
това е клипчето точно в началото са седнали двамката
Пиер Лоти ли е или това което е дала Im So Excited

Белята благодаря сега ще разгледам   bouquet

Заведението е Molla Aski Cafe, това което е дала Ексайтед.
http://mollaaski.com/#

# 734
  • Варна
     Малкото ме изпревари... точно - кафето от "Езел" (Im So Excited, така се казва филма, който е доста по-различен от стандартните... пък и има твърде привлекателен актьор за "главен") е показаното от Дани. Пиер Лоти е онова с лифта, сред гробището, с уникална гледка към Златния рог и града, което, доколкото знам, е нашумяло в България покрай "1001 нощ".

Ексайтедче, аз пък, дето не обичам сладко, той да харесах кюнефето... Е, изяждам половин и ми държи до другото ходене в Истанбул, ама ми харесва много.

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 20:10 от beljata

Общи условия

Активация на акаунт