Над елхата блещукат звездички - на ФЕВРУАРЧЕТО красивите очички !

• 28 837
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
Докато не съм забравила да си похваля авокадото,днес се пукна и изби коренче.След близо 3 месеца!!Така,че Вили,не го хвърляй твоето  Wink
Скрит текст:

# 541
Ох,опитвам се да кача снимка,но незнам дали се вижда  Blush

# 542
Ох,опитвам се да кача снимка,но незнам дали се вижда  Blush

Яко! Вижда се екстра Simple Smile Браво, Наде! Кога трябва да се засади?

# 543
Предполагам като си пусне повече коренчета  Wink

# 544
Здравейте момичета! Днес сте доста активни. Браво на вас  Simple Smile!
Добре дошла на katbalu  Hug! Ехааа, вие сте направо семейство от приказките - с три дъщерички  Heart Eyes. Живи и здрави да са ви. Аз имам особено отношение към семейства с дъщери, тъй като аз имам сестричка и някак си отношенията са по-други в такива семейства. Баща ми и до днес е най-щастливият човек на света с две дъщери и често повтаря, че ако един мъж иска да бъде максимално обгрижен, обичан и щастлив, то трябва да има дъщери  Heart Eyes. То верно, че си зависи и от цялостното възпитание и отношенията в семейството де. Та, малко се отклоних, ама много ви се зарадвах на трите дъщери.
Мimi89 много жал ми стана за малчо и това, което сте преживяли. Направо да се чудиш как да реагираш в такива моменти. Просто стоиш с вързани ръце и гледаш как детенцето ти се мъчи ..... няма такъв ужас! И какви са тези доктори не мога да разбера  #Cussing out?! Та нали за това са на работа бе?! Щом някой е отишъл, пък още повече бебе, са длъжни да го видят. Как така ще те връщат?! Нямам думи! Дано да не се случва отново такова нещо!
Ама вие големи приготовления за РД. Направо като една малка сватба  Laughing. Аз съм малко против такива грандиозни празнинства, въпреки че при вас пак е добре, че ще сте на заведение и няма да ти се изсипят вкъщи. Ама пак ми се струва малко .... прекалено. Разбира се, щом вие така сте си решили, няма лошо. Всеки си има мнение и щом така ще се чувствате най-добре и доволни - супер  Peace. Аз ще си го направя в съвсем тесен кръг и то от мами и бебета, така че и аз да си усетя празника, а не да слугувам цял ден и да съм убита на края на деня. Бабите и дядовците ще чакат или до вечерта, или до другия ден. 
Демми, направо си герой  Hug! Кураж и дано скоро ТМ е по-добре, че да вземете да се стабилизирате малко. То пък млад човек така да се мъчи направо ми става жал за мъжа ти  Confused.
Надинка, браво за авокадото  Grinning! Много добре изглежда. Аз си чакам моето и това си е. Има едно стърчащо отдолу което е няколко мм, но не ми изглежда като корен. Може да е от самата кора на авокадото. Ама ще си го почакам Wink.
Уж още щях да пиша и ми излезе всичко от главата.

# 545
Vili_R то ще сме само най-близките 22-23ма човека.Но да не ги събираме на по 5-6 пъти и решихме да е там същите пари ще дадем и да е в къщи но поне няма да се разправям.И ще минем най-вече с един път.
А аз спешната ни помощ съм без всякакви думи.Както каза ММ понякога си заслужават тея да ги пребие човек.Оня ще му вика не мога да го прегледам ами акос ега дойде една катастрофа какво ще правим.Тя катастрофата става ей така и направо пред спешното.Колко му беше да прегледа детенцето.Казхме му че е бил болен и е пил антибиотици и той ни вика ми да сте го завели на личната лекарка.А то детето цял ден нищо му нямаше и като се събуди в 6 започнаха мъките който се установиха че са били колики.Как да си каже детенцето какво го мъчи.Абе нямам думи дано не ни се налага дапопадаме при такива безотговорни доктори като тоя. Cry

# 546
Мименце, напълно ти съчувствам Sad Понякога са си направо за пребиване белите престилки  #Cussing out  В такъв момент сигурно ще им вдигна скандал! Добре, че само колики са били. И на нас ни се случи веднъж от нещо, което беше ял, но като го изпръцка спря да плаче, милото Sad Дано детенцето ти сега е по-добре Simple Smile

# 547
Оф, момичета, дъх не ми остана тия седмици! Но стигнах до компютъра за удоволствие, а не за работа  Hug Благодаря, че сте забелязали отсъствието ми - и на мен ми беше мнооого мъчно за вас  Heart Eyes

Голямо четене му ударих, но явноако се опитвам да стигна до края - пак нищо няма да напиша, затова почвааам и докъдето стигна по темите, после ще дочитам.

Първо- днес бяхме на консултация - 9700гр (+350), 77см(+2)  newsm44 Орева всичко нашата Биляна... лоша работа... за втори пореден път ми го прави тоя номер, а дори няма ваксина. Другият път казаха, че ще ни бодат ... не ми се мисли.

Относно ултразвука за кучета - ММ го пробвал на някакво куче, каза, че пак се спускало, ама след тоя случай вече като минавал той, се криело... А иначе каза, че преди това всеки ден като ходел на работа се спускало да го хапе и се налагало да го ритва дори наобратно  Shocked

Вилии, Коко има талант. Много ми е интересно на прощъпулника какво ще избере... Нещо инженерно го виждам, но не в безработния теоретичен български вариант... нещо по-практично Simple Smile
За съжаление трябва да призная, че е много вероятно Биляна да грабне някой кабел... това кабелите са й голяма страст... акоискам да стане лекар например, трябва да сложа слушалки от старите с кабелите ... единствен шанс да се подлъже към нещо що-годе момичешко  ooooh!

За граха - как го пасирате, та не остават люспи... аз се наложи да го мина през цедка, иначе има такива луспи, че и аз го дъвча по 10 минути, а тя с тия 4 зъба няма никакъв шанс да се справи.

Nadinka_MAMINKA, относно сополите, слагай го да легне върху възглавница, ама не бебешка, ами за големи хора, и всъщност не му я слагаш под главата, а му я слагаш от кръста нагоре да го държи под наклон... Хем е супер удобно, хем сополките се стичат назад и не им пречат да дишат  newsm10

Аля
, ако почне да се буди през нощта да яде, тогава й се притеснявай. Така или иначе, не е  яснополезно да се тъпчем вечер, ако не се буди, значи й е добре.

Деми, дано ТМ се оправи по-бързо  Praynig Hug И малката е голям сладур... спори, а? Пък Биляна не си прави тоя труд ... като й кажа "не пипай там", ме поглежда много внимателно и докато ме гледа в очичките посяга отново... ако кажа рязко пак "не", понякога слуша и не пипа повече и се разплаква, а понякога почва да се прави, че не ме чува и вижда...

Болничките да се оправят - стискам палци! То и аз смъ май сред тях - кашлям лошо, но нищо друго ми няма. Лекарката ми чу гърдите и каза, че са чисти, но сега имало някакъв вирус - щяло да кашлям месец и половина, каквото и да правя  Shocked Shocked Shocked и май е  верно, щото ММ, брат му и жената на брат му изкараха някакъв вирус преди Коледа и всичките още кашлят... Дано ме подмине, че нали още кърмя и с тая хомеопатия и разни чайчета... не знам  ooooh!

Режимът ни в идеалния вариант... който не винаги се случва е:

7:30 някъде се кърмим и става точно в 8:35 (ама точно - не знам как го прави)
10:30 - попара с обезсолено сирене
след това към 11:30 заспива и спи час и половина
13:30 - зеленчуково пюре със сирене и жълтък или месо
16:30 - кърма, или кисело мляко с бисквити от няколко дена давам или млечна плодова каша
17:00-18:30 спи
19:30-20:00 - зърнена каша с АМ (АМ не иска да види течно)
21:00 - кърма и в леглото

Целувки от мен, като дочета пак ще пиша  Hug

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 04:03 от Leda

# 548
Vili_R , благодаря за хубавите думи  Hug И аз имам сестра, та също съм пристрастена.
Иначе,вярно че ММ е мноого щастлив. Даже обяснява на всички, че иска ОЩЕ едно - и то пак момиче - задължително  Laughing . Иначе в нас даже морското ни свинче е женско. Сега съм му обещала напролет, живот и здраве, да вземем едно куче и то поне да е мъжко  Laughing
Иначе за Алекс да добавя - освен, че не иска да ходи, си няма нито един зъб все още, а и , честно казано, признаци също не виждам......... Thinking
Лека вечер от мен, мамчета!

# 549
Ехеее, я виж ти кой се завърна  Laughing!
Къде ни се губиш ти мила ни Леда? Вече не те пускаме за такива дълги отсъствия.
Виж за нашия техник Коко - ще го видим какво ще хване на прощъпулника и какъв ще става. Тази вечер много му се смях. Направих му и клипче. Та, какво се опитва да прави нашия?! Отново си взел една бутилчица от мин.вода (че нали са ни слабост) и върти там капачката и се опитва да я слага. Като я сложи, пак я маха и на ново всичко. И до тук - нищо интересно, то вече съм му свикнала да го гледам да я прави тази гимнастика. Обаче тази вечер нашия реши, че докато прави цялата тази процедура ще си гледа ТВ. Ама като ви казвам гледа ТВ, означава да гледа ей така  Shocked. Опулен, не мига и не отделя поглед от ТВ-то. В същото време с ръчичките върти тази капачка, тя пада, нашия пипешком я търси на земята, взима я и се опитва да нацели шишето. Мъка ви казвам! Ама не поглежда  Joy! Та, Леда, ако не стане някой техник, то със сигурност ще се осъвършенства и може да го видите на някой пазар да стои редом до братята роми и да вика "Тука има, тука нема! А кажи къде е топчето  tooth." Пази Боже! За граха - ти от кой взимаш, че ти стои толкова на люспи  newsm78? Този в консервата на Бондюел е много хубав и като че ли не е с такива люспи.
А на теб бързо да ти минава тази кашлица, че наистина лошо. Пак добре, че е само това и че другите сте здрави.
 Мimi89, ми тъй де - мини сватба си е  Joy. Абе живи и здрави да сме и да имаме възможност да събираме хората за хубави поводи . Няма нищо лошо в празнуването! Аз съм твърдо ЗА поводите за празнуване, пък вече кой както си иска да си го прави - едни по-мащабно, други - по-скромно Wink. Важното е да не става лудница и да си изкарате добре. Аз нямам чак толкова хора да черпя, пък и като не са ми всичките на главата ще ми е по-добре.
katbalu и ние едно време бяхме същата история - имахме и куче и то женско. Абе пълно женско царство  Whistling Crazy! Ама пък мъжа ти много смел - че и четвърта девойка иска. Няма лошо! Сега ти е трудничко, ама като поотраснат ще видиш как ще помагат момичетата и ми ще си почиваш, докато те шетат и готвят  Whistling!

Момичета, влизам да си редактирам поста с едно предложение към всички вас:
Искате ли да си направим една статистика сега по повод наближаващите рожденни дни? Какво имам предвид - всяка мама да ми пише на ЛС мерките на детенцето си - кг, см, с колко зъбчета е. Това обаче ми се ще да е при навършени 12 месеца, за да имаме всички размери на дечицата когато са на 1 годинка и да ни останат за спомен. Т.е сега при последната консултация да видим кое колко е пораснало. След като съберем мерките на всички малчовци, можем да си направим една мини класация с призове "Най-голямо детенце" (спрямо кг), "Най-високо детенце" (спрямо см) и "Най-озъбено детенце" (спрямо броя на зъбките). След като имаме вече данните на всички дечица можем да сложим информацията на 1 стр на новата ни темичка, която се заформя като рожденната ни темичка. Мисля, че ще бъде доста тематично и интересно. Ако сте съгласни и идеята ви харесва, можете да ми пишете  Peace!

Последна редакция: чт, 16 яну 2014, 23:24 от Vili_R

# 550
Наистина темата много се оживи  Grinning

Вили,страхотно предложение!Обаче нашата консултация е чак в края на месец януари ,не че не мога и в къщи да си я измеря,ама кажи до кога да ти пишем примерно,за да няма разминаваници newsm78

На новото изпълнение на Коко се смях с глас  Joy  Laughing Ама моля ти се,кажи ми кой канал сте гледали,че да го пусна и аз на моето диване,барем се задържи мирна за 5минути така Shocked  Laughing А с тея капачки наистина сте за клипче,ако го пуснеш в youtube Koko ще им събере очите,бас държа  Laughing

Аля,сега се сетих че ни питаше за пъпчетата и с този въпрос в такива размисли ме хвърли да знаеш!Май ще се окаже,че съм го забутала нашето някъде ooooh! Бях го прибрала в  някаква книга,ама после newsm78 Уффф,вече севсем съм изкуфялаааа!Ужас пълен  Sad  На Вики пъпа му падна още в отделението и никой не ми го даде  Sad,на Радина аз й го затрих  Sad Просто съм майка за пример  Sad

Ааа,значи и Ния вече крачи бодро бодро ,браво на детето!  bouquet  Ами не пречи ако имаш мерак да си направите пита-аз нашата я раздадох седмица и нещо след първите крачки,така че няма проблем  Wink Ама аз лично,ако майка ми не я знаеше тази традиция и ако не беше пратила татко ми да ми купува пита сигурно щях да си я спестя,но като има кой да помага по-лесно стават нещата Laughing Не че не се озорих докато намеря познати с момченца на които да раздам  Laughing

аурелия, споко,мила  Hugи ние не сме се научили на гърне още..Чат -пат я слагам като я видя,че се напъва,също и сутрин гледам да я слагам като се събуди.Ами не стои много,иска да става,сърди се ,чак се разревава понякога,ама това си е задача,която иска постоянство и търпение,а аз не се впрягам да я насилвам задължително да е научена до годинката,пък и наистина-да е малко по-топло,по-лесно ще стане.А за да я задържа на гърнето за по-дълго почвам да си играя с нея,пускаме тв,давам й всевъзможни неща за да стои мирна...не винаги се получава.Иначе сина ми късно се научи на без памперс-на 2г и 2-3мес и то понеже свеки ми помогна.Но него и късно почнах да го уча,така че сега съм решила да почна по-отрано,дано до година и половина поне се усети малката.Имаме попадения иначе,ама голямо дебнене я дебна и после докато се съблечем,докато се облечем...досадна работа...

А това за циганите-много се стреснах.Ужас просто-ама трябвало е полиция да се викне,защо се разпространява по ФБ,а няма реални действия?Да не е някоя тъпотия?То е ясно,че това е най-големият кошмар за една майка и човек винаги трябва да внимава много,та е хубаво предупреждението де,ама ако на мен такова нещо ми се случи аз ще вдигна не полицията ами и новините и всичко живо на крак! #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Бъфче HugИ твоята мис каприз ли те мъчи Sad Може би хубавият въздух им действа на децата добре Thinking Да я нацелуваш от мен куклата златна и да й кажеш да не се муси,ами да си хапва,че да не дойда да й изям приготвените с много любов манджи!!
 И аз точно същото си мисля за ДК -че пак ще хвърлям по 1-2 буркана...Ама поне е по-евтино от бебешки пюрета -последно беше 1,50 на ден-за 3 бурканчета,пък иначе едното купешко пюре ми е толкова примерно,че и повече.Аз за ДК и повече съм съгласна да плащам,стига да знам,че е по-качествена храната и се изяжда всичко,ама тука всичко е държавно и еднакво..хм хубаво...
А да й готвя не винаги смогвам..пък и често и сготвеното толкова го яде Rolling Eyes..
Днес обаче момата повече яде-яде закуска от КМс бисквити после яде цяла супа на Гербер-на което много се зарадвах а после хапна и 5-6 лъжички леща за вечеря.Въобще не прилича на злоядото дете от вчера,ама може би се е нагладувала..дано и утре да си яде така. Praynig

За рожденния ден също съм в големи чуденки.Като бях на рд на моята приятелка с януарче ходихме на едно кафе с детски кът-там пуснахме бебетата да лазят-ами няма такъв кеф и такава игра!То не беше лазене премятане,търчане,танци-манци и всичко беше много много яко!Просто децата се забавляваха много и им беше спокойно. Аз исках да си го правя в заведение и да събирам всички,обаче нямаме такъв ресторант с детски кът,където да събера много хора-майкини,на ММсестра му и баба му и дружките с дечица,с които излизаме...и освен това се пада да е в четвъртък,когато всички работят...Та въобще не знам сега какво да правя-дали да сме вкъщи,дали на заведение и кой ден да е. На сина ми всичките му рд-та са били на заведение,,обаче винаги много се изморявахме и тримата-и аз и ММ и детето.Сега много ми хареса колко им беше хубаво на децата ,че има къде да лазят и да играят и ми се ще да сме вкъщи,но как ще смогна с чистене и оргарнизация не знам Thinking. Ще ми е и по-удобно ако малката нещо се размрънка да ида да си я накърмя в спалнята и после пак игри.. newsm78 Май до последно пак няма да съм решила.Само за часа знам ,че ще е обеден-към 11-12 и Ради спи и преди обед и следобед,ама един ден ще издържи и без сън,особено щом има приятелчета.

Мими,много неприятно,че така е станало,добре,че сте имали късмет и всичко се е оправило!Между другото Георги за мъж ми е от любимите имена  Heart EyesДа ти е жив и здрав младежът!
Иначе,браво за тоалетите  LaughingСигурна съм,че ще сте бонбони! Heart EyesЗа прощъпулника доста предмети ще нареждам,ама да проходи по-стабилно.Не знам кога,може и след годинката,някакси ми е странно преди нея да го правя,въпреки,че добре вървим де,ама чудя се още newsm78
Иначе не знам дали да вярвам,аз лично съм се насочила към това,което съм хванала  Laughing,ама едва ли е така при всички,просто късмет Laughing За мен е повече за шоуто  Laughing

За храненето-Белтък-поне към година и половина мисля.Прясно мляко също тогава някъде мисля да давам.Грах не съм давала,ама давам леща с люспите newsm78 няколко лъжички-5-6-7..

Леда
,радвам се че се разписа!  Flutter  Hug  Усети се липсата и затишието- и двете с Деми като се покрихте и веднага ви издирихме!!! HugSimple SmileДа се оправяш от вируса набързо,ти по хомеото си спец,та съм сигурна че ще ти мине за бързо!Много хубави мерки има Биби!   Hug

Деммиии
,мила,много кофти  Sad Представям си колко ти е трудно да се товариш с всичко. От вестибуларния апарат ли беше проблемът?Майка ми някои дни е с толкова гаден световъртеж,че й се гади,но никога не е бил толкова за дълго  Sad Докторите какво ви казват,помагат ли,доволна ли си от тях? Да се оправя скоро ТМ ти пожелавам и много сили и кураж на теб! Hug Hug Hug
Малката голяма скица  Laughing Спомням си как се опакваше ти,че не говорела-а виж я ти ,вече не само говори,ами и спори с майка си,пък още и годинка няма Simple Smile)!Опасна е!

Пък и всички бебоци са супер интересни вече наистина,всеки с характерчето и номерата си ще има да ни забавляват и да ни правят на луди калинки Crazy

Радос
,аз съм от Димитровград, за традицията мисля че е по-известна в южна България Simple Smile

katbalu, добре дошла  bouquetЖенско царство винаги е добре дошло тук  Laughing

Лекинка девойки!  Kiss

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 03:28 от pum_pall

# 551
  • София !
Добро утро  Hug Hug !!

Много се радвам , че сте толкова активни !! Имам да наваксвам с четене и после ще пиша  Simple Smile .

Честит Имен Ден , на всички празнуващи   bouquet .

Хубав ден от мен , по късно , като заспи малкото дяволче  Twisted Evil - ще пиша  Laughing Hug !!

# 552
  • Оптимист по принуда
Гут морнинг и от мен!
Пия набръжки едно кафе,че майка се стяга да я извозвам...Малката и татито спят още,уж,страх ме е да погледна..После ще намина пак.
Ледаа,Пумпалчееее, Бъни,Вили , Hug

# 553
Леда-благодаря за съвета,оправихме сополките с шуслерови соли,но нощем беше ад,защото се стичаха и се даваше,като не можеше да се изкашля.За друг път ще знам  Flutter Иначе пък очудващо бързо се възстанови пу-пу,дано е напълно , че след 2 седмици на рождения ден ще има доста деца и да не си обменят вирусите  ooooh!
Вили-принципно и аз съм за скромните тържества,но първият рожден ден е празника на мама  Mr. Green При нас се получава така,че доста от близките ни роднини са пръснати в чужбина и са виждали Вики само по снимки,та РД е страхотен повод да се съберем всички отново  Heart Eyes Предпочетох да сме в къщи за да не се стресира хлапето и като се преумори да може да си легне в неговото си легълце .
Аля-не се тревожи за пъпчетата.Вики ще е лекар , а Ради ще е все покрай дома на мама  Hug И разбирасе си майка за пример .Що за себеотношение е това ,я повече самочувствие-гуш!
За ДК-нямам възможност да го запиша , защото докато стигна до града , ще съм сготвила супа.Та неволята учи наистина .Както нямам време , за всичко се намира-дори за малко релакс+кафе+компютър с хубава компания Simple Smile
С белтък май съм захранила-в питката за прощъпулника има цяло яйце , а бързака си хапна доволно от нея.Прясно мляко също съм давала с грис,ориз или някое кремче отскоро.
Вили-идеята ти е много добра,въпреки , че нито се отличаваме с размери,нито със зъбки , но пък може да се класираме за най-послушно бебе  Sunglasses

# 554
  • София, България
Мамета, аз пак с едно питане. Ако сте се записвали на държавна кухня, искаха ли ви бурканчета, и ако да - как махате етикетите  Thinking Аз имам доста бурканчета от Малечко, обаче етикетите са като железни, даже миялната не успя да ги свали  Tired От другите марки падат етикетите, но пък бурканчетата не стават заради капачките  Sad

Общи условия

Активация на акаунт