Над елхата блещукат звездички - на ФЕВРУАРЧЕТО красивите очички !

• 28 837
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
Влизам набързо,че всички са ме полазили... Rolling Eyes

Чакам Деми да пише какво е станало  на прегледа днес и дано да е минало добре! HugГушкамте!:)

Марияплам,кураж,момиче!Всичко ще се оправи!Наистина мн кофти изпитания  Sad Изпращам ти много прегръдки и се надявам да се подредят нещата сТМ скоро и да минете през трудностите възможно най-леко Praynig! Hug Hug Hug

Надинка,не може без караници в едно семейство,бас ловя,че хора и със златна сватба все ще има за какво да се нацупят един на друг!Важното е,че нещата минават!Пожелавам ти да си изгладите отношенията бързо-бързо и да си направиш мечтаното парти. Hug

Пеперудке,мн съм хепи,че те виждам! Laughing И да не ме стряскаш повече така! Naughty Wink Наистина ти е висока момата!Браво,браво!И честита ви покупка-да си я ползвате безаварийно!

На въпроса за кърменето-не знам...мн се чудя какво и как да правя newsm78 Бедата е там,че малката суче и през деня,и сутрин и вечер #Crazy,то почти няма разлика от малко бебе Laughing Е,сигурно е по-малко и определено е по-бързо,ама все пак си е доста...Аз исках до година-година и месец-два най-много да кърмя.До 1,2мес кърмих баткото,обаче той сучеше само за приспиване и стана почти без сътресения...А тя е супер привързана и наистина не знам как ще я отбивам... Ами ако е много зорно може и до година и половина да откараме,ама на повече хич не съм навита..искам и аз да мога да спя като човек вече,не да ме буди и сутрин,че и към 3ч понякога!
Всичко с времето...Иначе ми е много мило това,че има ножда от мен и че се гушим като котета  Simple Smile само да не отиде до 1ви клас хаха Laughing

Леда,и аз като съм била болна се надявах да съм прехвърляла антитела с кърмата Simple Smile,ама така си е де-наистина,дано са й достатъчни на малката,че да не се разболее и тя Peace Айде ,оздравявай скоро,на следващия поста да си оздравяла  Peace

Никита,айде,бе муци,само тебе чакаме  Heart Eyes Hug

До скоро! Peace

# 601
  • София
 Иеййй, момичета, голямо писане пада тук, то са торти, то са зъби, то са мерки..браво на вас.
Аз влизам да се похваля, че най- накрая си имаме първи зъб Simple Smile Тъкмо се бях отказала да чакам, но се оказа, че тортата ще я ядем със зъби- е може да е само един, ама няма да сме капо Simple Smile
 Освен това днес мина през целия хол сама Simple Smile Естествено като пияния майстор,  но до сега не се беше случвало, за прощъпулника ще изчакам да стане по-стабилна, може направо на Р.Д. да свършим и тази работа ( живот и здраве).
 Над нас правят ремонт та по този повод малката не може да спи през деня и днес я сложих към 17:30 да дремне и сега още врещи около нас Sad
 Я да попитам, че нали вече сме със зъб и ползаваме биба само за приспиване, та нашата е Авент, трябва ли да я сменя с някаква по-специална-анатомична? Нейните са съвсем класически.

# 602
  • София !
Добър вечер  Hug Hug !!

Полин
- Ти ли ме пита мила , за прощъпулника ? Отплеснах вече  doh . Не сме го правили , отложихме го , защото ММ му излезна неотложна работа , а и тя нещо ми се видя , още много нестабилна . Обаче , сега вече , доста ходи , макар , че и пада , ама то пък , май няма как ..  Simple Smile Та ще видим , дали да е тая неделя , малко ме е страх с тия вируси и не знам , чудя се какво да правя  newsm78 .

Аля - Честито ви зъбче  tooth , да ви растат здрави и бели , всички   bouquet !! ( и леко да избиват , хихи )

Лека нощ за сега  smile3524 Sleeping newsm46 , до после може пак да досадя , не се знае  hahaha  Hug !!

# 603
Добро утро, момичета!
Да ви почерпя за последната месечинка на Раличка

Връщам се да ви изчета!
Времето днес е супер и към обяд ще направим една разходка

# 604
Добро утро,мамчета!
полин,честита последна месечинка на Раличка!

Mama Alya ,честито ви първо зъбче!

бъни,направете прощъпулника на рождения ден,така ще минете на един път. Simple Smile

За миенето за зъбките и аз взех паста с напръстник Ненедент.Само дето не сме много редовни в миенето,а на Дени голям кеф му прави да четкаме зъбчетата. Simple Smile

# 605
Здравейте,мами и бебоци!Благодаря на всички,които ми отговориха относно пастата за зъби! Hug
Днес при нас е едно слънчево и към обяд имаме пъклен план с Лили да ударим една разходка до парка!Дано не ни се провали! Praynig
Ние сме още далеч от прощъпулник,Лили се пуска да прави по 1-2 крачки сама,личи си,че я е страх още!Ама когато тогава!Това е засега от нас!

# 606
Здравейте момичета!
Честито на Мама Аля за зъбчето и за стъпките Simple Smile))) Довечера ще гледам да прочета и да пиша и по останалите теми,сега набързо.
Много хубави заглавия сте предложили за новата тема,едвам избрах за коя да гласувам,браво на вас!!!
Да се похваля-вчера бяхме на първия ни Първи рожден ден от компанията Simple Smile))) Колко бързо наитина отлетя времето...Беше много забавно,в едно клубче бяхме,децата си играха,моето разбира се само ако аз съм до него,иначе плачеше,но пък си умираше от кеф да рита балоните и да кара една кола,та така,супер готино Simple Smile))) Скоро наближава и нашия празник и дано намеря къде да се съберем с мамите и бебетата,че са едни цифри навсякъде...ужас!
Иначе ние,кога спим-кога се будим и скачаме-различно е всяка нощ.Зъби все още само два но много на път и така
Ако има болни-да оздравяват бързо всички,а ние след малко излизаме набързо докато не е завалял снега.
Целувки на всички!

# 607
Здр прекрасни мои. Много ми е натоварено с ученето и малката и за това нямам никакво време. Съжелявам че не ви пиша но повярвай те наистина искам но не мога. Липсвате ми и за това реших да ви драсна поне как сме. Ивана не ходи но е готова доста се отпуска и прави крачки сама но ни трябва още малко време. За говоренето и това не правим нито мама нито баба нищо но пък за сметка на това е много умна и има жестове за абсолютно всичко и знаевсичко чак се учудвам понякога но предполагам и вие сте така. Имаме 6 зъбчета и сега чакаме още едно. Научихме се да спим при мама и тати което е мн лошо понеже в нейнотж легло не спи. Още се люляме на ръце да се успим. Още се кърмим веднъж дваж за 24 часа максимум но вече ще я отбивам. Иначе е много палава пу пу жива и здрава да е. Направо е лудница. И така друго не се сещам. Целуваме ви и дано скоро имам възможност пак да ви пиша

# 608
  • Оптимист по принуда
Дентмед,мила,ако щеш ми вярвай,но одеве щях да пиша и малката ме прекъсна,за мерките й и включително на главата и се сетих за теб,та щях да питам къде се изгуби Simple Smile

# 609
Здравейте мами  Hug!

Голямо затишие тук Simple Smile!
Честито първо зъбче на Ния  newsm18! Да и е много здраво и бързичко и безболезнено да излязат и следващите. За питането ти за бибата - според мен няма да е проблем, ако не е постоянно с бибата. А и при само един зъб не вярвам да окаже влияние.
По повод бибероните - Коко сам се отказа от тях като стана някъде на 10 месеца и му избиха и горните зъбки. Явно нещо го е дразнела, защото изобщо не искаше да я лапне. До преди това беше почти постоянно с нея, та се чудих как ще се отказваме. Ето, че той сам спря и вече от около 2 месеца не ползваме биба. Много се радвам, че така се развиха нещата и минахме без сътресения  newsm44.
Демми, Марияплам, как сте бе момичета? Как са мъжете ви? Има ли някакви новини при вас? Мисля ви и стискам палци за добри новини  Praynig!
За РД малко ми се скапа настроението  Confused. От 1 седмица ММ пита за отпуска шуфа си и онзи му беше казал "нека да наближи и ще видим". Днес му казал, че няма да го пусне отпуска, че имало много работа ..... Ядосах се! Той отпуска излиза само лятото по 1-2 седмици и има да чисти няма да ви казвам колко. А сега не е толкова напрегнато на работата му, обаче шефа му явно е решил, че няма да го пуска. Искахме цялата седмица да си вземе отпуска, че то си има разни задачки, покрай РД-то.
Ааа и да ви кажа вчера Коко какво сътвори. Направо ме изуми  Shocked. Нашият си измисли нова играчка. Сглоби си играчка от две капачки (от какво ли друго може да бъде  hahaha). Та, взел нашият една голяма капачка от кутия, в нея сложил една по-малка капачка от пюре и завъртял голямата капачка под наклон и с другата ръчичка върти малката капачка вътре  Shocked. Голям смях. И така я върти, че направо не можах да си обясня как я върти тази капачка без да пада и изобщо как я завърта така. Абе не можах много да ви обясня каква е точно играчката, но горе-долу можете да добиете някаква представа. Само ще ви кажа, че после се опитах да повторя след него и не можах така да завъртя капачката  newsm78. Явно не прилича на мен в това отношение. Е, не е някакво велико постижение в инженерното мислене, но си измисли нещо ново за забавление. Голям образ е  Crazy!
Иначе ме е страх да си го похваля, ама тези дни е доста добричък. Забавлява си се сам и много слуша. Даже мога да си ошетам и сготвя без проблем, когато той е буден. Взимам го в кухнята с мен и го слагам в проходилката. Давам му различни неща, които са му нови, за да се забавлява и спокойно си действам. Пу-пу да не му е уроки! Дано да е така и за напред  Praynig! Ма то вече е време да се кротнем малко. Все пак ще порастваме след няколко дни и вече няма да е бебе  Heart Eyes!

# 610
Здравейте,
Вили детето голям майстор ще стане!
Ние биба никога не сме ползвали и нямаме проблем с отказване в момента! Като беше новородено предложих и отказа, после не и предложих пак!
Доколкото РД ММ ще ходи на работа! Той 2 седмици взе отпуска да ходи на очни! И понеже не му дават ученическа, сега взима 10 дни и юни -10 за да ходи на училище!

# 611
  • София
  Благодаря ви, момичета  Hug

И аз щях да питам какво става с момчетата на Деми и Мария newsm78
 Вили, инжинерче си е Коко и това е положението, айде още малко и той ще ви сменява крушките у вас Simple Smile
 Мен пък нещо изобщо не ме слушат, непрекъснато иска да е около мен или баща си, преди беше по- самостоятелна Sad Освен това от няколко дни спи много малко през деня. Вашите деца по колко часа спят, не само през деня, ами и нощем? Ния е започнала да спи по около 1 и половина през деня, нощем си откарва 12 часа.

# 612
Здравейте момичета,

Установих защо се появявам от дъжд на вятър - след Нова Година си купих тефтер с дати и започнах да си пиша какво имам да върша... Преди дето ви се оплаквах, че все нищо не свършвам - реших да взема мерки.Е, сега настана голяма ефективност  Joy Преди явно съм забравяла какво има да се върши, а сега е чинно записано в тефтера и ми вади очите постоянно... И какво стана сега - свършвам всичко вкъщи и нямам време за себе си, т.е. за ВАС! Май ще хвърлям тефтера, ми се струва...  Crossing Arms

ЗА Рождения ден -и аз много го мисля, ама нали сме последни, та чакам отзиви първо. Иначе виках на ММ, ако ще правим голямата работа, да направим и кръщенето сега и да се приключва с един удар всичко, щото 1000 събирания.. Ама той нещо се дърпа. Кръщенето можело и нататък  newsm78 Та не съм решила още. Ако няма да правим кръщене - и аз клоня към събиране на хора вкъщи. С една хубава торта, да има за снимките и с разни вкусотии за похапване. И аз мисля, че няма да разберат децата нищо от детски център - евентуално ще е забавление за племенницата ми и едно друго детенце, което ще каним.

Столчето за кола
- нашето е марката на Хиполенд - Bebino - аз бях против, исках някакви немски и какви ли не, но ММ каза, че всичките се правели в Китай и ги разгледа като конструкция и т.н. и реши това - http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/stolcheta-za-kola/beb … 0-25-kg-red-black Доволни сме засега - тъй като е от 0 години си има и легнало положение, а не като другите само лек наклон  - това е супер щото Биляна много обича да подремва в колата, но ми се струва, че ще й стане малко доста преди 25кг, нищо че пише от 0-25кг...

За миенето на зъбите - моят опит от племенницата ми е, че пастата на 100% се гълта, до 2-3 годишна възраст и няма начин да ги разубедиш. Моля, който ги мие, споделете опит.
А и от колко зъба нататък се води, че има зъби за миене  Laughing НИе с нашите 4 класираме ли се за четка и паста?

Пеперудке, радвам се да те видя! Празника си е празник - независимо дали има 100 човека! Затова пък може да си отидете семейно някъде с новата кола и да си се почерпите само вие. Честно казано така повече съм усещала празниците, отколкото като има 100 човека, защото като има хора и се притеснявам и не мога да се отпусна. Например - ето идея от мен - има една хижа на Витоша, горе на Алеко - има малка механа, с камина и е много задушевно, а ребърцата са супер. И изобщо не е скъпо. Ако се заинтересуваш, ще питам ММ довечера как се казваше. Качвате се на колата и сте там.

Деми, Марияплам - всичко ще е наред! Бъдете силни и мислете позитивно - това е много много важно. В края на краищата това са само изпитания, но нищо фатално не се е случило. Имате страхотни мъже и страхотни сладки дъщерички Simple Smile След всеки тежък период идва много хубав такъв, нали знаете  Sunglasses

Пумпалче
, и ние се кърмим и през деня... и нарочно последните дни се опитвам да не й предлагам през деня, да видя ще се сети ли... ами идва и се гуши и мрънка... Направо ми се изправя косъма как ще стане това отбиване - аз трябва да се връщам на работа след 2 месеца! Иначе не ми пречи да я кърмя - бях решила, ако е сутрин и вечер само - докато ми е комфортно, да си я кърмя. Ама и през деня... не става.

Аляя, честито зъбче! Да ви е здраво и следващите да поникнат бързо и безболезнено! Това за бибероните е интересен въпрос - аз също ползвам старите си биберони, плюс два нови от, които са от 6-12 месеца. Четох  че тия биберони след месец два трябва да ги махаме вече... Аля, ти кога мислиш да почнеш тая офанзива? Брат ми е бил много привързан и майка ми му я е махнала, когато е почнал да разбира и го излъгала, че мечката я е взела... Така има логика, ама след 2 месеца какво ще разбира, освен че не я давам...

Дентмед,
стискам палци за изпитите! И ние сме като вас - ходим подпрени за това онова - пускаме се да си попляскаме, когато решим, че заслужаваме, но не и да правим крачки сами. Прави ми впечатление, че като цяло много внимава - минава пълзейки или с проходилката под маси и столове и нито веднъж не си е ударила главата, сяда много внимателно на пода от изправено положение... веднъж не е тупнала... с две думи, явно е бъзла. Няма да се пусне, докато не се почувства уверена... От друга страна не спира с опитите да слиза от леглото с главата надолу - хем я уча наобратно. Страх има, но не и от високо... Умира от радост баща й като я подхвърля - а аз гледам да не гледам, че ще стигнем до развод!

Вили,
браво на Коко! Нищо друго няма да кажа, освен НАСАААА... Ние пък си играем много с един псевдокомпютър дето пуска песнички и с една играчка от джъмбо, при която натискаш копчета и излизат едни животни и тя умира да ги прибира обратно  hahaha естествено с пластмасови шишета и т.н. Но нищо не може да се сравни с телефоните на мама и тати и клавиатурата и мишката. Даже се принудихме да й дадем едни фиктивни на нея... Ама се усеща, че те не действат на компютъра и идва и иска моите...

Обачеее, много я е страх от чопъра. Чичо й й подари една играчка - хипопотам който се върти и явно е на същия принцип като чопъра и като го види и почва такъв рев  ooooh! вашите мъници проявяват ли такива нерационални страхове и към какво? Четох, че е нормално и не трябва да я насилвам да ги понася тия неща, от които я е страх, че може да се задълбочи. Просто щявло да премине, като започне да разбира

И още нещо да ви питам - кашите на ХИП млечните отзад пише да се разреди примерно с 150мл вода, а то поема 100мл... голяма разлика... аз ли нещо не ги правя както трябва. Моля ви, който ги ползва, да каже. Зърнените сякаш не бяха така. Колкото си пише, толкова вода си поемаха. Naughty

# 613
  • София
 Леда, бибата я давам само, като спи и съм я научила като се събуди да ми я дава, " за да си почине", през деня не я търси и да я види не я иска. Веднъж опитах да я сложа да спи без нея, но започна да плаче и я върнах  Cry Ще опитвам пак, но трябва да я издебна, да е каталясала.
 За страха от разни неща: забелязала съм да се плаши от една пееща крава на свекървата, ама тя и на мен ми се вижда странна Simple Smile
 За кашите: не мога да помогна- слагам директно 2-3 лъжички в пасираните плодове.
 А за хижата на Витоша, можеш да кажеш другият път, като пишеш, като не сме с нови коли, да не би не ядем ребърца Simple Smile

# 614
Добър вечер,
За кашата -аз я правя съгл. опаковката 150 мл вода и 50 гр каша! Меря водата и кашата. Кашата я слагам върху водата на порци, като разбърквам непрекъснато! За да се сгъсти чакам 2-3 мин!
Леда изхвърли тефтера!
И ние ядем ребърца
Някои давал ли е каши на хумана?

Общи условия

Активация на акаунт